واحد مرکزی خبر / خبرگزاری شینهوا در گزارشی از نایروبی به قلم بن اوچینگ نوشت : مقامات وزارت امور خارجه کنیا همچنان در مورد نتایج نشست روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد به منظور بحث درباره افزایش تحریم ها علیه اریتره پس از تنش های دیپلماتیک بین دو کشور خوش بین هستند .
ماری اومبارا مدیر بخش ارتباطات وزارت اطلاع رسانی کنیا روز شنبه گفته بود : ما حمایت جامعه بین دولتی توسعه موسوم به ایگاد ، شورای امنیت سازمان ملل متحد و جامعه کشورهای شرق آسیا را جلب کرده ایم. وی افزود : ما در مورد نشست روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد که هدف از آن بحث درباره افزایش تحریم ها علیه اریتره است، رایزنی هایی انجام داده ایم. لفاظی های دیپلماتیک بین کنیا و اریتره پیش از نشست روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد افزایش یافته است .
درگیری های لفظی نایروبی و اثمره پس از آن آغاز شد که کنیا، اریتره را به ارسال سلاح و دیگر مهمات برای شورشیان در سومالی متهم کرد.
اما اریتره ادعاها را در این زمینه رد و نوعی توهین توصیف کرد . اریتره از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست به بی عدالتی که متوجه مردم این کشور است، رسیدگی کند .
کنیا نیز مدارکی را در اختیار شورای امنیت قرار داد که نشان دهنده دست داشتن اریتره در ارسال تسلیحات برای شورشیان در سومالی است . اریتره از شورای امنیت خواسته است تحقیقاتی مستقل را درباره ادعاهای مطرح شده در این زمینه انجام دهد .
شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است روز دوشنبه در این باره گفتگو کند . اریتره از شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست کرده بود بیست و چهارم اکتبر نشستی برگزار کند تا این کشور بتواند از خود در برابر ادعاهای مطرح شده در مورد حمایت اثمره از شورشیان در شرق آفریقا دفاع کند اما شورای امنیت پنجم دسامبر را برای تشکیل چنین نشستی تعیین کرده است . با این حال، اریتره زمان بیشتری را درخواست کرده است تا هیئت این کشور از جمله ایسایاس افورقی رئیس جمهور اریتره بتوانند وارد نیویورک شوند.
اما اریتره اعلام کرد این کشور با تحریم سفر برخی مقامات خود روبرو است و قادر به دریافت روادید برای سفر آنها نیست .
وزارت امور خارجه اریتره روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد تصمیم در مورد اینکه به افورقی اجازه داده شود در نشست روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد سخنرانی کند روز چهارشنبه اتخاذ شد و اثمره روز پنجشنبه از آن مطلع شد .
کنیا و شش کشور عضو ایگاد افزایش تحریم ها علیه اریتره را خواستار شده اند .
آنها خواستار لغو یا محدود شدن مالیات هایی هستند که بر وجوه ارسال شده توسط اتباع اریتره در خارج از این کشور اعمال می شود . اریتره همچنین آمریکا را به برنامه ریزی برای اعمال تحریم های بیشتری علیه این کشور و جلوگیری از رسیدگی عادلانه در شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره این مسئله متهم می کند .
اریتره اعلام کرده است هیچ علت قابل توجیهی برای تصمیم عجولانه به منظور افزایش تحریم ها علیه این کشور که پیامدهایی نامشخص برای مردم اریتره درپی خواهد داشت ، وجود ندارد . آمریکا به طور علنی از درخواست ها برای اعمال تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه اریتره به علت حمایت این کشور از حملات شورشیان حمایت کرده است . سوزان رایس سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد گفت آمریکا خواستار افرایش فشار و تحریم ها علیه اریتره است زیرا آمریکا به شدت نگران رفتار این کشور در منطقه است . دیپلمات ها می گویند اتیوپی و جیبوتی در میان کشورهای شرق آفریقا، در تلاش برای تشدید تحریم ها علیه اریتره در شورای امنیت سازمان ملل متحد برسر اتهاماتی علیه این کشور در زمینه حمایت از تروریسم، پیشتاز هستند. فشارها برای افزایش تحریم ها علیه اریتره پس از آن افزایش یافت که یک گروه ناظر سازمان ملل متحد اعلام کرد دولت اریتره در بمب گذاری ها در پایتخت اتیوپی در خلال نشست ماه ژانویه سران کشورهای عضو اتحادیه آفریقا دست داشته است . کارشناسان سازمان ملل متحد نیز می گویند اریتره شورشیان در سومالی از جمله گروه الشباب وابسته به شبکه القاعده را مسلح و از آنها حمایت می کند.
این در حالی است که اریتره، کنیا را متهم می کند با درخواست برای تشدید تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه این کشور ، به دنبال بهانه ای برای ماجراجویی نظامی است . شورای امنیت سازمان ملل متحد دسامبر سال دو هزار و نه اریتره را تحریم تسلیحاتی کرد و تحریم هایی را نیز در زمینه محدودیت سفر و مسدود شدن دارایی های برخی مقامات نظامی و سیاسی این کشور اعمال کرد .