خبرگزاري فارس- پس از انحلال حزب ملي كه حزب حاكم در دوره رژيم مبارك بود، اعضاي اين حزب با استفاده از عدم اجراي قانون "بركناري سياسي" توسط شوراي عالي ملي تلاش كردند، با سازماندهي مجدد خود دوباره پا در عرصه سياسي مصر بگذارند كه اين امر نگراني انقلابيون مصر را برانگيخت.
به گزارش فارس، پس از صدور فرمان انحلال حزب ملي دموكراتيك مسئولان و مقامات سابق حزب تلاش كردند، 8 حزب جديد از حزب منحل تاسيس كنند كه نگاهي به هريك از اين احزاب شكل گرفته خواهيم داشت.
1- "حزب الاتحاد"
مهمترين حزب شكل گرفته از حزب منحل ملي "حزب الاتحاد" است كه "حسام بدراوي" آن را تاسيس كرد. درحالي كه بدراوي در آخرين روزهاي حكومت مبارك و براي آرام كردن نارضايتيها به سمت دبيركلي حزب منحل ملي منصوب شد.
در مصر به بدراوي به عنوان يك فرد اصلاح طلب نگريسته ميشود، به گونهاي كه برخي از اعضاي حزب سابق منحل مخالف وي و ديدگاههايش بودند.
* اصول و مبادي حزب
اصول و مبادي حزب را بايد در حق كامل شهروندان در تاسيس جامعهاي مصري به دور از تبعيضهاي ديني و طايفهاي و نژادي؛ و اعتراف به اينكه اسلام منبع قانونگذاري است؛ و برقراري عدالت اجتماعي؛ و فعال ساختن مجدد نقش الازهر؛ و گسترش علم و دانش و ارتقاي سطح علمي كشور ملاحظه كرد.
* اهداف حزب
اما اهدافي كه حزب بر آن متكي است، را مي توان در موارد زير ملاحظه:
- فراهم ساختن فرصتهاي شغلي و بهداشت و مسكن و سيستم تامين اجتماعي
- بازگرداندن جايگاه واقعي مصر در سطح منطقهاي و بين المللي چه در آفريقا و چه در خاورميانه و چه در جهان عرب و اسلام
- گسترش و توسعه روابط منطقهاي و بين المللي
- توجه به اقتصاد خصوصي و بخش كشاورزي و بخش سياحت و گردشگري
- استقلال قوه قضائيه
- توجه به جايگاه زنان و جوانان و نقش آنها در جامعه
- تاكيد بر عدم تمركز گرايي و توجه به استانهاي ديگر و برگزاري انتخابات آزاد پارلماني و رياست جمهوري
2- "حزب الحريه" (حزب آزادي)
از جمله احزاب ديگري كه اعضاي سابق حزب منحل ملي تاسيس كردند، حزب در حال شكلگيري و تاسيس "حزب الحريه" است كه منتظر كسب مجوز فعاليت است.
گويا اين حزب نام خود را "الجبهة الديمقراطية" (جبهه دمكراتيك) تغيير داده و هدف خود را برقراري دمكراسي در مصر و تحقق آزادي و عدالت و انتقال مسالمتاميز قدرت و بناي جامعهاي كه در آن همه شهروندان با هم مساوي و برابر باشند، اعلام كرده است.
3- حزب "مصر التنمية" (حزب توسعه مصر)
رئيس اين حزب "يمن الحماقي" است كه پيش از اين عضو "مجلس شورى" و عضو دبيرخانه حزب ملي منحل بوده است.
4- "حزب الحرية"(حزب آزادي)
از بنيانگذاران اين حزب "معتز محمد محمود"، دبيركل حزب ملي منحل در شهر قنا مصر بوده است
5- حزب المواطن المصري (شهروند مصري)
از اعضاء و بنيانگذاران حزب بايد به "صلاح حسب الله"، يكي از كادرهاي حزب ملي منحل در قليوبية، و "محمد رجب"، دبيركل سابق حزب ملي، و "محمد محمود عبدالرحمن"، دبيركل حزب ملي در الدقهلية، و "حمدي السيد"، رئيس سنديكاي پزشكان اشاره كرد.
6- حزب نهضة مصر الديمقراطي (حزب دمكرات نهضت مصر)
بنيانگذار آن "احمد ابو نظر"، يكي از كادرهاي حزب ملي منحل در اسكندريه است.
7- حزب مصر الحديثة (مصر نوين)
بنيانگذار آن "نبيل دعبس"، مالك دانشگاه مصر الحديثة و پدر "وليد دعبس"، رئيس شبكههاي مصري مدرن است كه پس از اعلام حمايتش از حسني مبارك طي انقلاب 25 ژانويه توسط انقلابيون از ميدان التحرير رانده شد و از جمله حاميان "روزنامه ملي" وابسته به حزب ملي منحل است.
8- حزب مصر القومي (حزب ملي مصر)
بنيانگذار آن "طلعت السادات"، رئيس حزب ملي جديد پيش از انحلال كامل حزب ملي سابق است و افرادي چون "تفيق عكاشة"، رئيس كانال ماهوارهاي مصري الفراعين از اعضاي آن است.
حضور اين احزاب و فعالان آنها از جمله دلنگرانيهاي انقلابيون مصر را تشكيل ميدهند. چون اعتقاد دارند، اين احزاب و افراد فعال در آنها ادامه دهنده ديدگاهها و سياستهاي رژيم سابق هستند و به همين منظور خواهان اجراي قانون "بركناري سياسي" توسط شوراي عالي نظامي مصر در برابر اين احزاب و افراد هستند.