ایرنا- تحليلگران و مقامات جنبش مقاومت فلسطين (حماس) معتقدند صرفنظر از پيروزي و يا شكست جنبش اخوان المسلمين مصر در انتخابات پارلماني روز دوشنبه (7 آذر)، اين انتخابات صحنه سياسي را به نفع حماس تغيير خواهد داد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از غزه، با وجود آغاز دور جديد ناآرامي ها در مصر، مردم اين كشور روز دوشنبه در انتخابات پارلماني شركت مي كنند كه انتظار مي رود، اخوان المسلمين موفق به كسب اكثريت آراي اين انتخابات و به عنوان حزب حايز اكثريت در پارلمان، مسوول تشكيل دولت آينده شود.
'مخيمر ابوسعده'، استاد علوم سياسي دانشگاه الازهر غزه كه معتقد است انتخابات پارلماني مصر بازتاب مثبتي براي حماس دارد، گفت اصل قضيه اين است كه حماس شاخه اي از جنبش اخوان المسلمين است و بيشتر رهبران آن در مصر تعليم ديده اند.
به گفته ابوسعده، با پيروزي اخوان المسلمين، حماس و فلسطيني ها شاهد حمايت بيشتر مصر و در اولويت قرار گرفتن اقداماتي به منظور تسهيل رفت و آمد مردم تحت محاصره غزه به مصر خواهند بود.
'ناجي شوراب'، از ديگر اساتيد علوم سياسي دانشگاه الازهر غزه، نيز معتقد است، پيروزي اخوان المسلمين در انتخابات پارلماني مصر باعث انتفاع قابل ملاحظه حماس و گشودن باب روابطي متفاوت خواهد شد.
شوراب گفت، دولت مصر ممكن است حماس را به رسميت بشناسد، محدوديت هاي اعمال شده در منطقه مرزي رفح لغو و احتمالا 'اسماعيل هنيه' نخست وزير منتخب حماس نيز به رسميت شناخته شود.
'طاهر النون'، سخنگوي حماس نيز با تاكيد بر اين مطلب كه 'ما به همان اصول و اخلاقيات اخوان المسلمين معتقديم'، اذعان كرد كه پيروزي اخوان المسلمين در انتخابات، دستاوردي مثبت براي حماس است.
النون خاطر نشان كرد: 'البته، حماس در انتخابات مصر مداخله نمي كند و تنها درصدد برقراري رابطه با احزاب سياسي اين كشور است. ما خواستار حمايت همه احزاب مصر هستيم و صرفا به جلب حمايت اخوان المسلمين بسنده نمي كنيم.'
وي از ملاقات با سران احزاب مختلف مصر سخن گفت و افزود، در ديدار با هريك از آنها، يادآور شدم كه به 'آنها و خواسته مردم مصر احترام خواهيم گذاشت و صرفنظر از پيروزي و يا شكست شان در انتخابات، خواستار برقراري روابطي مطلوب با آنها خواهيم بود.'
با اين حال، شوراب معتقد است، حماس بدون اخوان المسلمين نمي تواند مناسبات ويژه اي با ساير احزاب مصري برقرار كند.
به گفته 'وليد المدلل'، استاد علوم سياسي دانشگاه اسلامي غزه، صرفنظر از اينكه كدام حزب در انتخابات پارلماني مصر پيروز شود، اين انتخابات به نفع حماس خواهد بود زيرا، اگر حاكمان مصر نماينده مردم اين كشور باشند، از آرمان فلسطيني ها دفاع خواهند كرد.
المدلل بر خلاف النون كه از روابط گرم حماس با مصر پس از انقلاب سخن مي گويد، تصريح كرد، حماس خود را درگير هيچ يك از مسايل داخلي مصر نكرده است.
به گفته تحليلگران، بهبود روابط مصر و حماس به تسريع روند آشتي اين جنبش و حماس كمك خواهد كرد.
المدلل و شوراب معتقدند، حماس براي پيگيري روند آشتي با فتح جدي است و شوراي نظامي مصر نيز كه انتظار مي رود پس از انتخابات، بخشي از قدرت را در كشور به عهده گيرد، از اين روند حمايت مي كند.