ایکنا- نخستين قرآن الكترونيك گويا به زبان «آمازيغی» (زبان قوم بربرها و ساكنان اوليه شمال آفريقا) در آيندهای نزديك وارد بازار الجزاير میشود.
اين قرآن دارای قلم الكترونيك هوشمند است كه با استفاده از آن، آيات قرآن تلاوت، تفسير و ترجمه میشود.
نخستين قرآن الكترونيك گويا به زبان آمازيغی به صوت يكی از قاريان الجزايری و تفسير «ابن باديس»، رهبر انجمن علمای مسلمان اين كشور، طراحی شده است.
براساس اين گزارش، تاكنون قرآنهای الكترونيك زيادی با فنآوریها و ابداعات جديد وارد بازار الجزاير شده است كه به نمازگزاران و تلاوتكنندگان قرآن كمك خواهد كرد كه بدون حواسپرتی، قرآن را تلاوت كنند.
مصحف تجويد ديجيتال با نام «دی پی كيو» كه در گوشی تلفنهای همراه قابل نصب است، از قرآنهای الكترونيك رايج در الجزاير به شمار میآيد كه در صفحه نمايش گوشهای همراه قابل مشاهده است و امكان تغيير صفحات، كاهش يا افزايش صوت و تغيير زبان در اين قرآن وجود دارد.
اين قرآن ديجيتال با رسمالخط عثمانی و حروف رنگی و به شيوه قرائت «حفص از عاصم» و «ورش از نافع» طراحی شده است و شنيدن آيات قرآن با صوت مشهورترين قاريان جهان، امكان تكرار آيات، ترجمه لفظی قرآن به زبانهای انگليسی، فرانسوی، مالزيايی و تركی و دسترسی به تفسير «جلالين»(از تفاسير قديمی و مشهور قرآن كريم) از ديگر قابليتهای اين قرآن محسوب میشود.
مصحف تجويد ديجيتال به قيمتی معادل 20 هزار و هفتصد دينار الجزاير وارد بازار اين كشور شده و در استفاده از اين قرآن میتوان از سيستمهای صوتی نيز بهره برد.