واحد مركزي خبر/ جنبش اخوان المسلمين مصر كه در دوره حسني مبارك ديكتاتور سابق مصر به شدت سركوب مي شد در اولين مرحله از نخستين انتخابات پارلماني پس از ديكتاتور اين كشور در صدر قرار گرفته و تاكنون بيشترين كرسيهاي مجلس را به دست آورده است.
خبرگزاري فرانسه در گزارشي از قاهره به قلم رنا موسوي نوشت : نتايج اوليه از نخستين مرحله انتخابات پارلماني كه امروز چهارشنبه منتشر شد و نخستين گام موفق در مسير تحول دموكراتيك در مصر به شمار مي رود نشان داد جريان اسلامگرا به سوي پيروزي قاطعانه اي به پيش مي رود .
بر اساس نتايج اوليه ، حزب آزادي و عدالت منشعب از گروه اخوان المسلمين مصر از ديگر احزاب و گروهها پيشي گرفته است .
اين حزب در بيانيه اي كه در پايگاه اينترنتي فيس بوك منتشر شد اعلام كرد : نتايج اوليه از نخستين ساعات شمارش آرا تاكنون نشان مي دهد فهرستهاي حزب آزادي و عدالت در صدر قرار گرفته اند و پس از آن حزب النور (سلفي ) و سپس فراكسيون المصريه قرار دارند.
اين بيانيه افزود نتايج اوليه همچنين نشان مي دهد : ملت به هسته هاي حزب ملي ( كه منحل شده و رياست آن را حسني مبارك به عهده داشت) راي نداده اند و آن را از خود رانده اند. اين حزب تاكيد كرد بهترين نتيجه را در استانهاي الفيوم و البحر الاحمر و اسيوط و قاهره به دست آورده است . همه مطبوعات مصر روز چهارشنبه پيش بيني كرده بود اخوان المسلمين پيروزي بزرگي به دست خواهد آورد. روزنامه دولتي الاهرام نوشت : اسلامگرايان و ليبرالها در صدر قرار دارند و احزاب قديمي تنزل پيدا كرده اند.
اين روزنامه نوشت : در بيشتر از يك حوزه و به ويژه در مناطق روستايي اسلامگرايان در صدر قرار دارند اما فرصت آنان در شهرهاي بزرگ كمتر است.
روزنامه مستقل الشروق نيز نوشت : نشانه هاي اوليه نشان مي دهد حزب آزادي و عدالت چهل و هفت درصد آرا را به دست آورده اما فراكسيون المصريه بيست و دو درصد را از آن خود كرده است.
روزنامه المصري اليوم نيز نوشت برآوردهاي اوليه از پيشرفت حزب آزادي و عدالت حكايت دارد اما سلفي ها و ليبرالها براي رتبه دومي رقابت مي كنند.
محمد مرسي رئيس اين حزب در كنفرانس خبري گفت : اكثريت پارلماني دولت را تشكيل خواهد داد و دولت ائتلاف خواهد بود.
وي در تلاش براي دادن اطمنيان گفت : بر اساس اصول فعاليت سياسي كه بر اساس آن نبايد تفاوت قائل شد بين مسلمانان و مسيحيان تفاوت تقسيم بندي نخواهد شد.
گروه اخوان المسلمين مصر در زمان مبارك سركوب مي شدند و به حاشيه رانده شده بودند .
اين گروه به صراحت خواستار كشور اسلامي نيست اگرچه نفوذ سياسي اش باعث نگراني غير نظاميان ليبرال و اقليت قبطي شده است .
جريان اسلامگرا در انتخاباتي كه در تونس و مغرب برگزار شد موفقيت بزرگي به دست آورد. حوزه هاي راي گيري به هنگام انتخابات صحنه حضور گسترده مصريها بود.