خبرگزاري فارس- مردم ليبي با برگزاري تظاهرات "اصلاح روند انقلاب" در شهر بنغازي خواستار پاكسازي شوراي ملي انتقالي ليبي از وجود عناصر و بازماندههاي رژيم سابق شدند.
به گزارش فارس، هزاران ليبيايي در شهر بنغازي كه پايگاه انقلابيون ليبي بشمار ميآيد، تظاهراتي را برگزار كردند كه بر آن نام "اصلاح روند انقلاب" را نهاده بودند.
گزارش خبرنگار الجزيره حاكي است، اين تظاهرات بر پايه فراخوانهايي در فيسبوك برگزار شد كه از مردم ليبي ميخواست با مشاركت در آن بر پاكسازي شوراي ملي انتقالي ليبي از هواداران معمر قذافي، ديكتاتور مخلوع ليبي و پسرش سيف الاسلام كه هم اكنون در اسارت شوراي انتقالي است، تاكيد كنند.
* اعتراض موسسات و نهادهاي مدني و تجمعات سياسي
در همين راستا 20 موسسه و نهاد مدني و تجمع سياسي با انتشار بيانيهاي اعلام كردند كه اوضاع جاري در ليبي را به دقت زير نظر دارند و از عملكرد شوراي انتقالي ليبي بسيار نگران هستند.
اين موسسات و تشكلها از شوراي انتقالي ليبي به خاطر همكاري و كمك گرفتن از شخصيتهايي كه ارتباط آنها با رژيم سابق يا مزدوري آنها براي سرويسهاي اطلاعاتي و امنيتي خارجي و بيگانه محرز و اثبات شده است، انتقاد و اين اقدام را محكوم و تاكيد كردند، مسئوليت مستقيم حوادث جاري در كشور بيشك برعهده شوراي انتقالي ليبي خواهد بود.
* ترفندها جريانهاي غربگرا عليه انقلابيون
اين درحالي است كه اخيرا زمزمههاي بسياري در ليبي به گوش ميرسد كه درصدد خلع سلاح انقلابيون با هدف خارج ساختن آنها از عرصه سياسي ليبي است كه نمونه بارز آن درخواست خروج انقلابيون از طرابلس بود كه با مخالفت آنها مواجه شد، به همين دليل مردم ليبي به خوبي دريافتهاند، هدف اصلي نهفته در پس اين اقدامات تنگتر كردن عرصه فعاليت انقلابيون، بزرگترين رقم زنندگان انقلاب ليبي هستند تا به اين وسيله ليبرالهاي طرفدار غرب جايگزين انها شوند.
* ليبي جولانگاه فعاليت شركتهاي غربي
درخواست مردم جهت پاكسازي شوراي ملي انتقالي ليبي و بيرون كردن ياران و هواداران قذافي و پسرش سيف الاسلام و حتي درخواست كنارهگيري "مصطفي عبد الجليل" از رياست شوراي انتقالي در واقع به اين معناست كه مردم ليبي از آنچه در اين كشور برسر انقلابشان در حال وقوع است، آگاه و مطلع هستند، بويژه آنكه سران شوراي انتقالي و شخص عبد الجليل بارها بر تقسيم مهمترين ثروت ليبي "نفت" با غرب و در اولويت بودن حضور شركتهاي غربي بويژه فرانسوي و انگليسي بر ديگر كشورها و سرمايهگذاري آنها در بخش نفت و گاز ليبي تاكيد ويژه كرده است.
* نگراني مردم ليبي از رابطه شوراي انتقالي با غرب و رژيم صهيونيستي
اهميت اين اظهارات و اقدامات زماني قابل دريافت است كه اوضاع اقتصادي رو به ورشكستگي كشورهاي اروپايي و در راس آنها فرانسه و انگليس را مد نظر قرار دهيم و دريابيم كه ساركوزي و كامرون رهبران فرانسه و انگليس به نفت ليبي به عنوان فرشته نجات اقتصاد در سقوط خود نگاه ميكنند.
اما نگراني مردم ليبي زماني بيش از پيش افزايش مييابد كه زمزمههاي برقراري رابطه با رژيم صهيونيستي نيز از سوي طرابلس به گوش ميرسد، بهگونهاي كه طي چند روز گذشته رسانههاي مختلف جهان از افتتاح سفارت اسرائيل در طرابلس و انتخاب سفيري براي آن كه يك عرب دروزي است و به زودي قصد دارد، تحت عنوان يك هيئت پزشكي از ليبي ديدن و اوضاع آنجا را بررسي كند، سخن گفتند.
* علامت سوالهايي كه در برابر شوراي انتقالي ليبي وجود دارد
تمام موارد فوق الذكر علامت سوالهايي است كه عملكرد و اهداف واقعي شوراي ملي انتقالي ليبي به رياست مصطفي عبد الجليل را زير سوال ميبرد و موجب ميشود، مردم انقلابي اين سوال را از خود بپرسند كه آيا براي اين اهداف بود كه قيام كردند و انقلاب 17 فوريه و سرنگوني ديكتاتوري قذافي را رقم زدند.
* اوضاع اسفبار حاكم بر ليبي
در كنار اين اوضاع سوال برانگيز سياسي به نظر ميرسد، بايد تاملي در شرايط كنوني اجتماعي و اقتصادي حاكم بر ليبي هم داشته باشيم، تظاهرات بنغازي درحالي روز گذشته در اين شهر برگزار شد كه اين شهر از نظر اقتصادي شهري ورشكسته مينمايد و هيچ بانك يا موسسه مالي در آن مشغول بكار نميباشد و اين بالطبع وضع عمومي حاكم بر تمام شهرهاي اين كشور است.
همچنين در اين شهر هيچ موسسه يا نهاد دولتي خدماتي مشغول بكار نيستند و در اين شرايط ملاحظه ميشود كه برخي از چهرهها و شخصيتهاي برجسته رژيم قذافي بار ديگر به شهر بازگشتهاند تا نبض آن را به دست گيرند، در اين موضوع نيز ديگر شهرهاي ليبي با بنغازي اشتراك دارند.
به همين دليل مردم بنغازي كه در زمان معمر قذافي جرقه انقلابي بزرگ را رقم زدند كه طومار 42 ساله ديكتاتوري معمر قذافي را در هم پيچيد، هم اكنون تهديد كردهاند، در صورت ادامه شرايط بر اين منوال دست به اعتصاب خواهند زد.
* نبود نيروهاي امنيتي و نيروي پليس
تمام اين اتفاقات در حالي رخ ميدهد كه نبود و غيبت نيروهاي امنيتي و نيروي پليس كاملا آشكار و مشهود است و همين موجب شده تا بازماندگان ارتش سابق ليبي از شرايط پيش آمده سوء استفاده كنند و با ريختن به خيابانها موجبات ناامني را براي شهروندان فراهم آورند.
اين موضوع به اندازهاي خشم مردم را برانگيخته بود كه برخي از تظاهرات كنندگان خشمگين اقدام به بستن درب شوراي ملي انتقالي ليبي كرده و تهديد نمودند، ادامه اين شرايط آنها را وادار به اعتصاب در برابر مقر شورا خواهد كرد. انها به شدت از عبد الجليل به خاطر اظهارات اخيرش مبني بر عفو بازماندگان رژيم سابق خشمگين بوده و از اين اظهارات انتقاد كردند.