واحد مرکزی خبر/ خبرگزاری رویترز در گزارشی از قاهره به قلم مروا عواد می نویسد : تحلیلگران می گویند اعتراضات جوانان مصری که خواستار پایان یافتن فوری حاکمیت ارتش هستند ممکن است به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیش از اواسط سال دو هزار دو دوازده میلادی منجر شود اما حتی پس از آن نیز انتظار می رود ارتش نفوذ قدرتمند خود را بر کشور حفظ کند.
میدان تحریر قاهره طی روزهای اخیر صحنه زد و خورد و درگیری های شدید معترضان خشمگین و ناراضی مصری با سربازانی بود که به شدت اقدام به ضرب و شتم زنان و مردان و تیراندازی هوایی برای متفرق کردن آنها کردند.
با وجود این درگیریها به نظر نمی رسد ناآرامیهای این کشور مانع از تکمیل روند برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور در اوایل ماه آینده شود .
این انتخابات در واقع نخستین انتخاباتی است که از زمان سرنگونی حسنی مبارک دیکتاتور سابق این کشور در ماه فوریه گذشته برگزار می شود.
اما توسل به زور نیروهای ارتش مصر بر ضد معترضان ، بسیاری از مردم این کشور را وحشت زده و نگران کرده است و بسیاری از مصریها از جمله سیاستمداران این کشور اکنون از شورای نظامی حاکم می خواهند تا انتخابات ریاست جمهوری را که برای ژوئن سال دو هزار و دوازده تعیین شده است ، مدت زمان کوتاهی پس از تشکیل پارلمان در اواخر ماه ژانویه ، برگزار کند.
مصطفی ایمان یکی از معترضان مصری می گوید :« در ماه فوریه گذشته که ما میدان تحریر قاهره را ترک کردیم ، خون شهیدان انقلابمان را از این خیابان پاک کردیم اما اکنون می بینیم که خواسته های ما تحقق نیافته است و این اعتراضات تنها راه بازگرداندن انقلابمان به مسیر اصلی آن است.
» اما به نظر می رسد حتی برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در مصر نیز ضرورتا منجر به برچیدن سلطه ارتش در دولت غیرنظامی جدید ، همانگونه که معترضان می خواهند ، نخواهد شد چرا که همه نامزدهای این انتخابات روابط بسیار خوبی با ژنرال های ارتش دارند.
محمد صفور که یک تحلیلگر سیاسی در مصر است می گوید فعالان سیاسی و مردم مصر که از این اقدامات خشونت آمیز به خشم آمده اند ، خواستار برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری هستند اما این انتخابات هم ارتش را بی طرف نخواهد کرد.
وی تاکید کرد در این مرحله و در کشوری که با حکومت استبدادی نظامی اداره می شده است ، هر رئیس جمهوری به حمایت ارتش برای مدیریت امور کشور نیاز دارد.