واحد مركزي خبر- به نظر مي رسد به علت اقدامات اخير شوراي نظامي مصر عليه معترضان اوضاع اين كشور همچنان ملتهب خواهد ماند.
ياسر البرديسي خبرنگار شبكه تلويزيوني بي بي سي در گزارشي درباره تحولات اخير مصر گفت: شوراي نظامي مصر براي ارام كردن اوضاع سياسي و امنيتي كه از روز جمعه گذشته دچار التهاب شديد شده است، تلاش مي كند.
شوراي نظامي قبل از برگزاري انتخابات پارلماني در چند روز آينده قانون موسوم به انزواي سياسي را صادر كرده است كه بر اساس آن احتمال ورود اعضاي حزب حاكم سابق به عرصه سياسي بسيار كاهش مي يابد اما تصويب اين قانون به تنهايي نتوانسته است جوانان مصري را آرام نمايد . يكي از جوانان در اين باره تصريح كرد: ما بار ديگر انقلاب خواهيم كرد.
به نظر مي رسد انان(شوراي نظامي) مي خواهند داستان را از اول شروع كنند چرا كه نيروهاي امنيتي به سوي مردم تيراندازي مي كنند .
مردم در جريان اين حوادث جان خود را از دست خواهند داد.
اقدامات (مقامات شوراي نظامي) منجر به انقلاب مجدد خواهد شد. يكي از شهروندان مصري خاطرنشان كرد: ثابت شده است كه احزاب براي رسيدن به قدرت به برگزاري انتخابات اهميت دهند و از اين رو مسئولان احزاب در ميدان التحرير حضور نداشته اند.
ملت فقط در ميدان حضور دارد زيرا به دنبال قدرت نيست بلكه خواهان دستيابي به حقوق خود و احترام گذاشتن به حقوق انسان هست. خبرنگار اين شبكه همچنين افزود :معترضان پس از اين كه توانستند كنترل ميدان التحرير را به دست بگيرند اكنون مي خواهند به سوي ساختمان وزارت كشور بروند.
در مقابل، نيروهاي امنيتي براي حمايت از اين ساختمان در آن مستقر شده و موانعي ايجاد كرده اند. به نظر مي رسد اوضاع از چند روز گذشته شبيه جريان انقلاب بيست و پنجم ژانويه است.
در همين حال احزاب سياسي با صدور بيانيه اي به محكوم كردن جريان كنوني اكتفا كرده اند. ايمن نور رئيس حزب الغد در نشست اين حزب با قرائت بيانيه اي درباره تحولات اخير مصر گفت: ما كناره گيري وزير كشور و وزير اطلاع رساني، برگزاري انتخابات در موعد مقرر و آغاز گفتگوها براي تشكيل دولت نجات ملي را خواستار شده ايم. عمرو حمزاوي نامزد انتخابات مجلس خلق مصر خاطرنشان كرد: من بايد از ملت عذرخواهي كنم .
قدرتهاي سياسي به سبب حضور نداشتن در ميدان بايد معذرت بخواهند زيرا انان مردم را تنها و بدون حمايت رها كردند واين يك شكست به شمار مي رود. خبرنگار اين شبكه در ادامه افزود: جوانان پس از پايان نشست مشترك بيست و پنج حزب سياسي با رد كردن هرگونه معذرت خواهي؛ احزاب را به تلاش براي دستيابي به منافع شخصي و حزبي متهم كرده اند. يكي از جوانان در حال شعار دادن مي گفت: آنها(احزاب) به برگزاري انتخابات مشغولند اما ما در ميدان باقي خواهي ماند . يكي از معترضان در اين باره تصريح كرد: شخصيتهاي معروف از روز شنبه كجا بودند؟ مردم از ان روز در ميدان (به دست نيروهاي امنيتي) كشته مي شوند و هيچ شخصيت معروفي در ميدان حضور ندارد.
جمال اسماعيل و سليم عوا تنها براي تبليغات انتخاباتي امدند. ياسر البرديسي در پايان گزارش خود خاطرنشان كرد: تظاهركنندگان مصري در اعتراض به تاخير حضور سران احزاب سياسي در ميدان التحرير به انان اجازه ورود به ميدان ندادند.