خبرگزاري مهر -كارشناسان معتقدند انتخابات پارلماني مصر در حالي از روز دوشنبه هفتم آذر ماه آغاز مي شود كه دورنماي سياسي اين كشور به سبب ادامه اعتراضات گسترده جوانان انقلابي در التحرير و اصرار نظاميان بر ادامه حكومت، همچنان در هاله اي از ابهام قرار دارد.
به گزارش خبرگزاري مهر، مرحله اول انتخابات پارلماني مصر در حالي فردا دوشنبه برگزار مي شود كه شبكه الجزيره گزارش داد اين انتخابات در سايه شكاف شديد در جامعه مصر برگزار مي شود.
بر اساس تصاويري كه شبكه هاي مختلف خبري منطقه اي و بين المللي از ميدان التحرير پخش مي كنند، كانون انقلاب مصر در فاصله چند ساعت مانده به زمان آغاز انتخابات، تقريبا مملو از جمعيت انقلابيوني است كه در مخالفت با ادامه حكومت نظاميان و مامور شدن الجنزوري براي تشكيل دولت جديد و محقق نشدن خواسته هاي انقلاب تحصن كرده اند.
انقلابيون مصر كه اكثر آنها جوانان هستند، پس از آنكه حسني مبارك ديكتاتور مصر را در فوريه گذشته(22 بهمن 89) سرنگون كردند، اميد داشتند كه خواسته هايي كه به خاطر آن خونهاي زيادي در قاهره و ديگر شهرها بر زمين ريخته شد، از جمله تشكيل دولت منتخب برخاسته از اراده مردم، محقق شود، اما سلطه نظاميان بر حكومت اين آرزوها را بر باد داده است.
به همين سبب آنها چند روز است در قاهره و شهرهاي ديگر از جمله اسكندريه در آنچه به موج دوم انقلاب مصر ناميده مي شود، در التحرير به عنوان نماد پيروزي انقلاب و ديگر ميادين تجمع كرده اند و تاكيد كرده اند تا زماني كه خواسته هاي آنها برآورده نشود، به خانه هاي خود بر نمي گردند.
در آستانه انتخابات پارلماني، ژنرال طنطاوي رئيس شوراي نظامي حاكم بر مصر با محمد البرادعي و عمرو موسي از نامزدهاي احتمالي انتخابات رياست جمهوري مصر ديدار كرد و از آنها خواست از دولت الجنزوري حمايت كنند تا مصر از مرحله حساس و خطرناك كنوني عبور كند.
طنطاوي هشدار داده است هرگز به هيچ فرد يا گروهي اجازه نخواهيم داد بر نيروهاي مسلح مصر فشار وارد كند.
رئيس شوراي نظامي حاكم بر مصر در عين حال درباره عواقب وخيم ادامه بحران كنوني در اين كشور هشدار داد.
رسانه هاي مصر همچنين گزارش دادند البرادعي گفته است آماده است با برعهده گرفتن رياست دولت نجات ملي در انتخابات رياست جمهوري نامزد نشود.
از سوي ديگر فرانسه، شوراي نظامي مصر را به تسليم قدرت به غيرنظاميان فرا خوانده است. كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز خواستار پايان خشونتها در مصر شد.
وحشت صهيونيستها از نتايج انتخابات پارلماني مصر
به گزارش مهر، محافل رسانه اي و مقامات رژيم صهيونيستي در آستانه برگزاري اولين مرحله انتخابات پارلماني در مصر كه البته مصريهاي خارج از كشور امروز به پاي صندوقهاي راي رفته اند، نگراني خود را از نتايج اين انتخابات ابراز كرده اند.
مقامات و رسانه هاي رژيم صهيونيستي به طور آشكار از پيروزي احتمالي اخوان المسلمين در انتخابات پارلماني مصر ابراز نگراني كرده اند.
در اين زمينه، شائول موفاز رئيس كميته خارجي و امنيتي كنيست(پارلمان) رژيم صهيونيستي هشدار داده است اسرائيل بايد در صورت پيروزي اخوان المسلمين در مصر آماده شود.
وي گفته است اسرائيل بايد تمام تلاشهاي خود را براي حمايت از معاهده صلح(سازش) با مصر به كار گيرد.
موفاز كه از يكي از مراكز وابسته به ارتش رژيم صهيونيستي بازديد مي كرد، گفت : ارتش اسرائيل بايد براي مقابله با هر گونه سناريوي احتمالي كه ممكن است در مصر پس از انتخابات پارلماني و پيروزي اسلامگراها و در راس آنها اخوان المسلمين رخ دهد، كاملا آماده باشد.
اين در حالي است كه روزنامه يديعوت آحارونوت به نقل از ژنرال اورنا باربيابي از فرماندهان ارتش رژيم صهيونيستي اعتراف كرد حدود 50 درصد جوانان مشمول خدمت سربازي از انجام خدمت خودداري مي كنند كه انتظار مي رود اين ميزان به 60 درصد برسد كه اين مسئله بر قدرت ارتش اسرائيل در سايه شرايط كنوني جهان عرب و به ويژه مصر تاثير منفي بگذارد.
انتخابات مصر و رخدادهاي احتمالي
"حسن هاني زاده" كارشناس مسائل بين الملل درباره انتخابات پارلماني فردا در مصر به مهر مي گويد : انتخابات پارلماني مصر در حالي برگزار مي شود كه دورنماي سياسي مصرهمچنان درهاله اي از ابهام قرار دارد.
طيف جوانان مصري كه از مدتي پيش در اعتراض به حاكميت نظامي كشور دست به تحصن زده اند و برگزاري اين انتخابات زير چتر امنيتي شوراي نظامي را غير قابل قبول مي دانند.
از سوي ديگر تعيين كمال الجنزوري به عنوان نخست وزير مصر با خشم جوانان مصر روبرو شده، زيرا كمال الجنزوري يكي از افراد وابسته به رژيم حسني مبارك به شمار مي رود.
در همين حال اخوان المسلمين به عنوان يك قدرت تاثيرگذار داخلي راه خود را از انقلابيون مصر به ويژه جوانان ميدان التحرير جدا كرده و اين امر نشان مي دهد كه اين جنبش به سمت حاكميت نظامي نزديك تر مي شود.
اين كارشناس معتقد است : در چنين فضايي برگزاري انتخابات پارلماني مصر نمي تواند مطالبات مشروع جوانان مصري را پاسخ دهد و قطعا پارلمان آينده مصر چندان تفاوتي با پارلمان دوران حسني مبارك نخواهد داشت.
فضاي سياسي مصر اقتضا مي كند كه شوراي نظامي حاكم بر مصر سريعا بايد قدرت را به يك دولت موقت مردمي بسپارد و راه را براي بر گزاري يك انتخابات سالم و آزاد فراهم كند.
متاسفانه شوراي نظامي مصر تحت تاثير آمريكا و غرب تلاش مي كند تا از شكل گيري يك انتخابات دموكراتيك در مصر جلوگيري كند تا راه براي ورود چهره هاي ضد آمريكا و اسرائيل در عرصه سياسي مصر هموار نشود.
به اعتقاد ناظران سياسي، در انتخابات پارلماني مصر كه فردا دوشنبه در سراسر اين كشورآغاز مي شود چهره هايي غير معروف وابسته به رژيم حسني مبارك، اكثريت كرسي هاي پارلمان مصر را به دست خواهند آورد و در نتيجه دستاورد مبارزات جوانان مصري به هدر خواهد رفت.
پيش بيني مي شود كه ملت مصر در اين انتخابات شكلي و ظاهري حضوري كمرنگ خواهند داشت، زيرا قوانين انتخابات تفاوت اساسي با قوانين دوران رژيم مبارك نكرده است.
در هر حال اكنون مصر در يك دو راهي سياسي قرار دارد كه يك سوي آن به سمت هرج و مرج سياسي و يك سوي ديگر آن به سمت گسترش حاكميت نظاميان منتهي مي شود.
شوراي نظامي مصر قطعا تلاش خواهد كرد تا اعتراضات جوانان مردمي را به سمت اقدامات خشونت آميز هدايت كند تا توجيهي براي ادامه حاكميت خود داشته باشد.
اين شورا قصد دارد تا به بهانه وجود نا امني در مصر روند حاكميت خود را در سطح وسيعتري گسترش دهد تا انتقال قدرت در يك فرايند زماني طولاني و در يك پروسه مهار شده انجام شود.