واحد مرکزی خبر/ به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، از جنبش ایندیگنادوس اسپانیا گرفته تا جنبش تسخیر وال استریت در آمریکا ، دو هزار و یازده سال قدرت یافتن مردمی بود که از بحران شدید مالی ناامید شده بودند. در ابتدای سال دو هزا و یازده این شمال آفریقا بود که جهان را درگیر خود کرد.
تونسیها زین العابدین بن علی رئیس جمهور مادام العمر خود را بر کنار کردند و این روند در مصر، لیبی ، سوریه و یمن نیز ادامه یافت. اما این ناآرامی ها - ولو بدون خونریزی- در کشورهای ثروتمند آن سوی دریای مدیترانه نیز به وقوع پیوست هنگامی که صبر اروپاییها با افزایش نرخ بیکاری، آشوب های مالی و ناتوانی دولت ها برای یافتن راه حلی برای غلبه بر این مشکلات به سر آمد. یونان در سال دو هزار و ده شاهد برگزاری تظاهرات عظیم علیه اقدامات ریاضتی بود که برای نجات اقتصاد رو به سقوط این کشور در نظر گرفته شده بود. در روز پانزدهم ماه مه اسپانیاییها دور جدیدی از اعتراضات را در قالب جنبش ایندیگنادوس علیه افزایش نرخ بیکاری در میان جوانان ، کاهش بودجه و همچنین فساد سیاسی آغاز کردند . معترضان با برپایی چادر در منطقه پوئترا دِل سول در مادرید تظاهرات گسترده ای را ترتیب دادند که در ماه ژوئن به اوج خود رسید،هنگامی که دویست هزار نفر در این منطقه دست به تظاهرات زدند. سازماندهندگان این اعتراضات جوانان تحصیلکرده ای بودند که از اعتراضات جهان عرب الهام گرفته بودند و از ابزارهای اجتماعی استفاده می کردند. چنین تظاهراتی در روز بیست و پنجم ماه مه در یونان شکل گرفت ،جایی که معترضان در اعتراض به افزایش بدهی ملی و بحران عدم اطمینان به مقامات منتخب در مرکز آتن اردو زدند. جنبشی که بعدها به جنبش تسخیر وال استریت معروف شد و این بار نیز توسط جوانان و فعالان در نیویورک در ماه سپتامبر شکل گرفت آخرین حلقه از این زنجیره اعتراضات بود. از آن زمان بود که پارچه نوشته هایی با مضمون بهار عربی، تابستان اروپایی، پاییز آمریکایی در همه جا به چشم می خورد. برخلاف اعتراضات مردم کشورهای عربی که در واقع قیام علیه دیکتاتورها در جهان عرب بود، تظاهرات معترضان در اروپا و آمریکا صلح آمیز بود.
اما در این کشورها میان مردم عادی و حاکمان سیاسی و اقتصادی شان شکاف زیادی وجود داشت. انگلیس نیز در ماه اوت ناآرامی و آشوب های بسیاری را توسط جوانانی که در لندن و دیگر شهر ها با یکدیگر در ارتباط بودند، تجربه کرد. در ماه سپتامبر چهارصد هزار نفر در تل آویو و دیگر شهرهای فلسطین اشغالی به خیابانها ریختند.
این در حالی بود که فعالان جنبش تسخیر وال استریت در نیویورک در سراسر آمریکا، کانادا ، لندن و حتی سیدنی نیز اردو زدند . گرچه این اعتراضات درابتدا در سطح پایینی بود ، اما اعتراضات آمریکا درست زمانی توجه همگان را به خود جلب کرد که رسانه ها و سیاسمدارن آمریکایی خود را برای برگزاری انتخابات در سال دو هزار و دوازده آماده می کردند. ابتکار استفاده از شبکه های اجتماعی و انجام اقداماتی در جهت جلب توجه از قبیل برگزاری تظاهرات در بازار سهام نیویورک به گسترش پیام ما نابود می شویم تا بانکها نجات یابند کمک کرد. بر اساس گزارش جدید سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، شکاف میان طبقه فقیر و غنی به ویژه در انگلیس و مکزیک به بالاترین میزان در سی سال اخیر رسیده است.