واحد مركزي خبر - شبكه تلويزيوني بي بي سي عربي گزارش داد : احزاب اسلامگرا در مصر پيروز احتمالي انتخابات پارلماني اين كشور هستند. به گزارش اين شبكه ، قبل از بيست و پنجم ژانويه گذشته،حزب ملي دموكراتيك مصر به رهبري حسني مبارك ديكتاتور سابق اين كشور بر حيات سياسي مصر بيش از سي سال سيطره داشت.
اما امروز وضع تغيير كرده است و پس از اين كه اين حزب با راي دستگاه قضايي مصر منحل شد ديگر هيچ حضوري در صحنه سياسي اين كشور ندارد.
خبرنگار اين شبكه در گزارشي در اين زمينه افزود در اولين انتخابات پارلماني مصر پس از انتخابات شماري از احزاب سياسي كه در راس آنان احزاب اسلامگراها هستند با يكديگر رقابت مي كنند.
اين احزاب خود به شاخه هاي مختلفي تقسيم مي شوند كه مهم ترين آن جريان ميانه رو است.
اين جريان ميانه رو شامل حزب آزادي و عدالت ، بازوي سياسي گروه اخوان المسلمين است كه رهبري ائتلاف دموكراتيك براي مصر كه يكي از مهمترين احزاب در انتخابات پارلماني است را در اختيار دارد.
حزب دوم، حزب الوسط است كه رقيب حزب آزادي و عدالت است و شامل شماري از اعضاي ارشد سابق گروه اخوان المسلمين و ديگر گروه هاي اسلامي است.
همچنين يك ائتلاف انتخاباتي ديگر وجود دارد كه شامل جريانات اسلامي سياسي محافظه كار است كه در اين ائتلاف احزاب سلفي النور، الاصاله و سازندگي و توسعه قرار دارند كه وابسته به گروه جماعت اسلامي هستند.
احزاب اسلامي از پايگاه قويي در ميان مردم مصر برخوردارند و پيش بيني مي شود بيشترين كرسي ها را در پارلمان آينده مصر به دست آورند. خبرنگار اين شبكه در ادامه تصريح كرد بخش ديگري از احزاب سياسي در مصر احزاب ليبرالي هستند كه در راس آنان حزب الوفد و جبهه دموكراتيك قرار دارد.
رقابت در داخل احزاب ليبرال به رغم اين كه طرفداران كمتري در ميان مردم دارند، بسيار شديد است.
حزب آزادگان مصر، الحريه،العدل،ائتلاف مردمي،النهضه،الغد،جوانان مصر و جبهه دموكراتيك از احزابي هستند كه در داخل احزاب ليبرالي قرار دارند.
احزاب ليبرالي از ضعف رهبري و كاهش حمايت مردمي روبرو هستند اما اين احزاب از حمايت نخبگان مالي ليبرال و مسيحيان اقباط استفاده مي كنند.
مسيحيان نگران سيطره احزاب اسلامي بر پارلمان هستند.
نوع سوم احزاب در مصر احزاب سنتي در اين كشور نظير التجمع، كمونيست، وفاق ملي،الناصري،كرامت و كارگران دموكرات هستند.
نوع چهارم احزاب در مصر موسوم به احزاب مياني هستند كه احزاب شكل گرفته پس از انقلاب نظير جوانان انقلاب بيست و پجم ژانويه، مصر مدرن،مصر توسعه يافته،البدايه و احزاب ديگر موسوم به باقي مانده هاي حزب ملي منحله قرار دارند كه اميدوارند تعصبات قوي و قبيله اي به آنان در پيروز شدن در انتخابات كمك كند.
از احزاب وابسته به حزب ملي منحله مي توان به حزب شهروند مصر و اتحاد اشاره كرد.