واحد مركزي خبر- متخصص مسائل شمال افريقا در گفتگوتلفني با شبكه تلويزيوني فرانس بيست و چهار گفت: آينده تونس با ابهامات فراواني مواجه است.
پير ورمورن در اين باره كه آيا يك سال پس از سقوط زين العابدين بن علي رئيس جمهور ساقط شده تونس، اين كشور موفق عمل كرده است يا نه گفت: كار در تونس هنوز به پايان نرفته است و اين كشور در مسير دموكراتيك سازي و استقرار نظامي دموكراتيك حركت مي كند اما در حالي كه اين كشور با بحران اقتصادي و تنش هاي اجتماعي و وضع بين المللي كه تحت تاثير جنگ ليبي و بحران اقتصادي بين المللي قرار گرفته است، شرايط ايجاد شده در تونس نوعي پيروزي محسوب مي شود. اين استاد دانشگاه سوربن فرانسه در اين باره كه احزاب اصلي تونس در زمينه تقسيم پست هاي كابينه به توافق رسيده اند و اينكه آيا به مقامات نظام سابق اين كشور نيز پست هايي اعطا خواهد شد يا نه گفت: واقعيت اين است كه مقامات سابق تونس حضور گسترده اي در نهادهاي اين كشور دارند اما در سطح سياسي، در مجلس موسسان و دولت اين گونه نيست و نخواهد بود. اين تحليلگر در اين باره كه پس از تشكيل دولت جديد در تونس، آينده اين كشور چگونه خواهد بود گفت: هنوز ابهاماتي درباره آينده تونس وجود دارد زيرا دولت موقت و بويژه مجلس موسسان كه قرار است قانون اساسي اين كشور را تدوين كند مرزوقي را به عنوان رئيس جمهور تعيين كرده است.
وي به علت بحران شديد اقتصادي در تونس طرفدار دوره انتقالي طولاني تر بود.
به اين ترتيب در اين زمينه ابهاماتي وجود دارد.
در عين حال فرآيند تدوين قانون اساسي و برگزاري همه پرسي درباره آن بايد در اولويت قرار گيرد اما وضع اقتصادي فوق العاده بي ثبات تونس اوضاع اين كشور را سخت كرده است.
وضع تونس پس از انقلاب با مصر پس از انقلاب بسيار متفاوت است.
از سوي ديگر تقاضاي گسترده اي در زمينه اشتغال و عدالت اجتماعي و تقاضاهاي اقتصادي وجود دارد.
به هر حال كارهاي زيادي در تونس بايد انجام گيرد و اين كشور به شدت به بازسازي نيازمند است.
اقتصاد اين كشور ويران و بسيار ضعيف شده است.