مشرق/ انقلاب مصر علیه رژیم وابسته حسنی مبارک، برکات فراوانی داشته که یکی از آنها بازتولید گفتمان اسلامی و انقلابی از سوی کسانی است که سال ها وادار به سکوت شده و اجازه ابراز افکار و برنامه های خود را نداشته اند. حضرت آیت الله خامنه ای پس از قیام ملت مصر علیه دیکتاتور این کشور، این انقلاب را قیامی اسلامی خواندند و تأکید کردند: «اینها [ملت مصر]، مردمى هستند مسلمان. حرکت از نماز جمعه شروع می شود، از مساجد شروع می شود. شعارها، شعارهاى «اللَّهاکبر» است. مردم شعار دینى می دهند و قوىترین جریان مبارز در آنجا، جریان اسلامى است.»
اگرچه جماعت اخوان المسلمین، سال ها در جامعه مصر ریشه دوانده و پایدارترین جریان اسلامی در این کشور به شمار می آید، اما در کنار این جماعت، احزاب و گروه های دیگری که سال ها از دریافت مجوز فعالیت حزبی و تبلیغی محروم بوده اند، پس از انقلاب بزرگ ملت مصر، وارد عرصه سیاسی و اجتماعی این کشور شده و فعالیت های گسترده ای را آغاز کرده اند به گونه ای که اکنون تعداد احزاب و گروه های اسلامی و انقلابی در این کشور به قدری زیاد شده که امکان احصای همه آنها در یک گزارش وجود ندارد.
از سوی دیگر، تغییر بسیار اندک در ساختار پیر و گفتمان سنتی حاکم بر اخوان المسلمین، اندیشمندان مسلمان مصری را واداشته که با اتخاذ شیوه های نوین و رویکردهای اسلامی مترقی و پویا، جوانان انقلابی این کشور را به یک گفتمان معتدل اسلامی عاری از افراط گری گروه های سلفی مرتجع و تفریط گرایی گروه های وابسته و منفعل و لیبرال مسلک، بسوی گروه ها و احزاب جدیدی که علاوه بر مزیت های اخوان المسلمین، آموزه های نوین انقلابی و اسلامی را سرلوحه فعالیت های خود قرار داده اند، سوق دهند.