خبرگزاري دانشجويان ايران -نماينده ليبي در سازمان ملل با انتقاد شديد از دخالتهاي قطر در امور داخلي كشورش گفت: اگر تونس نبود انقلاب ليبي نيز شكست ميخورد.
به نوشته روزنامه فرامنطقه الشرق الاوسط، عبدالرحمن شلقم، نماينده ليبي در سازمان ملل در سخناني با قدرداني از نقش تونس در انقلاب ليبي عنوان داشت: اگر آزادي تونس محقق نميشد انقلاب ليبي يقينا شكست ميخورد و به همين خاطر ما ميگوييم هر نوع برنامهاي براي پيشرفت ليبي بايد با تونس مشترك باشد.
شلقم درخصوص دخالتهاي قطر در امور داخلي ليبي نيز عنوان داشت: برادران قطري ما بسيار به ما كمك كردند ولي هم اكنون آنها در امور داخلي ما دخالت ميكنند و اين براي آنها بسيار بد است و تمام آنچه را كه انجام دادهاند، باطل ميكند.
وي با درخواست از قطر براي حمايت از همه گروههاي ليبي گفت: ما ضد برادران قطريمان نيستيم و همه رهبران اين كشور را به خوبي مي شناسيم و به همين خاطر به آنها ميگوييم ما نميخواهيم شما را از دست بدهيم كاري نكنيد كه با شما برخوردي داشته باشيم.
نماينده ليبي در سازمان ملل در خصوص مأموريت پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) عنوان داشت: نقش ناتو در ليبي به پايان رسيده است، قطعنامه سازمان ملل صراحتا تاكيد كرده كه ماموريت ناتو براي حمايت غيرنظاميان از حملات قذافي و نيروهاي وابسته به اوست و اكنون ديگر نه قذافي است ونه ديگر نيروهاي وابسته به او بنابراين ماموريت ناتو نيز پايان يافته است.
وي در خصوص اموال بلوكه شده ليبي در خارج از كشور گفت: ما هم اكنون هيچ مشكلي براي آزادي اين اموال نداريم و مشكل ما در شرايط كنوني راههاي مصرف اين پولها است. چرا كه ما هنوز سازمانهايي كه توانايي مصرف اين پولها را در مسير درست خود داشته باشند، نداريم. ليبي هم اكنون حدود 200 ميليارد دلار سرمايه دارد كه ميتواند آن را براي آباداني و پيشرفت كشور هزينه كند.
نماينده ليبي در سازمان ملل در خصوص دولت انتقالي ليبي عنوان داشت: دولت انتقالي در اويل هفته آينده تشكيل خواهد شد كه وظيفه آن تنظيم قانون اساسي و بازسازي سازمانها و نهادهاي دولتي است و انتظار ميرود اين دولت بتواند ليبي را به سوي آباداني سوق دهد.
وي در خصوص آينده سياسي ليبي تصريح كرد: دموكراسي چيزي نيست كه از پرتغال يا آمريكا بتوان آن را وارد كرد، دموكراسي يك ايده و تربيت است كه پياده شدن آن در جامعهاي مثل ليبي وقت ميبرد.
شلقم با انتقاد از كساني كه دين را وسيلهاي براي رسيدن به قدرت قرار دادند، گفت: ما از وجود اسلامگراهاي تندرو در كشور نگران نيستيم چرا كه تعداد آنها كم است و بيشتر اسلامگراهاي ما كساني هستند كه راه ميانه را در پيش گرفتهاند و كساني كه فكر ميكنند ميتوانند با دستاويز اسلام به پست و مقام برسند، اشتباه ميكنند.