خبرگزاري فارس- حزب الوسط پس از 15 سال انتظار سرانجام يك هفته پس از سرنگوني رژيم مبارك تاسيس شد و موسسان حزب اعضاي سابق جماعت اخوان المسلمون بودند كه شعار تلفيق جامعه اسلامي با دمكراسي را سرميدهند.
به گزارش فارس، سرانجام پس از 15 سال انتظار حزب الوسط موفق شد، يك هفته پس از سرنگوني رژيم حسني مبارك، رئيس جمهور مخلوع مصر و پيروزي انقلاب 25 ژانويه با كسب مجوز فعاليت رسما اعلام موجوديت كند.
پايهگذاران حزب الوسط در واقع اعضاي سابق جماعت اخوان المسلمون هستند كه شعار تلفيق جامعه اسلامي با دمكراسي را سرميدهند.
* تاسيس
ايده اوليه تاسيس حزب الوسط در واقع حاصل تغيير و تحولات فكري و تجارب عملي بود كه گروهي از جوانان جنبش اسلامگراي مصر به آن رسيده بودند.
اين جوانان اعتقاد داشتند، بايد حزبي سياسي و مدني داشته باشند كه بيانگر تمدن عربي و اسلامي باشد، به همين دليل اواخر سال 1995 گروهي از اين افراد تصميم گرفتند، اين ايده را عملي كنند و به همين منظور نام "الوسط" را براي آن برگزيدند.
اين افراد پس از آن اقدام به تدوين برنامههاي حزب كردند و براي اين منظور در 10 ژانويه 1996 طي نشستي كه بنيانگذاران حزب و تعدادي از قبطيهاي مسيحي و جوانان و زنان مصري را دربرميگرفت، برنامه حزب را تدوين كردند.
اعلام تصميم تشكيل اين حزب سرو صداي تبليغاتي بسياري در رسانهها به راه انداخت و سوالات بسياري درباره اهداف حزب و معناي مرجعيت اسلامي مطرح شده در آن بوجود آورد.
* مخالفت با تاسيس حزب و پافشاري بر تاسيس آن
درخواست تاسيس اين حزب بارها و بارها در زمان رژيم سابق مصر با مخالفت مواجه و بالطبع رد شد.
با جدايي حزب از جماعت اخوان المسلمون بنيانگذاران حزب موفق شدند، تصويري شفاف و روشن از حزب ارائه داده و تاكيد كنند كه اين حزب، حزبي مدني با مرجعيتي اسلامي و مستقل و نماينده قشر گستردهاي از جامعه مصر است و به جز اسلامگرايان پذيراي ديگر ديدگاهها و انديشهها نيز ميباشد.
با اين حال درخواست تاسيس حزب بار ديگر مورد موافقت قرار نگرفت، اما اين موجب دلسردي موسسان حزب نشد، بلكه با تغيير ديدگاهها و افكار و انديشههاي آن طرح حزب ديگري را به نام "حزب الوسط جديد" را در سال 2004 ارائه دادند كه تعداد بيشتري از بنيانگذاران را دربرميگرفت و در ميان آنها افرادي چون انديشمند بزرگ مصري "عبد الوهاب المسيري" و سياستمدار كهنهكار مصري "فكري الجزار" ملقب به "شيخ مستقلان" در پارلمان و تعدادي از اساتيد دانشگاهها و قضات و وكلا و هنرمندان شركت داشتند.
به همين دليل رژيم مخلوع مصر با وارد آوردن برخي اتهامات تعدادي از اعضاي حزب از جمله "ابو العلا ماضى" را بازداشت و به دادگاه نظامي معرفي كرد.
* برنامهها و اهداف حزب
حزب معتقد است، مصر با تغيير و تحولات عميق داخلي و خارجي مواجه است، به همين دليل بايد از اين تغيير و تحولات به سود خود استفاده و بهرهبرداري كند و از آنها براي رشد و پيشرفت اقتصادي و از بين بردن شكاف اقتصادي موجود در جامعه استفاده كند.
الوسط تاكيد ميكند كه مصر جز با تكيه بر عدل و ازادي توامان بپا نميخيزد و الوسط به معناي راهي سازنده است كه پاي گذاشتن در آن به مصريها اعتماد به نفس ميدهد.
اين حزب به كثرتگرايي و حفظ ارزشهاي عربي و اسلامي و مصري و اصلاحات سياسي و قانوني و آزاديهاي عمومي اعتقاد كامل دارد.
در بعد اقتصادي نيز منادي رشد و پيشرفت اقتصادي با تكيه بر تدبير و دانش جوانان داخلي و منابع غني و ثروتهاي سرشار مصر است.