88.07.05
سازمان خواربار و کشاوزي ملل متحد، فائو، از امريکاي جنوبي و افريقا خواست در زمينه مبارزه با فقر همکاريهاي خود را تقويت کنند.
ژاک ديوف، مدير کل فائو اعلام کرد کشورهاي افريقايي و امريکاي جنوبي بايد همکاريهاي خود را براي مبارزه با فقر و ارتقاي شرايط زندگي شهروندان خود افزايش دهند.ژاک ديوف که براي شرکت در نشست سران کشورهاي افريقايي و امريکاي جنوبي به ونزوئلا رفته است تاکيد کرد براي کاهش فقر در جهان لازم است که جامعه بين المللي توليدات غذايي و کشاورزي را دو برابر کند.ديوف افزود تحقق اين هدف مهم مستلزم ان است که کشورهاي جهان تلاشهاي خود را متمرکز سازند و همکاريهاي نزديک تري داشته باشند.دبير کل فائو خاطر نشان کرد شمار گرسنگان در جهان افزايش يافته است و ارزيابيهاي صورت گرفته نشام مي دهد که تا سال دو هزار و پنج جمعيت کره زمين از شش ميليارد و پانصد ميليون نفر کنوني به نه ميليارد و دويست ميليون نفر خواهد رسيد.
ژک ديوف تصريح کرد دومين نشست سران کشورهاي افريقايي و امريکاي جنوبي فرصتي مناسبي براي اين کشورها فراهم کرده است تا درباره ابتکارها، اقدامات و راهبردهاي موثر براي افزايش توليد مواد غذايي در دو منطقه بحث و تبادل نظر کنند و راههاي تقويت همکاريهاي خود را در مبارزه با فقر بررسي نمايند.مدير کل فائو اعلام کرد از شانزدهم تا هجدهم نوامبر اينده روساي جمهور و نخست وزيران کشورهاي مختلف در نشستي مشترک در پايتخت ايتاليا درباره سياستها و برنامه هايي که براي اجراي انها مي تواند به تقويت امنيت غذايي در جهان کمک کند تبادل نظر خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از پورلامار در ونزوئلا، ژاک ديوف همچنين از کشورهاي ثروتمند و صنعتي خواست به وعده هايي که براي کمک به کشورهاي فقير داده اند عمل کنند. سران هشت كشور بزرگ صنعتي جهان در نشست اخير خود که در ايتاليا برگزار شد بر ضرورت اقدام موثر براي مبارزه با گرسنگي و فقر از طريق افزايش پايدار توليد، تقويت بخش كشاورزي، كمك به رشد توليد در بخش خصوصي تاكيد كردند. سران گروه هشت كشور صنعتي همچنين تعهد كردند بيست ميليارد دلار در مدت سه سال در اختيار كشورهاي فقير و در حال توسعه قرار دهند. اين در حالي است كه هنوز بخش عمده اي از تعهدات و وعده وعيدهاي سران گروه هشت در نشست اسکاتلند براي کمک به کشورهاي فقير افريقايي تحقق نيافته است. هشت کشور بزرگ صنعتي و ثروتمند جهان در نشستي در تابستان سال دو هزار و پنج در گلن ايگلز اسکاتلند تصميم گرفته بودند بدهيهاي عمومي چندجانبه سي وپنج کشور بسيار فقير جهان را لغو کنند. اين کشورها همچنين وعده داده بودند تا سال دو هزار وده کمکهاي اقتصادي و مالي خود رابه کشورهاي محروم و فقير جهان به ويژه در قاره افريقا، پنجاه ميليارد دلار افزايش دهند.مدير كل سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد همچنين از كشورهاي جهان خواست براي تهيه و تصويب يك بيانيه موثر در نشست سران كشورها كه نوامبر اينده درباره امنيت غذايي در رم برگزار خواهد شد تلاش كنند. ژاک ديوف در پيامي که در همين رابطه براي اعضاي فائو ارسال کرد از انها خواسته است تا سال دو هزار و بيست و پنج براي ريشه كني فقر و گرسنگي در جهان گامهاي موثر بردارند و شرايط دسترسي اسان ملتهاي جهان را به مواد غذايي سالم و كافي فراهم كنند تا بخشي از مشكلات غذايي ساكنان كره زمين كه شمار انها در سال دو هزار و پنجاه به نه ميليارد و دويست ميليون نفر خواهد رسيد، حل شود.ديوف خاطر نشان كرد زمان ان رسيده است كه جامعه جهاني به ريشه هاي عميق گرسنگي و فقر در جهان حمله كند و يك راه حل بنيادين و پايدار براي چالش بزرگ ناامني غذايي در جهان پيدا كند.