خبرگزاري فارس- كارشناس مسائل استراتژيك با بيان اينكه مذاكرات اخوان المسلمون باعث شده كه آمريكا با به قدرت رسيدن اخوان المسلمون به قدرت موافق باشد، تاكيد كرد اخوان المسلمون همان اسلامگرايان كروات زده است كه آمريكاييها امروزه آنها را ميانه رو ميدانند. به عبارت ديگر نگراني آمريكا از سوي اخوانيهاي مصر بر طرف شده است.
امير الموسوي كارشناس مسائل استراتژيك در گفتوگو با خبرنگار بينالملل فارس با اشاره به مذاكرات جماعت اخوان المسلمون مصر با طرف آمريكايي گفت: اخوان المسلمون به علت اينكه برخي سعي در سوء استفاده از شرايط در مصر هستند سعي ميكنند فرصت را از دست فرصت طلبان بگيرند ولي در همان حال جلساتي براي نمونه با شوراي نظامي در خصوص برگزاري انتخابات داشتهاند.
اين كارشناس مسائل استراتژيك با اشاره به دستگيري سه جاسوس آمريكايي در ميدان التحرير،گفت: برخيها سعي در ماهي گرفتن در آب گل آلود هستند و لذا برخي از گروههايي مصري سعي در آرام كردن امور دارند تا بدينوسيله بهانهاي براي تعليق و به تاخير انداختن انتخابات هفته آينده در دست بهانه جويان نيفتد.
وي با آشكارا خواندن مذاكراتي كه اخوان المسلمون با طرف آمريكايي داشتهاند؛ احتمال حصول توافقاتي سري بين آمريكاييها و اخوان المسلمن مصر را بعيد دانست و افزود: هم طرف آمريكايي و هم طرف اخوان المسلمون برگزاري اين جلسات را اعلام كردهاند كه اين مذاكرات در راستاي ترس زدايي طرف آمريكايي از جريانهاي اسلامي صورت گرفته است.
الموسوي در بيان علت مذاكرات اخوان المسلمون با برخي طرفهاي غربي گفت: اخوان المسلمون به دنبال اين است كه به طرف غربي بفهمند كه اسلامگرايان انسانهاي منطقي و ميانه رويي هستند و در صورت تشكيل كابينه تهديدي براي ديگران به شمار نميروند. چنين اقدامي در راستاي ترس زدايي و رفع نگراني آمريكاييها صورت ميگيرد.
وي با بيان اينكه مذاكرات اخوان المسلمون باعث شده كه آمريكا با به قدرت رسيدن اخوان به قدرت موافق باشد، تاكيد كرد اخوان المسلمون همان اسلامگرايان كروات زده است كه آمريكاييها امروزه آنها را ميانه رو ميدانند. به عبارت ديگر نگراني آمريكا از سوي اخوانيهاي مصر بر طرف شده است.
اين كارشناس مسائل استراتژيك ايدئولوژي و استراتژي اخوان المسلمون را همانند حزب توسعه و عدالت تركيه دانست و افزود: اخوانيهاي مصر همانگونه كه راشد الغنوشي اعلام كرد و مورد استقبال واشنگتن قرار گرفت، نمونه اسلامگرايان ترك را الگوي خود بيان كردند.
وي برخي از رهبران اخوان المسلمون مصر را تاثير گرفته از فرهنگ غرب خواند و افزود: بسياري از رهبران اخوان المسلمون بويژه در زمان جمال عبدالناصر، انور سادات و حسني مبارك مجبور به اقامت در غرب بودند و لذا تحت تاثير فرهنگ غربي قرار گرفتهاند.
الموسوي يادآور شد كه برخي از رهبران اخوان المسلمون كه در غرب سكني گزيدهاند به كارهاي تجاري پرداخته و بازرگانان بزرگي در منطقه خليج فارس شدهاند. براي نمونه شركت بزرگ "الاعمار" توسط رهبران اخوان المسلمون اداره ميشد همچنين شراكت بزرگي با شركتهاي بن لادن در عربستان سعودي داشتهاند.
وي رفتار آمريكا و كشورهاي غربي در قبال تحولات مصر را منافقانه خواند و افزود: در حالي كشورهاي غربي از موافقت خود با به قدرت رسيدن اخوان المسلمون در مصر سخن ميگويند كه در همان حال از شوراي نظامي در مصر حمايت و پشتيباني ميكنند و به گونهاي ترس و نگراني حقيقي خود را از به قدرت رسيدن اسلامگريان پنهان ميكند و بدينوسيله مانع تحويل قدرت به غير نظاميان ميشوند.
الموسوي با بيان اينكه شوراي نظامي مصر ميبايست از سه ماه پيش قدرت را به غير نظاميان تحويل ميداد تاكيد كرد كه آمريكا از محمد حسين طنطاوي رئيس شوراي نظامي در مصر در وقت كشي و تعلل در برگزاري انتخابات حمايت ميكند.