خبرگزاری وفا- رهبر جنبش اسلامي النهضة تونس با تاکيد بر اينکه مردم اين کشور شاهد تحقق “اسلام ميانهرو” خواهند بود، تصريح کرد: جنبش اسلامگراي النهضة جنبشي است که بيشترين شکنجهها و ظلمها را تحمل کرده است به همين دليل به کسي ظلم نميکند.
راشد الغنوشي، رهبر جنبش اسلامي النهضة در گفتوگو با روزنامه الراي العام چاپ کويت، عنوان داشت: حزب من که در انتخابات اخير تونس به پيروزي رسيد سعي دارد وجهه اسلام را که در اين کشور توسط برخي اقدامات افراطي و تروريستي خدشهدار شده است، تغيير دهد.
وي در ادامه افزود: ما معتقديم که تونس بايد بدون حضور ديکتاتورها اداره شود آنها مردم را ميترسانند تونس در حقيقت بعد از انقلاب به خوبي زندگي ميکند چرا که سرنگوني ديکتاتور تونس با کمترين هزينه و به وسيله انقلاب مسالمتآميز انجام شد.
الغنوشي همچنين تاکيد کرد: بعد از اين انقلاب شاهد برگزاري انتخابات آزاد و شفاف در تونس بوديم که کسي به نتايج آن اعتراض نداشت. ما همچنين شاهد برگزاري نخستين جلسه مجلس ملي موسسان با حضور تمام گروههاي سياسي در تونس بوديم.
وي در ادامه افزود: انقلاب تونس در حقيقت نتيجه مبارزات نيم قرن گذشته در اين کشور بود چرا که تونسيها سال ۱۹۳۸ در مقابل اشغالگران فرانسوي فرياد “ما خواهان پارلمان هستيم” سردادند و اين رويا با تشکيل مجلس ملي موسسان محقق شد.
الغنوشي همچنين تاکيد کرد: پارلمانهاي سابق در اين کشور به وسيله انتخاباتي سرشار از تقلب تشکيل ميشد. مجلس ملي موسسان تونس قانون اساسي جديد کشور را تدوين ميکند و بر اهميت احترام گذاشتن به قانون تاکيد دارد.
وي در ادامه افزود: معتقدم که آرزوي تونسيها براي تشکيل کشوري دموکراتيک و جديد در راي دادن به جنبش اسلامگراي النهضة محقق شد تا اين تحولات که احزاب حاکم گذشته براي انجام آن شکست خوردند، صورت پذيرد.
الغنوشي همچنين تاکيد کرد: انتخاب حزب ما توسط تونسيها بيانگر آن است که اسلام گراها بيشترين ضرر و شکنجه را از سوي ظلم و فساد نظام سابق متحمل شدهاند. آنها حزب ما را انتخاب کردند تا اخلاق بار ديگر به بخشهاي مختلف زندگي در تونس از جمله اقتصاد و سياست بازگردد.
وي در ادامه افزود: وظيفه دولت اين نيست که قوانين خود را بر جامعه در راستاي اهداف ايدئولوژيک تحميل کند بلکه بايد شرايط را براي تحقق امنيت و صلح اجتماعي و ارائه خدمات بهداشتي به تمام اقشار جامعه فراهم کند.
الغنوشي همچنين تاکيد کرد: ما مطمئن هستيم که هيچ ترس و بيمي نسبت به اسلام در تونس وجود ندارد. اين دين دين فطري مردم است و مانند کالا نيست که ترس از بين رفتن آن را داشته باشيم. اسلام موافق آزادي و مخالف استبداد است.
وي در ادامه افزود: ما تنها مواردي را از اسلام اجرا خواهيم کرد که مردم خواهان آن هستند و کسي نميخواهد آن را به مردم تحميل کند. جنبش اسلامگراي النهضة جنبشي است که بيشترين شکنجهها و ظلمها را تحمل کرده است به همين دليل به کسي ظلم نميکند.
الغنوشي همچنين تاکيد کرد: در نظام گذشته شاهد آن بوديم که زنان نميتوانستند نوع پوشش خود را انتخاب کنند ما به آنها اين آزادي را ميدهيم اما به ديگر زنان اجبار نميکنيم که پوشش اسلامي داشته باشند.
وي در ادامه افزود: ما خواهان آن هستيم که نظام سياسي در تونس تغيير کند و از نظام رياست جمهوري که تمام قدرت در دست يک فرد است به نظام پارلماني منتقل شود چرا که بدين ترتيب قدرت در دست مردم است ما ميخواهيم قدرت به پارلمان منتقل شود. برخي با اين نظر مخالفند و برخي با ما همعقيده هستند.
الغنوشي همچنين عنوان داشت: ما اعتراف ميکنيم که از تجربه و مهارت زيادي در مديريت کشور برخوردار نيستيم. چرا که هيچ تجربه معاصر که در برگيرنده حاکميت اسلام در کشورها باشد وجود ندارد.
وي در ادامه افزود: معتقديم که تجربه حکومت اسلامي در ترکيه به تجارب ما نزديکتر است. چرا که روند تاريخي در اين کشور شبيه تونس است.
درخواست انقلاب تونس مبارزه با ظلم و ايجاد فرصتهاي شغلي و زندگي مناسب بود و ما درخواستهاي ايدئولوژيکي مطرح نکرديم. شرايط انقلاب در تونس با مصر فرق دارد در مصر مسيحيان در اقليت هستند اما قدرتمندند و ارتش قصد دارد در حکومت باقي بماند.
الغنوشي همچنين تاکيد کرد: رژيم اسرائيل در منطقه و معاهده کمپ ديويد مصر را وارد برهه پيچيدهاي کرده است ملت تونس ملت يکپارچهاي هستند و مانند مصر اختلاف نظر ندارند و ارتش نيز قصد حکومت ندارد. ما و اخوانالمسلمين مصر گرايشهاي اسلامي داريم در عين حال نسبت به آينده مصر خوشبين هستيم چرا که جريان اسلامي در اين کشور ميانهرو است.
وي در ادامه افزود: تونس کشوري نيست که تندروها بتوانند در آن فعاليت کنند. در نهايت مشخص شد که نميتوان با استفاده از خشونت مانع به وقوع پيوستن تحولات اجتماعي شد. در حال حاضر در تونس آزادي وجود دارد بنابراين نيازي به اقدامات افراطي نيست. من نميخواهم يکبار ديگر زين العابدين بن علي، رئيسجمهور مخلوع اين کشور را نه در دنيا و نه در آخرت ببينم.
الغنوشي همچنين تاکيد کرد: ما خواهان اسلام ميانهرو هستيم. موضع آمريکا در قبال اسلامگراها تغيير کرده است. ممنوعيت ورود من به آمريکا لغو شده است و من ميتوانم طي چند هفته آينده بعد از ۲۰ سال وارد اين کشور شوم. سفر من به آمريکا بنا به دعوت مجله “امور خارجه آمريکا” که مرا به عنوان يکي از متفکران تاثيرگذار سال ۲۰۱۱ انتخاب کرده است، انجام ميشود.
جنبش اسلامگراي النهضة جنبشي است که بيشترين شکنجهها و ظلمها را تحمل کرده است به همين دليل به کسي ظلم نميکند.