خبرگزاري فارس- "حزب الوفد" را بايد حزبي سياسي ليبرال برشمرد كه ريشههاي شكل گيري آن به سال 1918 بازميگردد. نام حزب برگرفته از هيئتي است كه با انگليسيها به مذاكره پرداخت و اعلاميه استقلال مصر را در سال 1922 صادر كرد.
به گزارش فارس، "سعد زغلول" را بايد بنيانگذار اصلي حزب الوفد خواند، اما به دليل اهداف استقلال طلبانهاش بازداشت و پس از يك سال زندان به همراه گروهش به مالت تبعيد شد، با اين حال اين حزب در جامعه مصر ريشه دوانده بود.
* حضور در انقلاب 1952
الوفد در انقلاب 23 جولاي 1952 مصر كه به دوره پادشاهي در اين كشور پايان داد و نظام جمهوري را در اين كشور برقرار كرد، حزب اكثريت را تشكيل ميداد، اما يك سال بعد (1953) كه تمام احزاب مصري ممنوع از فعاليت و منحل شدند، حزب الوفد نيز منحل شد و تنها در زمان رياست جمهوري "انور سادات" بود كه دوباره اجازه فعاليت يافت.
* فعاليت مجدد در سال 1978
هنگامي كه انور سادات، رئيس جمهور معدوم مصر اجازه فعاليت سياسي احزاب و تشكلها را در سال 1978 صادر كرد، حزب الوفد توسط "فواد سراج الدين" بار ديگر وارد عرصه سياسي مصر شد و نام "حزب الوفد جديد" را براي خود برگزيد.
* مقر حزب و گرايش فكري آن
مقر حزب در شهر "جيزه" است و رياست آن را از مي 2010 پس از انتخاباتي كه در حزب انجام شد، "السيد البدوي" به رياست حزب رسيد. الوفد جديد در دوره قبل مجلس ملت داراي 10 كرسي بود.
حزب الوفد پايگاه ليبرال دمكراتهاي مصر بشمار ميآيد، اما توسط نخبگاني از سرمايهگذاران ، تجار و قبطيهاي مصر نيز حمايت ميشود و يكي از جمله بزرگترين احزاب معارض در زمان زمامداري مبارك بشمار ميآمد.
* اصول و مباني فكري
مهمترين اصول و مبادي فكري حزب الوفد جديد را ميتوان اينگونه برشمرد:
- تحقق استقلال و حاكميت ارضي كشور و كوتاه كردن دست بيگانگان و دخالت آنها در كشور.
- اجراي اطلاحات فراگير سياسي ، اجتماعي ، اقتصادي و تقويت و تحكيم پايههاي دمكراسي.
- حمايت از جوانان و نقش انكار ناپذير آنها در رشد و پيشرفت كشور.
- حفظ وحدت ملي مصر.