رسالت- ايالات متحده آمريكا به شدت نسبت به آنچه در قاهره و مسكو مي گذرد احساس خطر مي كند.در چنين فضايي كاخ سفيد جهت القاي فتنه در دو كشور روسيه و مصر از دو روش متفاوت استفاده كرده است .در نخستين روش كاخ سفيد در صدد است از فضاي آشفته به وجود آمده در مسكو بر سر انتخابات استفاده كرده و ايجاد ثبات سياسي در روسيه را به تعويق بيندازد.
ولاديمير پوتين نخست وزير روسيه در اين خصوص مي گويد :«وزير امور خارجه آمريكا با تقلب آميز خواندن انتخابات پارلماني روسيه، به مخالفان چراغ سبز نشان داد. آنها نيز متوجه اين علامت شدند و با حمايت آمريكا فعاليت هاي خود را آغاز كردند.افرادي كه براي دولت هاي خارجي كار و به آنها كمك مي كنند تا در سياست هاي روسيه نفوذ كنند، بايد آماده پاسخگويي شوند. مسئوليت و مجازات افرادي كه به سفارش كشورهاي ديگر در روسيه بلوا مي كنند، سنگين خواهد بود. برخي هم در روسيه با گرفتن پيام و علامت از واشنگتن فعال شده و تظاهرات اعتراض آميز برگزار كردند.»پوتين بر لزوم رعايت قانون در برگزاري اجتماعات اعتراض آميز تاكيد كرده است.
در روزهاي اخير معترضان به نتايج انتخابات دوماي روسيه در شهرهاي مسكو و سن پترزبورگ تظاهرات كرده و شماري از آنان توسط نيروهاي پليس دستگير شدند.انتخابات دوما ( مجلس قانونگذاري) روسيه يكشنبه برگزار شد و بر اساس اعلام نتايج حزب حاكم «روسيه واحد» به رهبري ولاديمير پوتين، نخست وزير كنوني اين كشور 3/49درصد آرا معادل 238 كرسي از مجموع 450 كرسي را به خود اختصاص داده است.با اين حال ايالات متحده آمريكا همچنان بر طبل تقلب در انتخابات روسيه مي كوبد تا به اين بهانه كاخ كرملين را به دردسر بيندازد.اما در مصر فرمول آمريكا فرق مي كند.مقامات كاخ سفيد پس از آنكه از پيروزي اخوان المسلمين و
اسلامگرايان در قاهره اطمينان يافتند ضمن قبول شكست خود و غرب به ايجاد مذاكرات پشت پرده با نظاميان مصري روي آورده اند.نظامياني كه از دوران مبارك باقي مانده و به وي وفادار هستند. پايگاه عرب زبان ميدل ايست آنلاين تصميم شوراي نظامي مصر در تشكيل شوراي مشورتي در خصوص تدوين قانون اساسي را تلاشي براي كمرنگ كردن نقش پارلماني دانست كه اخوان المسلمين در مرحله نخست انتخابات به پيروزي رسيده است. شوراي نظامي به اعتراضات اخوان المسلمين درباره دخالت نكردن هيئتهاي غير منتخب توجهي نكرد و شوراي مشورتي مركب از 30 عضو تشكيل داده كه يكي از وظايف آن تدوين قانون انتخابات رياست جمهوري و قانون اساسي جديد در كشور است.«مختار الملا» از اعضاي شوراي نظامي در اين خصوص گفت:« پارلمان در تدوين قانون اساسي جديد حرف اول را نخواهد زد، زيرا نماينده همه مردم مصر نيست و دولت انتقالي و شوراي مشورتي نيز در اين مهم مشاركت خواهند داشت.» ساعاتي پس از اظهارات الملا، حزب آزادي و عدالت وابسته به گروه اخوان المسلمين از شوراي مشورتي كنار كشيد و «محمد مرسي» و «اسامه ياسين» نمايندگان خود در اين شورا را فرا خواند.مردم مصر با انتخاب گروه هاي اسلامگرا از ميان احزاب سياسي در مصر بار ديگر ماهيت اسلامي انقلاب خود را نشان داده و تاكيد كردند كه خواستار پياده شدن قوانين حاكميت اسلامي در كشور هستند.در هر صورت نظاميان مصري به طور مستقيم در برابر اراده ملت مصر ايستاده و سعي دارند راي بالاي آنها به اخوان المسلمين را ناديده انگارند.