خبرگزاري فارس- تعداد كشتههاي و مجروحان حمله نيروهاي امنيتي و نظامي مصر به تحصنكنندگان و تظاهراتكنندگان ميدان التحرير و خيابات قصر العيني همچنان رو به افزايش است، اين درحالي است كه دهها تشكل و گروه سياسي و انقلابي خواستار اعتصاب در ميدان التحرير شدند.
به گزارش خبرنگار فارس، تعداد كشتهها و مجروحان حمله نيروهاي امنيتي و نظامي مصر به تحصنكنندگان و تظاهراتكنندگان ميدان التحرير و خيابات قصر العيني همچنان رو به افزايش است.
درحاليكه آخرين آمار ارائه شده توسط وزارت بهداشت مصر از مجروحان حوادث روز گذشته التحرير و قصر العيني 440 نفر اعلام شده است، بيمارستان ميداني التحرير كه در مسجد عمر مكرم احداث شده از مجروح شدن 700 نفر خبر ميدهد. همچنين بر اساس اعلام وزارت بهداشت مصر تاكنون 10 نفر نيز جان خود را از دست داده و كشته شدهاند.
حوادث روز گذشته در اثر حمله و يورش نيروهاي امنيتي و نظامي مصر به تحصنكنندگان خيابان قصر العيني روي داد كه در برابر مقر دفتر نخستوزيري مصر تحصن كرده و نسبت به انتصاب "كمال الجنزوري" به عنوان نخستوزير دولت نجات ملي مصر اعتراض داشتند.
در حوادث روز گذشته علاوه بر كشته و مجروح شدن صدها مصري كه در ميان كشتهشدگان شيخ "عماد عفت امين"، دبيركل فتواي الازهر مشاهده ميشد، نيروهاي امنيتي مصر به چادرهاي تحصنكنندگان التحرير يورش برده و آنها را به اتش كشيدند، همچنين آتشسوزيهايي در طبقه اول ساختمان نخستوزيري در قصر العيني روي داد كه در آن اسناد و كتابهاي قديمي مصر نگهداري ميشدند.
از سوي ديگر شاهدان عيني تاكيد كردند كه نيروهاي امنيتي مصر پس از آتش زدن خيمههاي تحصن كنندگان به بيمارستانهاي ميداني التحرير حمله برده و پزشكان اين بيمارستانها و مجروحان آنها را ربوده و داروها و تجهيزات پزشكي آنها را به آتش ميكشيدند.
همچنين شاهدان عيني در خيابان قصر العيني تاكيد كردند كه خودروهاي امنيتي و ارتش مصر را ديدهاند كه تظاهراتكنندگان مصري را با زور سوار كرده و با خود ميبردند.
با اين حال و با وجود سركوب شديد و درگيريهايي كه تا ساعاتي پيش همچنان در التحرير ادامه داشت، بسياري از تشكلها و گروههاي سياسي مصر با دادن فراخوانهايي از انقلابيون اين كشور درخواست كردند، براي اعتصاب مجدد در التحرير بار ديگر در اين ميدان تجمع كنند كه بر اساس آخرين گزارشها تاكنون 13 خيمه اعتصاب در ميدان نصب شده است.
از سوي ديگر و در واكنش قتل و كشتار و سركوب شديد تظاهراتكنندگان و تحصن كنندگان مصري شوراي عالي نظامي مصر تنها به انتشار بيانيهاي اكتفا كرد كه در آن به خاطر حوادث روي داده در خيابان قصر العيني و ميدان التحرير ابراز تاسف كرده بود.
در اين بيانيه شوراي عالي نظامي مصر اعلام كرده بود كه تلاش ميكند، از بروز درگيري ميان نيروهاي امنيتي با شهروندان مصري جلوگيري كند و با ايجاد موانعي اطراف ساختمانها و ادارات عمومي مانع وارد آمدن خسارتهاي بيشتر به آنها شود.
همچنين شوراي عالي نظامي مصر اعلام كرده بود كه به خانوادههاي شهداي حوادث اخير غرامت و مجروحان اين حوادث را به صورت رايگان تحت مداوا و درمان قرار خواهد داد و عاملان ارتكاب اين جنايتها را بازداشت و محاكمه خواهد كرد.
اين بيانيه شوراي عالي نظامي مصر با انتقاد بسياري از شخصيتهاي مصري از جمله محمد البرادعي، جرج اسحاق، عبد المنعم ابو الفتوح، محمد سليم العوا، محمد البلتاجي، ابو العلاء ماضي و بسياري از از جنبشها و تشكلهاي سياسي مصر از جمله جنبش 6 آوريل مواجه شد و بسياري از فعالان مصري پاسخ اين بيانيه شوراي عالي نظامي مصر را با ارسال تصاويري از حملات و جنايات نيروهاي نظامي و امنيتي به اين شورا داده و تاكيد كردند كه اين نحوه برخوردهاي شوراي عالي نظامي ملت مصر را به ياد سياستهاي دوران حسني مبارك، رئيس جمهور مخلوع مصر مياندازد.
همچنين برخي از تشكلها و احزاب مصر با تنظيم شكايتي از كمال الجنزوري، نخستوزير منصوب شوراي عالي نظامي مصر وي را مسئوليت مستقيم حوادث روزهاي اخير ميدان التحرير و خيابان قصر العيني را متوجه او دانسته و خواستار محاكمه وي شدند.