ایران دیپلماسی-به گزارش برخي منابع خبري داخلي، در پي تحريمهاي نفتي جامعه غربي عليه ايران بر سر برنامه هستهاياش ميزان توليد نفت ايران به ميزان قابل توجهي كاهش يافته است. به گفته احمد قلعهباني، معاون وزير نفت در مقايسه با سال گذشته ميلادي ميزان توليد نفت ايران به شكل بيسابقهاي كاهش يافته است كه دليل آن به كاهش سرمايهگذاريها در بخش توليد نفت باز ميگردد.
به گزارش برخي منابع خبري داخلي، در پي تحريمهاي نفتي جامعه غربي عليه ايران بر سر برنامه هستهاياش ميزان توليد نفت ايران به ميزان قابل توجهي كاهش يافته است. به گفته احمد قلعهباني، معاون وزير نفت در مقايسه با سال گذشته ميلادي ميزان توليد نفت ايران به شكل بيسابقهاي كاهش يافته است كه دليل آن به كاهش سرمايهگذاريها در بخش توليد نفت باز ميگردد.
در همين رابطه منابع خبري ميگويند كه شركت چيني سينوپك كورپ، كه بزرگترين مشتري نفت ايران است به دليل اعمال تحريمهاي غرب بر ايران در داد و ستدش با تهران دچار مشكل شده و مجبور به كاهش خريد خود از ايران شده است. شركت سينوپك، يكي از بزرگترين خريداران نفت خام ايران است كه در ماه ژانويه ميزان خريدش را از 540 هزار بشكه در روز به 285 هزار بشكه كاهش داده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي ايلاف، اين در حالي است كه امارات متحده عربي، سرمايهگذاريهاي تازهاي را براي افزايش توليد نفت و گازش آغاز كرده است. در ابوظبي شركت "تاسيس فراوردههاي نفتي براي استفاده از نفت و گاز" تصميم دارد در سال آينده ميلادي پروژههاي بزرگ تازهاي را به مزايده بگذارد با اين هدف كه ميزان توليد انرژي خود را به ميزان قابل توجهي افزايش دهد. عقيل ماضي، مدير اجرايي اين شركت در اين باره گفت: «شركت ملي نفت ابوظبي (ادنوك) حداقل چهار تا پنج پروژه بزرگ نفتي را در سال آينده به ارزش ميلياردها دلار به مزايده خواهد گذاشت. ما اين مزايده را فرصتي طلايي براي توسعه صنعت نفت و گاز كشور ميدانيم.»
اين شركت پيشبيني كرده است كه بتواند سرمايهگذاران اماراتي، عربستاني و هندي را براي توسعه ميدانهاي نفتي خود جذب كند تا جهشي قابل توجه در توليدات نفتياش داشته باشد.
از سوي ديگر در سودان، عوض احمد الجاز، وزير نفت اين كشور اعلام كرد كه اين كشور تصميم دارد شش ميدان نفتي را در اختيار سرمايهگذاران خارجي قرار دهد تا بدين ترتيب ميزان توليد نفت كشور را به شكل بيسابقهاي افزايش دهد. به گفته وي از اين ميادين، دو ميدان در دارفور، يك ميدان در شماليترين نقطه كشور و سه ميدان در شرق سودان خواهد بود. اين خبر تنها يك روز پس از مذاكرات خارطوم با سودان جنوبي براي تقسيم عايدات نفتي مخابره ميشود.
عوض احمد الجاز در اين باره گفت: «ما شش ميدان نفتي را در اختيار سرمايهگذاران جهان قرار ميدهيم و از سرمايهگذاري هر شركت خارجي در هر كجاي دنيا با آغوش باز استقبال ميكنيم و هيچ شرطي براي مليت سرمايهگذاراني كه ميخواهند سرمايههايشان را به كشورمان بياورند، قائل نيستيم.»
وي تاكيد كرد، خارطوم تصميم دارد در 15 ژانويه ميزبان سرمايهگذاران فعال در بخش صنعت نفت و گاز از سراسر جهان باشد.
جامعه جهاني به بهانه منحرف شدن برنامه هستهاي ايران به سمت توليد جنگافزارهاي هستهاي تصميم دارد كه تحريمهاي سنگيني را بر صنايع نفت و گاز ايران اعمال كند و اميدوار است كه ديگر كشورهاي توليدكننده نفت بتوانند كاهش توليد نفت مورد نياز بازار انرژي را در پي اين تحريمها تامين كنند. جامعه غربي براي رسيدن به اين هدف به توليدات نفتي عربستان، امارات متحده عربي، قطر، بحرين، ليبي، الجزاير، عراق و سودان چشم دوخته است. اتحاديه اروپا و ايالات متحده امريكا اعلام كردهاند كه تحريم خريد نفت از ايران و دادوستد با بانك مركزي اين كشور را در دستور كار خود قرار دادهاند. در صورت نهايي شدن اين تصميم پيشبيني ميشود قيمت نفت در بازارهاي جهاني به شدت افزايش يابد.