خبرگزاري فارس- رژيم صهيونيستي و آمريكا اكنون منافع خود را در اين مي بينند كه شوراي نظامي مصر در طولاني ترين زمان ممكن در رأس قدرت قرار داشته و اختيارات فوق قانوني براي نظاميان اين كشور ايجاد كند.
به گزارش فارس، اسرائيل در پي شكستهاي مكرر در حوادث اخير مصر با ترس و ترديدهاي زيادي به اين كشور مينگرد. اين ترديدها نشان ميدهد كه تصميمسازان تلآويو در نااميدي به سر ميبرند كه حتي به اين راضي شدهاند كه فرماندهي ارتش مصر بتواند خطراتي كه اسرائيل در پي ادامه روند دموكراتيك در مصر در معرض آنها قرار گرفته است را كم كند.
به نوشته روزنامه يديعوت آحارونوت، ژنرال اور شاحور كه پيشتر مسئول هماهنگي با ارتش مصر بوده است، معتقد است كه منافع اسرائيل ايجاب مي كند كه شوراي نظامي مصر در طولاني ترين زمان ممكن در رأس قدرت در اين كشور باقي بماند تا بتواند اوضاع امور در مصر را بر اساس منافع اسرائيل و باقي ماندن قاهره در دايره آمريكا رقم بزند.
اميدهاي آمريكا و اسرائيل به شوراي نظامي مصر
آلكس فيشمن كه تحليلگر ارشد نظامي در اين رونامه است و ارتباطات نزديكي با تصميم سازان اسرائيل دارد، در اين رابطه مي گويد كه نااميدي كه ميان سران اسرائيل ايجاد شده، بعد از شكست شوراي نظامي در ايجاد فضايي فوق قانوني براي خود در قانون اساسي آينده مصر افزايش پيدا كرده است.
فيشمن درمقالهاي كه چندي پيش در اين رورنامه به چاپ رساند، نوشت كه عدم توانايي شوراي نظامي مصر در تامين جايگاه فوق قانوني براي خود به معني تقابل اسرائيل با خاورميانه جديد خواهد بود، او مي نويسد كه سران كاخ سفيد و تل آويو اميدوار بودند كه شوراي نظامي بتواند قدرت نيروهاي متخاصم با اسرائيل را در پيروزي در انتخابات پارلماني كم كند، آنها حتي روي موفقيت اين شورا در سنگين كردن كفه ترازو به سوي نامزد رياست جمهوري كه بتواند با معاهده كمپ ديويد كنار بيايد و مصر را در مدار غرب نگه دارد، حساب كرده بودند.
شوراي نظامي و اداره امنيت مصر، روزنه اميد اسرائيليها
صالح النعامي در مقالهاي در الجزيره نوشت: اسرائيل از مدتها پيش ارزش مناسبات خود با حسني مبارك ديكتاتور سابق مصر را مي دانست، همين موضوع باعث شده بود كه بنيامين بن اليعازر وزير جنگ سابق اسرائيل وي را گنج استراتژيك اسرائيل بنامد، همين علت باعث شد كه بعد از سقوط ديكتاتور مصر سران اسرائيل به مرز ديوانگي برسند، با اين حال اميدي كه هنوز در نزد سران تل آويو وجود دارد، اين است كه با اركان رژيم سابق حسني مبارك كه اختياراتي را بعد از وي در حاكميت مصر دارند، ارتباط خود را حفظ كند، اين موضوع بويژه در عرصه فرماندهي نظامي و موسسات امنيتي مصر جلوه خاصي دارد.
در عين حال اين نگراني نيز براي تل آويو وجود دارد كه روند دموكراتيك در اين كشور به ضربه خوردن جايگاه شوراي نظامي و سازمان هاي امنيتي در مصر بينجامد، به همين علت واشنگتن در پي رايزني با گروههاي مختلف براي كاستن از خطرات روند دموكراتيك شدن مصر براي خود و اسرائيل است.
در ديدار سه ماه پيش نتانياهو با اوباما چه گذشت؟
در همين راستا بر خلاف رويكرد رايج، ديداري كه ميان بنيامين نتانياهو و باراك اوباما اواخر سپتامبر گذشته در نيويورك صورت گرفت، به صورت اساسي راهكارهاي تحرك براي كاستن از خطرات ناشي از روند دموكراتيك در مصر در پي انتخابات پارلماني اين كشور را مورد توجه قرار داده بود. اين موضوعي بود كه تلويزيون اسرائيل به آن اشاره كرد.
بر اساس اين گزارش، در اين ديدار دو طرف راهكارهاي تاثيرگذاري بر عرصه سياسي آينده مصر در راستاي منافع آمريكا واسرائيل را مورد توجه قرار دادند، سفارش به اين راهكارها نيز در نتيجه مذاكرات طولاني بود كه تحت اشراف "يعكوف عامي درور" رئيس شوراي موسوم به امنيت ملي اسرائيل و "تام دنيلون" مشار امنيت ملي آمريكا انجام شده است.
منافع اسرائيل در قدرت فوق قانون شوراي نظامي مصر است
بر اساس ديدگاهي كه بخش مطالعات در اداره جاسوسي نظامي اسرائيل دارد، منافع اسرائيل ايجاب مي كند كه فرماندهي ارتش مصر نقش تعيين كننده خود را در روند تصميم سازي سياسي و نظامي در اين كشور در مرحله بعد از انتخابات پارلماني نيز حفظ كند.
ژنرال يوزي بيليد وزير مشاور رژيم صهيونيستي در اين زمينه ابراز اميدواري مي كند كه ارتش مصر همان نقشي را ايفا كند كه ارتش تركيه قبل از قدرت گرفتن حزب عدالت و توسعه در اين كشور به رهبري اردوغان ايفا ميكرد.
نتانياهو البته از دخالت شكست خورده خود در زمان اواخر رياست جمهوري مبارك درس گرفته است، چرا كه دعوت علني وي از كشورهاي اروپايي براي حمايت از مبارك و اجازه ندادن به سقوط وي نتايج معكوسي در جامعه مصر داشت، به اين ترتيب نتانياهو سعي مي كند تا احتياطات لازم در زمينه آينده روابط با مصر را لحاظ كند و فعاليت هاي خود در اين زمينه را مخفيانه انجام دهد، اين چيزي است كه با اوباما نيز بر سر آن به توافق رسيده است.
توصيه تل آويو به واشنگتن براي افزايش فشار بر مصر
اسحاق مولخو مشاور نتانياهو معتقد است كه بزرگترين موانعي كه فكر نتانياهو را در ماههاي اخير به خود مشغول كرده، تلاش براي كنترل خطرات ناشي از روند دموكراتيك در كشورهاي عربي و بويژه مصر است.
مشخص است كه نتانياهو توصيه سابق دستگاه جاسوسي نظامي اسرائيل را پذيرفته است، در نتيجه مي توان گفت كه نتانياهو و مشاورانش به اوباما توصيه كردهاند كه براي حفاظت از اردوگاه نظاميان در مصر و وزنه آنها در تصميمسازيهاي سياسي در اين كشور به قاهره فشار وارد كند، اين براي آن است كه نيروهاي سياسي مصر كه حاكميت اين كشور بعد از انتخابات را در اختيار خواهند داشت، نتوانند اقدامات جدي را بر خلاف منافع آمريكا و اسرائيل در اين كشور انجام دهند.
اسرائيلي ها براي تحريك آمريكايي ها به تاثير گذاري در آينده مصر به اوباما يادآور شده اند كه منافع آمريكا نيز ممكن است در سايه قدرت گرفتن گروه هاي سياسي كه تل آويو آنها را افراط گرا مي خواند به خطر بيفتد، اين موضوع بويژه در دريانوردي آمريكا در درياي سرخ و كانال سوئز مشخص است، از سوي ديگر ممكن است در آينده فراكسيوني ضد آمريكايي از كشورهاي عربي به رهبري مصر شكل بگيرد.
آيا جنگ جديد مصر و اسرائيل در راه است؟
بنيامين بن اليعازر كه در ميان اسرائيلي ها نزديك ترين فرد به حسني مبارك بود، از گروههاي تصميمساز در تل آويو بارها خواسته است تا خود را براي مقابله با مصر آماده كند، اين درخواست وي به علت تحولات قابل پيش بيني است كه در عرصه سياسي اين كشور بعد از انتخابات پارلمان روي خواهد داد.
بن اليعازر پيش بيني مي كند كه روند دموكراتيك در مصر به قدرت گرفتن گروه هايي منجر شود كه قدرت آنها تهديدي موجوديتي براي اسرائيل به شمار مي رود، اين موضوع لازم ميدارد كه به صورت فوري استراتژي جديد اسرائيل براي مقابله با واقعيت هاي كنوني منطقه تدوين شود.
عوزي ديان معاون اسبق رئيس ستاد ارتش نيز در اين زمينه معتقد است كه ارتش اسرائيل بايد در آينده اولويت هاي كاري جديدي را براي خود طراحي كند، اين موضوع با ايجاد فرماندهي هاي جديد در ارتش اسرائيل براي مقابله با خطر مصر امكان پذير است، همچنين بايد فعاليت هاي جاسوسي عليه مصر تقويت شده و يگان نظامي نيز براي فعاليت در قلب سينا براي ناكام گذاشتن عمليات نظامي عليه اسرائيل از داخل اين صحرا تشكيل گردد. از آنچه گفته شد نتيجه ميگيريم كه اسرائيل درخفا به دنبال از بين بردن روند دمكراتيك در مصر است، اما هنگامي كه به اين نتيجه رسيد كه اين كار غير ممكن است، خود را براي مقابله با اين كشور آماده خواهد كرد، اين نكته نشان مي دهد كه مصر نيز بايد به اين خطرات توجه كند و نسبت به آنها هوشيار باشد.