خبرگزاري دانشجويان ايران - دبير كل سازمان ملل در اقدامي غيرمنتظره از ناتو در مقابل اتهاماتي مبني بر زير پا گذاشتن چارچوب حكم سازمان ملل براي محافظت ازغيرنظاميان ليبيايي، دفاع كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري رويترز، اين در حالي است كه برخي كشورها از جمله روسيه و چين به مخالفت با چنين اقداماتي از سوي ناتو پرداخته بودند. حمايت بانكيمون، دبير كل سازمان ملل از برخي اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل عليه ديگر اعضاي آن، اقدامي نامعمول به شمار ميرود.
وي به ندرت با اتخاذ مواضع علني وارد مناقشه ميان اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل شده و از برخي ازآنها جانبداري كرده است.
بانكيمون خطاب به خبرنگاران در شهر نيويورك گفت: من اعتقاد دارم قطعنامه 1973 شوراي امنيت در خصوص ليبي كاملا در چارچوب حدود و حكم ارائه شده، اجرا شد. عمليات نظامي انجام شده توسط نيروهاي ناتو در ليبي كاملا در چارچوب قطعنامه 1973 بود.
وي افزود: به اعتقاد من اين چيزي بود كه ما مشاهده كرديم و نبايد در رابطه با آن سوتفاهمي وجود داشته باشد. قطعنامه 1973 شوراي امنيت كه در ماه مارس 2011 به تصويب رسيد، به كشورهاي عضو سازمان ملل اجازه داد بر فراز ليبي منطقه پروازممنوع اعلام كنند و آنچه را كه « همه تدابير لازم» عنوان شده بود، براي محافظت از غيرنظاميان ليبيايي به كار گيرند. كشورهايي نظير روسيه، چين، هند، برزيل و آفريقاي جنوبي مكررا ناتو را متهم به سواستفاده از حكم محافظت از غيرنظاميان براي پيگيري مساله تغيير حكومت ليبي با كمك به نيروهاي انقلابي اين كشور كردهاند. در مقابل آمريكا، انگليس، فرانسه و ديگر كشورهاي عضو ناتو از اين سازمان دفاع كردند. ناتو مدعي است در طول عمليات نظامي هشتماهه در ليبي كاملا به ملزومات حكم شوراي امنيت سازمان ملل پايبند بوده است.
دبير كل سازمان ملل همچنين عنوان كرد كه هيچكدام از حاكمان ديكتاتورسرنگون شده در پي بهار عربي با كمكهاي خارجي از قدرت كنار نرفتهاند.
وي تاكيد كرد: اين تغيير حكومتها توسط مردم كشورها و بدون مداخله نيروهاي خارجي از جمله سازمان ملل انجام شده است.
وي همچنين مدعي شد كه جامعه بينالملل بايد به طور هماهنگ با سوريه برخورد كند.