خبرگزاري دانشجويان ايران - سفر اخير رئيس جمهوري سودان جنوبي به اراضي اشغالي و تاكيد دو دولت بر ضرورت تقويت روابط دو جانبه نشان داد كه نه تنها خارطوم به كمكهاي مالي و معنوي رژيم صهيونيستي دل بسته است بلكه تل آويو نيز به دنبال گسترش نفوذ خود در قاره آفريقا است، چرا كه با توجه به از بين رفتن نظامهاي سرسپرده عربي و روابط خوب آنها با اسرائيل موج ضد اسرائيلي در منطقه شدت گرفته است و مسئولان رژيم صهيونيستي با ديدن افقهاي آينده نسبت به قدرت گرفتن اسلامگرايان در خاورميانه به ويژه قاره آفريقا بسيار نگرانند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامه فرامنطقهاي القدس العربي در تحليلي تحت عنوان "سالوا كر در اسرائيل" نوشت: «سفر سالواكر رئيس سودان جنوبي به اسرائيل سفري غير منتظره نبود چرا كه از لحاظ زماني كاملا قابل پيش بيني بود. اما اين مساله و ائتلاف اسرائيل با سودان جنوبي براي كشورهاي عربي غيرقابل پيشبيني بود و اين ائتلاف ميتواند تهديدي مستقيم براي امنيت ملي كشورهاي عربي به شمار آيد.
سالوا كر ترجيح داد تا اسرائيل را به عنوان دولت برتر موجود در منطقه انتخاب كند و از آن درخواست كمك كند، چرا كه به نظر وي اسرائيل "الگويي در منطقه به شمار ميآيد كه ميتوان از آن پيروي كرد". سالوا كر همچنين اعلام كرد كه با اسرائيل همكاري ميكند و اين دو دست در دست يكديگر براي تحكيم روابط دو جانبه تلاش خواهند كرد.
آنچه كه كشورهاي عربي را آزار ميدهد اين است كه آنها از روند جدايي طلبانه سودان جنوبي از سودان شمالي حمايت كرده و به اين منطقه پول و سلاح دادند. حتي اين حمايت از كمك هاي اسرائيل بيشتر بوده است. به عنوان مثال كشورهايي مانند مصر و ليبي و حتي عربستان از سودان جنوبي حمايت كردند اما سالوا كر به اين كشورها پشت كرده و به اسرائيل روي آورده است.
دولت اسرائيل از تمام دولتهاي عربي هوشمندانهتر عمل كرد چرا كه براي تجزيه سودان با هدفهاي استراتژيك خود در راستاي نفوذ به دايره امنيتي كشورهاي عربي به ويژه مصر و ورود به قاره آفريقا و جلب توجه نظامها و ملتهاي موجود در اين قاره تلاش كرد.
اين تلاشهاي اسرائيل در حال حاضر افزايش يافته است چرا كه انقلابهاي عربي مهمترين نظامهاي موجود در منطقه يعني مصر و تونس را كه روابط خوبي با اسرائيل داشتند از بين بردند.
نفوذ اسرائيل به منابع موجود در منطقه نيل آفريقا همچنين ادامه دارد. اين دولت تلاش ميكند تا با حمايتهاي مالي خود سهم مصر و سودان را از رود نيل كاهش دهد.
اقدام سالوا كر در سفر به اسرائيل اعتراضي قاطع به همسايگان عربش به شمار ميآيد. انتخاب اسرائيل توسط سودان جنوبي و ترجيح دادن اين دولت به بيش از 20 كشور عربي نتايج خوبي براي ملت فقير سودان جنوبي به دنبال نخواهد داشت.
اسرائيل نميتواند آنچه كه كشورهاي عربي نتوانستهاند آن را به سودان جنوبي ارائه دهند به اين كشور تقديم كند. در هر صورت اين انتخابات سودان جنوبي است اما انتخابي نادرست و مملو از خطرات به شمار ميآيد.»
رسانههاي جمعي كشورهاي عربي معتقدند اسرائيل به دنبال دوستان جديدي در منطقه ميگردد چرا كه نسبت به آينده منطقه به دنبال افزايش قدرت اسلامگراها در برخي كشورهاي عربي از جمله تونس، مراكش و ليبي بيم و نگراني دارد و پيشبيني ميكند اسلامگراها در پارلمان مصر به قدرت برسند.
برخي از تحليل گران معتقدند كه اين سفر تنها يك عنوان دارد و آن تلاش سودان جنوبي براي مسلح كردن خود از طريق اسرائيل است چرا كه بيم آن دارد جنگي با سودان شمالي آغاز شود.
برخي تحليلگران نيز اعلام كردند كه اين سفر روابط كشور تازه متولد شده سودان جنوبي را كه از پيامدهاي جدايي از سودان شمالي رنج ميبرد در بوته آزمايش قرار داده است.»