واحد مركزي خبر- روند طولاني مدت انتخابات پارلماني مصر، بدون هيچ مشكل جدي آغاز شد و انتظار مي رود نمايندگانِ احزاب اسلامي مصر در انتخابات اين كشور با استقبال خوب رأي دهندگانِ مصري مواجه شوند.
به گزارش شبكه تلويزيوني بي بي سي، ليس دوسهت، خبرنگار اعزامي اين شبكه به مصر در گزارش زنده از قاهره در مورد انتخابات امروز در اين كشور گفت، روند رأي گيري در انتخابات پارلماني مصر، كه بسيار حائز اهميت است، آغاز شده است.
وي افزود، امسال با توجه به نهضت هاي بهار عربي، در مصر و در سراسر منطقه، شاهد نقاط عطف تاريخي در بسيار از كشورهاي خاورميانه بوده ايم.
خبرنگار اين شبكه افزود اين مركز رأي گيري در قاهره كه ما از برابر آن گزارش ارسال مي كنيم، از صبح زودِ روز دوشنبه باز شده، و صف هاي طولاني، اما منظمِ مردم براي انداختن آراء شان در صندوق هاي اخذ رأي، در برابر اين مركز، تشكيل شده است.
دوسهت اضافه كرد، اين در حالي است كه در برخي از مراكزِ رأي گيري در قاهره و ساير شهرهاي مصر، مشكلاتي از قبيل باز نشدن به موقعِ مركز اخذ رأي، نبود برگه هاي انتخاباتي كافي، و درگيري هاي مختصر فيزيكي در بيرون مركز رأي گيري گزارش شده است.
برخي از شهروندان مصري كه در ميدان تحرير تجمع كرده، اعلام كرده اند در اين انتخابات شركت نخواهند كرد.
در شهر اسكندريه نيز كه اخيراً درگيري هايي ميان تظاهر كنندگان و نيروهاي امنيتي مصر صورت گرفته ، تدابير امنيتي در روز انتخابات به مراتب شديدتر شده و نيروهاي پليس ضد شورش در خيابان ها و به خصوص در اطراف مراكز رأي گيري يا نقاطي كه قبلاً در آن درگيري رخ داده بود، حضور پرشمار دارند.
تظاهركنندگان در ميدان تحرير قاهره، در اسكندريه و در چند شهر ديگر مصر، خواهان پايان فوريِ حكومت شوراي نظامي در اين كشور هستند.
بسياري از احزاب سياسي و گروه هاي متشكل در مصر خواهان به تعويق افتادن انتخابات پارلماني اين كشور شدند تا جوي آرام تر بر كشور حاكم شود و نامزدهاي انتخاباتي نيز بتوانند با تبليغات بيش از پيش، اهداف و برنامه هاي خود را براي مردم تشريح كنند، كه بدين ترتيب، مردم آنان را بهتر بشناسند و با آگاهي بيشتر، آراء خود را در صندوق هاي اخذ رأي بيندازند.
يكي از شهروندان ميانسال مصري گفت، من از هركسي كه قدرت را به خاطر مردم مصر بخواهد و به تقاضاهاي انقلاب (مصر) و تظاهركنندگان در ميدان تحرير احترام بگذارد، حمايت مي كنم؛ و براي من فرق نمي كند كه آن شخص، البرادعي يا هركس ديگر باشد.
يكي ديگر از مصري ها گفت، البته اكنون مذاكراتي در جريان است كه ارتش (مصر) در سياست دخيل باشد.
وي تأكيد كرد، اگر آنان (نظاميان مصر) بخشي از پارلمانِ جديد منتخب مصر باشند، آنگاه آن پارلمان هيچ ارزشي نخواهد داشت.
وي افزود، ما (شهروندان عادي مصر) بايد دسترسي به پارلمان جديد و اعضاي آن داشته باشيم، وگرنه اين انتخابات كاملاً بي معنا خواهد بود.
گزارشگر اين شبكه افزود، انتظار مي رود گروه ها و احزاب اسلامي در مصر، عملكرد خوبي در اين انتخاباتي كه قرار است مدتي نسبتاً طولاني ادامه يابد، داشته باشند.
از طرفي رأي دهندگان اميدوار به روند انتخابات در جهت رسيدن به آزادي و دمكراسي در مصر هستند ، اما از طرف ديگر ، تظاهركنندگان در ميدان تحرير قاهره مي گويند ، اين انتخابات هيچ اهميتي ندارد زيرا مصر هنوز كشوري است كه تحت حكومت نظامي قرار دارد.