واحد مركزي خبر- شبكه تلويزيوني فرانس بيست و چهار گزارش داد: پليس مخفي و فساد در مصر دو ميراث برجاي مانده از دوران حسني مبارك است.
بنابراين گزارش، ده ماه پس از آغاز انقلاب در مصر اكنون اين سوال مطرح است كه حسني مبارك از خود چه ارثي برجاي گذاشته است.
محله الكبري يكي از شهرهاي بزرگ صنعتي دلتاي نيل است.
در واقع انقلاب مصر در سال دو هزار و هشت از اين شهر آغاز شد.
در آن سال هزاران نفر از كارگران كارخانه نساجي به خيابانها ريختند و خواستار دستمزدهاي بيشتر شدند.
مصطفي از فعالان صنفي و هماهنگ كننده تظاهرات در محله الكبري در حاليكه با خبرنگار فرانس بيست و چهار در حال مصاحبه بود با مداخله بسيار خشونت بار پليس مخفي مصر مواجه و بازداشت شد.
پليس مخفي يكي از ميراث هاي حسني مبارك است و ده ماه پس از آغاز انقلاب در مصر، خشونت، ارعاب و بازداشت همچنان در اين كشور سكه رايج است.
فساد تقريبا نهادينه شده در مصر يكي ديگر از ميراث هاي حسني مبارك است.
محمد يكي از معترضان به فساد در مصر است.
وي چهار ماه است كه هر روز در مقابل دفتر نخست وزيري مصر اعتراض مي كند.
وي مي گويد اسنادي در اختيار دارد كه حاكي از اختلاس رئيس بانكي است كه در آن مشغول به كار بوده است.
محمد پس از اينكه در اين باره به دادستان كل هشدار داد از محل كارش اخراج شد.
وي مي گويد: فساد مشكل بزرگي در مصر است.
حتي در كوچكترين نهادها، كارخانه ها و بانكها كسي را نمي توانيد پيدا كنيد كه از سوي حسني مبارك يا يكي از پسرانش منصوب نشده باشند.
شمار زيادي از مصري ها همچون محمد قرباني فساد دوران مبارك شده اند.
محمد داوود نامزد انتخابات پارلماني در مصر و نماينده سابق پارلمان در حال مبارزه شديد با فساد است.
وي مي گويد: در پارلمان ما مجبور بوديم با مافياي دولت، مافياي جمال مبارك و مافياي قدرت مبارزه مي كرديم. مقر حزب سابق حاكم بر مصر در جريان انقلاب به آتش كشيده شد.
برخي از چهره هاي نظام حسني مبارك در حال حاضر در زندان هستند اما به نظر مي رسد فساد در مصر در برابر تغييرات مقاومت كرده است.
خانم نبيل حسين هماهنگ كننده افريقاي شمالي سازمان شفافيت بين المللي مي گويد: بسياري از مردم فكر مي كنند كه از زمان انقلاب، فساد افزايش يافته است.
زيرا پيام سياسي محكمي درباره تحمل نكردن فساد صادر نشده است. به گفته اين كارشناس مبارزه با فساد، مشكل فساد زندگي روزمره مصري ها را تحت تاثير قرار داده است.
وي مي افزايد: مصري ها هر روز به علت سوء استفاده مسئولين و مقامات از قدرت با مشكل فساد مواجه هستند.
آنها بايد در براي دريافت بسياري از خدمات از جمله در بخش بهداشت و سلامت، آموزش ، كيفيت خود خدمات و داشتن كار بايد رشوه بدهند. يكي از معلمان مصري كه سه سال پيش مجبور شده بود براي تدريس در يكي از مدارس وابسته به الازهر بيش از هشتصد يورو پرداخت كند مي گويد: كساني كه پول مي گيرند انسانهاي خوبي نيستند.
اسلام فساد را ممنوع كرده است. وي همچون بسياري از افراد اميدوار است كه پس از انتخابات پارلماني، نسيم جديدي در مصر وزيدن بگيرد.