رييس شوراي مشترك ايران و آفريقا از افول همكاريهاي تجاري ايران با كشورهاي اين قاره در نيمه اول سال جاري و اعزام هياتهايي به سودان، آفريقاي جنوبي و غنا خبر داد و عنوان كرد: فعلا اتاق مشتركي با كشورهاي آفريقايي نداريم.
حسن خسروجردي ـ رييس شوراي مشترك ايران و آفريقا ـ در گفتوگو با خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره روابط تجاري ايران با كشورهاي قاره آفريقا گفت: تجارت با برخي از كشورهاي اين قاره افول و با برخي از كشورهاي ديگر رشد داشته است اما به طور كلي تجارت با كشورهاي اين قاره در شش ماه اول امسال مقداري افول كرده است.
وي بخشي از اين كاهش مبادله تجاري را به گران شدن قير مربوط دانست و افزود: در شش ماه گذشته قيمت قير 130 دلار افزايش يافته است اما اگر قيمت قير در زمستان دوباره برگردد و يا حداقل قيمت آن مناسب شود، طبيعتا خريد آن بيشتر خواهد شد.
*اتاق مشتركي با كشورهاي آفريقايي نداريم
خسروجردي در ادامه درباره تشكيل اتاقهاي مشترك با كشورهاي آفريقايي عنوان كرد: درباره كشور نيجريه تلاش شده است كه اتاقي تشكيل شود اما فعلا اتاق مشتركي نداشتيم.
وي درباره اعزام هيات به كشورهاي اين قاره نيز بيان كرد: اعزام هياتهاي تجاري با كميسيونهاي مشترك به كشورهاي اين قاره را در برنامه داريم كه از جمله آنها اعزام به كشورهاي سودان، آفريقاي جنوبي و غنا است كه تا پايان سال انجام خواهد شد.
رييس شوراي مشترك ايران و آفريقا در ادامه درباره تعرفههاي كشورهاي قاره آفريقا اظهار كرد: وضعيت تعرفههاي كشورهاي آفريقا براي غيرخودشان بالا است اما براي كشورهاي اتحاديه غرب و شرق آفريقا تعرفهها حداكثر پنج درصد است. اين در حالي است كه براي خارجيها آنهايي كه عضو سازمان جهاني تجارت هستند شرايط مشخص است اما براي آنهايي كه عضو سازمان جهاني تجارت نيستند تعرفهها را به هيچ وجه براساس شرايط طرفين تعيين نميكنند بلكه نسبت به نياز و شرايط خود تعرفهها را تعيين و اعلام ميكنند.
خسروجردي در پايان تصريح كرد: براي صادرات ايران به كشورهاي آفريقايي بيشتر بحث پتروشيمي، وسايل پلاستيكي، ملامين و فرشهاي ماشيني و براي واردات از كشورهاي اين قاره نيز اقلامي مانند چاي، قهوه، وانيل، مقداري ميوه و فسفات مطرح است.