واحد مرکزی خبر- سفیر سابق فرانسه در تونس در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار دیدگاه های خود را درباره تحولات جاری در این کشور بیان کرد.
«ایوو اوبین» گفت: هنگامی که در سال دو هزار و دو میلادی نخستین بار به عنوان سفیر فرانسه به تونس سفر کردم، با واقعیات زیادی روبرو شدم.
وی افزود: هنگامی که با زین العابدین بن علی رئیس جمهور سابق تونس و برخی وزرای کابینه وی ملاقات داشتم، گیچ و سردرگم بودم.
در تونس من آزادی عمل نداشتم.
بر خلاف کنوانسیون وین مبنی بر آزادی عمل سفرا و دیپلمات های خارجی در کشور میزبان، وزارت خارجه تونس چنین حقی برای ما قائل نبود.
سفیر سابق فرانسه در تونس در خلال سال های دو هزار و دو تا دو هزار و پنج میلادی خاطر نشان کرد: حتی برخی مواقع که یکی از همکارانم با یکی از مخالفان بن علی در مکانی عمومی ملاقات داشت، پلیس تونس در این باره از من سئوال هایی می پرسید.
وی گفت: حتی در زمان «ژاک شیراک» رئیس جمهور پیشین فرانسه، پاریس همواره از مقامات تونس می خواست تا با بازکردن فضای سیاسی، اقدام به اصلاحات سیاسی کند.
در زمان شیراک نیز روابط دیپلماتیک میان پاریس و تونس چندان گرم نبود.
برخلاف دیدارهای مکرر شیراک با «عبدالعزیز بوتفلیقه» رئیس جمهور الجزایر، بن علی همواره فاصله خود را از پاریس حفظ می کرد.
سفیر سابق فرانسه در تونس در پاسخ به پرسشی مبنی بر قدرت گرفتن گروه ها و احزاب اسلام خواه در کشورهایی مانند تونس و مصر، گفت: پیش از اینکه به این پرسش شما پاسخ دهم باید تاکید کنم که همه ما باید به نتایج انتخابات هر چه هست احترام بگذاریم.
این نخستین انتخابات آزاد و دموکراتیک در تاریخ تونس بود که من به یاد دارم.
وی گفت: این انتخابات بدون وابستگی به کشوری خارجی و در کمال آزادی برگزار شد.
نخستین مرحله از انتقال قدرت در تونس به خوبی اداره شد و مقامات حاکم بر این کشور توانستند به خوبی از عهده آن برآیند.
اوبین خاطر نشان کرد: بدون شک سال آینده میلادی سالی به مراتب سخت تر و حساس تر برای دولت و مردم تونس بویژه در زمینه های اقتصادی و اجتماعی خواهد بود.
سفیر سابق فرانسه افزود: من اطمینان دارم که تونس به سمت افراط گرایی پیش نخواهد رفت و درباره مرحله دوم انتقال قدرت در این کشور خوشبین هستم.