خبرگزاري فارس- يكي از معارضان كهنه كار رژيم قذافي با تشريح اولويتهاي كابينه جديد ليبي، از موافقت دادگاه بينالمللي لاهه با محاكمه سيف الاسلام قذافي به دست انقلابيون خبر داد و افزود: ليبي جديد داشتن وكيل را حق همه متهمان ميداند.
"ادريس اديش" از فعالان سياسي ليبي و از معارضان كهنه كار رژيم قذافي در گفتوگو با خبرنگار بينالملل فارس كابينه جديد اين كشور را متعادل برشمرد و با زود هنگام خواندن هرگونه قضاوتي درباره دولت جديد طرابلس، چالشهاي فرا روي اين دولت كه بايستي در خلال هشت ماه براي انتقال قدرت و برگزاري انتخابات فعاليت كند را فراوان دانست و افزود: اين دولت بايستي هر چه زودتر به موضوع پرونده امنيت اين كشور بينديشد.
وي با بيان اينكه ليبي هم اكنون سر شار از انواع سلاحهاي سبك و سنگين است، كابينه الكيب را به سازماندهي انقلابيون مجموعههاي امنيتي و ارتش ملي دعوت كرد و با اشاره به اموال هنگفتي كه در كشورهاي غربي بلوكه شدهاند دومين اولويت كابينه جديد ليبي را باز گرداندن اين اموال از خارج و برنامه ريزي براي سازندگي و بازسازي ويرانههاي به جا مانده از رژيم قذافي دانست.
اديش با تاكيد بر لزوم محاكمه عادلانه بقاياي رژيم قذافي در داخل ليبي گفت: درجات جرم افراد متفاوت است . بعضي از اين اشخاص، در طول ساليان طولاني خونريزيهاي وسيعي را در حق ملت ليبي مرتكب شدهاند وبعضي از آنها از ابتداي حكومت 42 ساله قذافي مرتكب اين جنايتهاي بيشماري شدهاند البته شدت جرم برخي ديگر از آنها كمتر از سايرين لذا بايستي متناسب با جرم ، هر فردي مجازات شود.
وي در پاسخ به سئوالي درباره نحوه محاكمه سيف الاسلام قذافي و احتمال تحويل وي به دادگاه بينالمللي لاهه گفت: سيف الاسلام در طول دهه نود مرتكب خونريزيهاي زيادي در حق ملت ليبي شده است و از آغاز انقلاب 17 فوريه دست به كشتار وسيعي زد لذا محاكمه وي براي ملت ليبي به موضوع مهمي تبديل شده است.
وي افزود: ملت ليبي جنايات سيف الاسلام قذافي را فقط در مرحلة انقلاب 17 فورية ملا حظه نميكند بلكه خواهان بازخواست وي در مورد تمامي جرائم و خونريزيهائي است كه از زمان ظهورش در حيات سياسي ليبي از دهه نود مرتكب شده است.
اين پزشك تبعيدي در لندن با اشاره به سفر اوكامبو دادستان دادگاه بين المللي لاهه به ليبي ياد آور شد كه اوكامبو در ديدار با مسؤول ﭘرونده امنيت ليبي از موافقت دادگاه لاهه با محاكمه سيف الاسلام در داخل ليبي خبر داده است.
وي ياد آور شد كه ليبي پس از قذافي دوره جديدي را آغاز كرده و به رغم همه جناياتي كه رژيم قذافي عليه ملت ليبي مرتكب شده است ولي انقلابيون داشتن وكيل را حق متهمان ميدانند بنابراين سيف الاسلام قذافي نيز ميتواند وكيلاني براي دفاع از خود داشته باشد.
اديش افزود: معمر القذافي فاقد هر گونه وابستگي اسلامي و عربي و حتي انساني بود و تنها انگيزهاي كه قذافي را به حركت در ميآورد همان غرايز و منافعش بود . حتي آن اقداماتي را كه جهت نزديكي به ملت فلسطين انجام مي داد ناشي از وابستگي وي به جهان اسلام نبود بلكه همه آنها نشأت گرفته از غرايز و انگيزههاي نفرت انگيزانه وي بود. او به شدت دوست داشت كه در افكار عمومي مطرح شود.
وي در پايان با اشاره به فرار تعدادي از اعضاي خانواده قذافي به كشورهاي همسايه ليبي، الجزاير و نيجر را به بازگرداندن پسران، دختر و همسر قذافي به ليبي دعوت كرد و افزود: در صورتي كه اين كشورها با ليبي بعد از انقلاب همكاري نكنند با مشكلاتي در خصوص روابط با طرابلس برخورد خواهند كرد.
اديش در پايان تاكيد كرد كه ليبي بعد از سرنگوني رژيم قذافي دستان خود را به روي همه كشورهاي اسلامي و عربي دراز ميكند و ادامه روابط به رفتار طرف مقابل بستگي دارد زيرا برخي كشورهاي دوست رفتار مناسبي با ليبي نداشتهاند.