رايزن فرهنگی ايران در زامبيا تصريح كرد: تأكيد امام راحل(ره) بر خطر رژيم صهيونيستی برای اسلام و مسلمانان و به كارگيری تعبير احيای اسلام ناب سبب شد تا همه مسلمانان با درك اهميت روز قدس، از اين حركت به عنوان فريضهای دينی ياد كرده و در آن مشاركت كنند.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، «اسدی موحد» رايزن فرهنگی ايران در زامبيا طی سخنان در همايش«روز جهانی قدس» با بيان اين مطلب گفت: تأكيد امام راحل بر لزوم نابودسازی اسرائيل از طريق برپايی قيام مردمی و حركت تودهها كه ريشه در اعتقاد مبارزاتی اسلام داشت، زمانی مطرح شد كه بسياری از كشورهای عربی بهدنبال مبارزه از طريق تأكيد بر ناسيوناليسم عربی بودند، انديشهای كه طی سهدهه از اشغال آشكار فلسطين توسط رژيم صهيونيستی نتوانسته بود تغييری در ماهيت اين رژيم ايجاد كرده و حتی سبب شكستهای گستردهای در ميان اعراب شده بود.
درچنين فضايی كه برای بسياری از سياستمداران خاورميانه بهدليل شكستهای پياپی، مبارزه با اسرائيل عملی غير ممكن بهشمار میرفت و هيچ يك از كشورهای خط مقدم ديگر اندك اعتقادی به امكان نابودی رژيم صهيونيستی نداشتند، امام خمينی (ره)با ارائه انديشه حركت تودهها درجهت نابودسازی قدرتهای طاغوتی، استعماری و استكباری روحی جديد در كالبد امت اسلام دميد.
رايزن فرهنگی كشورمان تصريح كرد: حضرت امام خمينی (ره) در طليعه غلبه خون بر شمشير در ايران و پيروزی انقلاب اسلامی، در ماه مبارك رمضان ۱۳۵۸و در پيامی برخاسته از ايدئولوژی مبانی اسلام ناب محمدی (ص) جمعه آخر اين ماه را به عنوان روز جهانی قدس تعيين و از همه مسلمانان جهان دعوت كرد تا در اين روز فرياد مظلوميت و حقطلبی ملت مظلوم فلسطين را به گوش تمامی جهانيان برسانند.
چنين بيان رسا و محكمی راه مبارزه با رژيم صهيونيستی را در مقابل ديدگاه تمامی مسلمانان جهان قرار دارد وآغاز حركت روز جهانی قدس در جمهوری اسلامی ايران و ديگر كشورهای اسلامی موجی از اميد را در ميان فلسطينيان زنده ساخت و ديری نپاييد كه فرياد مسلمانان در اقصی نقاط جهان اسلامی قلبهای نااميد را در سرزمينهای خط مقدم و در داخل سرزمينهای اشغالی با وعده پيروزی قريب الوقوع گرم كرد.
ديرزمانی نگذشت كه حركت توفنده ملت مسلمان ايران و ملتهای آزاده جهان اسلامی موجی از حركت تودههای دربند در سرزمينهای اشغالی را پديد آورد؛ تأكيدات امام راهحل(ره) بر مساله فلسطين كه پس از ايشان از سوی مقام معظم رهبری ادامه يافت ، سبب شد تا هر سال بر اوج و شور برپايی روز جهانی قدس افزوده شود.
«ابراهام چيبامبا» نويسنده كتاب«درباره فلسطين» و يكی از انديشمندان زامبيايی نيز ضمن اشاره به سياستهای غير انسانی رژيم صهيونستی گفت: فلسطين مظهر مظلوميت و نشانه آشكار تجاوز به حقوق يك ملت است، تجاوزی كه از تمامی ابعاد جنايت عليه بشريت، از نقض آزادیهای فردی تا قتلعام افراد بیگناه و بیپناه را در بر گرفته است.
وی افزود: بروز چنين ستمهای آشكاری عليه يك ملت مظلوم و بیپناه سبب شده تا تمامی انسانهای آزاده و آزادانديش جهان در هر فرصت ممكن، فرياد حمايت از اين ملت مظلوم را سر داده و از هر فرصت ممكن برای كاهش آلام فلسطينيان استفاده كنند.
«ابراهام چيبامبا» تصريح كرد: امامخمينی(ره) از آغاز قيام خويش در پانزده خرداد ۱۳۴۲و عهدهداری زعامت امت خداجوی ايران، در هر فرصت ممكن همراه با تمامی مسلمانان آزاده جهان صدای مظلوميت اين ملت را به گوش جهانيان رساند؛ دفاع از حقوق ملت فلسطين و تلاش برای محو و نابودی رژيم صهيونيستی به عنوان غدهای سرطانی در ميان كشورهای اسلامی منطقه، اهدافی رفيع در ايدئولوژی مبارزاتی حضرت امام (ره) بود.
وی در ادامه به جنايات اسرائيل در غزه اشاره كرد و افزود:رژيم اسرائيل به دنبال استقرار صلح در منطقه نيست.
«شيخ جبريل بريل» رئيس شورای شهر لوينگستون و رئيس مركز اسلامی اين شهر طی سخنان به سياستهای مخرب صهيونيستها در جهان پرداخت و گفت: اساس مشكلات جهان امروز به دليل سياستهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی صهيونيستها در سراسر جهان است.
وی با تشريح مشكلات آفريقا تاكيد كرد: ترويج فساد اقتصادی و اخلاقی نتيجه سياستهای صهيونيستها است.
رئيس شورای شهر لوينگستون در ادامه افزود:روز قدس بايد مورد توجه مسلمانان قرار گيرد و به ندای امام خمينی (ره) پاسخ داده شود.
«شيخ رشيد پيری» رئيس شورای عالی مسلمانان نيز با بيان اهميت روز قدس از مسلمانان سنی هندی تبار انتقاد كرد و گفت: روز قدس توسط امام خمينی(ره) پايه گذاری شده و ما بايد تعصبات فرقهای را كنار گذاشته و در كنار همديگر از مسجد الاقصی دفاع كنيم.