واحد مرکزی خبر- یکی از مخالفان سرسخت رژیم سابق تونس پس از سال ها تبعید به ریاست جمهوری این کشور انتخاب شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی وفاء زیان گزارشگر این شبکه در گزارشی به بررسی شخصیت و تاریخچه فعالیت های سیاسی یوسف المنصف المرزوقی پرداخت که به عنوان رئیس جمهور جدید تونس انتخاب شده است.
گزارشگر بی بی سی گفت: وی از سرسخت ترین مخالفان زین العابدین بن علی رئیس جمهور مخلوع تونس است و از اندیشمندان، سیاستمداران و مدافعان سرسخت حقوق بشر به شمار می رود که ریاست حزب کنگره برای جمهوری را بر عهده دارد.
او پزشک است اما با کتاب هایی که در زمینه حقوق و سیاست نوشته است شناخته می شود.
در ادامه آمده است: المرزوقی در سال هزار و نهصد و چهل و پنج در تونس متولد شد و به تحصیل پرداخت و در فرانسه به ادامه تحصیل در رشته روانشناسی روی آورد.
وی در سال هزار و نهصد هفتاد و نه به تونس بازگشت و به فعالیت در رشته خود پرداخت و در سال هزار و نهصد و نود و چهار به سبب انتقاد از رژیم بن علی بازداشت شد و به زندان افتاد و چهار ماه در زندان انفرادی بود و با میانجیگری بین المللی آزاد شد.
المرزوقی به همراه برخی دوستان خود شورای ملی آزادی ها را در سالروز اعلامیه بین المللی حقوق بشر تاسیس کرد و در سال هزار و نهصد و نود و هفت به عنوان اولین رئیس کمیته عربی حقوق بشر انتخاب شد.
وی در سال دو هزار تبعید شد و سال ها در تبعید بود و در طول مدت اقامت خود در فرانسه خواستار شورش مدنی علیه رژیم بن علی بود.
با آغاز انقلاب تونس از طریق پایگاه های ارتباط اجتماعی اقدام به ارسال پیام های صوتی و مکتوب کرد و رئیس جمهور مخلوع و اطرافیان وی را به شدت مورد انتقاد قرار داد و وی را دیکتاتور و رژیم وی را فاسد خواند.
در بخش دیگری از گزارش آمده است: المرزوقی چند روز پس از فرار بن علی بن عربستان به تونس بازگشت و به همراه حزب خود در انتخابات شورای موسسان شرکت کرد و جایگاه دوم را به دست آورد.