ایرنا-هفتمين كنفرانس وزيران فرهنگ كشورهاي اسلامي يكشنبه با حضور وزيران فرهنگ 40 كشور اسلامي عضو سازمان آموزش ، علوم و فرهنگ سازمان ملل متحد (آسيسكو ) در الجزاير آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرنگار ايرنا در الجزاير، اين كنفرانس دو روزه با عنوان' پشتيباني از نتايج طرح سازمان ملل متحد مبني بر اعلام سال نزديكي فرهنگ ها و فعال سازي نقش جوانان در برقراري فرهنگ صلح و گفتوگو' و با هدف بررسي راه هاي مشاركت دادن سازمان هاي مردم نهاد و تشكل هاي غير دولتي در تحولات فرهنگي و اجتماعي با حضور وزيران فرهنگ كشورهاي اسلامي در محل همايش هاي هتل هيلتون الجزاير در حال برگزاري است.
در اين همايش كه به همت سازمان همكاري اسلامي و سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي اسلامي (آسيسكو) و با همكاري وزارت فرهنگ الجزاير برگزار شده است، تلاشهاي صورت گرفته براي ارتقاي برنامه هاي فرهنگي در جهان اسلام ، چشمانداز فعاليتهاي فرهنگي در اين كشورها و تقويت همكاريهاي فرهنگي ميان كشورهاي اسلامي مورد بررسي قرار ميگيرد.
وزير فرهنگ الجزاير در مراسم آغازين اين كنفرانس درسخناني با تاكيد بر مساله فلسطين به عنوان يك مساله مهم و اساسي در سياست و فرهنگ جهان اسلام، خواستار پشتيباني وزيران فرهنگ كشورهاي اسلامي از اين مساله در حوزه فرهنگ شد.
'خليده تومي' با اشاره به نقش جوانان در عرصه هاي مختلف اجتماعي بويژه فرهنگ افزود اين كنفرانس بايد نتايج مطلوبي براي جوانان ، آزادي و مشاركت آنان در جوامع اسلامي در بر داشته باشد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به جشنواره تلمسان ، پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال 2011 پرداخت و از سازمان آسيسكو به دليل برگزاري اين كنفرانس با توجه به تحولات موجود در جهان اسلام وهمچنين از سازمان ملل متحد به دليل توجه به مسائل فرهنگي تشكر كرد.
'عبدالعزيز بن عثمان تويجري' دبير كل آسيسكو نيز در سخناني به دستآوردهاي تحقق يافته و برنامه هاي فرهنگي تصويب شده و همچنين نشست هاي تخصصي اين سازمان در ششمين دوره از فعاليت هاي آن اشاره كرد.
دبير كل آسيسكو در ادامه ضمن تاكيد بر اعلام حمايت اين سازمان از عضويت فلسطين در 'يونسكو' عضويت نماينده مردم فلسطين در سازمان ملل را اقدامي بزرگ و ارزشمند عنوان كرد و گفت : بايد اين اقدام را گرامي داشت و بر حمايت فرهنگي از ملت فلسطين ادامه داد.
وزير فرهنگ كشور آذربايجان نيز به عنوان رييس ششمين دوره كنفرانس وزيران فرهنگ كشورهاي اسلامي درسخنان خود به تشريح فعاليت هاي دوره گذشته اين كنفرانس پرداخت.
وي نيز همانند ديگر سخنرانان ضمن حمايت از مردم فلسطين بر همكاري هاي فرهنگي و هنري هرچه بيشتر كشورهاي اسلامي بايكديگر تاكيد كرد و خواستار برداشتن موانع موجود بر سرراه تشكل هاي مردمي در مشاركت در امور فرهنگي كشورهايشان شد.
در نشست بعداز ظهر امروز اين كنفرانس تعدادي از وزيران فرهنگ كشورهاي اسلامي به طرح ديدگاه هاي خود در حوزه فرهنگ و هنر مي پردازند.
' سيد محمد حسيني»، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي جمهوري اسلامي ايران نيز به عنوان يكي از سخنرانان اصلي دومين روز كنفرانس به ايراد سخنراني و طرح ديدگاه هاي جمهوري اسلامي در حوزه فرهنگ و هنر خواهد پرداخت.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كشورمان كه عصر روز گذشته براي شركت در اين همايش وارد الجزاير شد با خانم 'خليده تومي' وزير فرهنگ الجزاير نيز ديدار و گفت و گو كرد.
نخستين كنفرانس وزيران فرهنگ كشورهاي اسلامي در سال 1989 در داكار، پايتخت سنگال، دومين دوره آن در سال 1998 در 'رباط' پايتخت مراكش، سومين دوره آن در سال 2001، در دوحه قطر، چهارمين دوره آن در سال 2004 در الجزيره، پنجمين دوره آن در سال 2007 در طرابلس، پايتخت ليبي و ششمين دوره آن در سال 2009 درشهر باكو، برگزار شده است.
هفتمين همايش وزيران فرهنگ كشورهاي اسلامي فردا دوشنبه به كار خود پايان ميدهد.