سفارت آمریکا در قاهره اخیرا رایزنی های فشرده خود را برای جلب نظر سیاستمداران مصری به نفع عمرو موسی آغاز کرد.
اسلام تایمز: در حالیکه خبر های به دست آمده از اعلام حمایت آشکار آمریکا از نامزدی عمرو موسی برای ریاست جمهوری مصر خبر می دهد، این نامزد احتمالی امروز بر برگزاری انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری کشورش تاکید کرد.
عمرو موسی گزینه کاخ سفید برای ریاست جمهوری آتی مصر
به گزارش اسلام تایمز به نقل از پایگاه خبری اخبار بلدنا، منابع ویژه مصری اعلام کردند: سفارت آمریکا در قاهره از چند هفته پیش تماس های فشرده ای را با گروه های سیاسی و همچنین شخصیت های مستقل مصری آغاز کرده است.
هدف آمریکایی ها از این تماس ها در حقیقت جلب نظر این گروه ها و به نوعی مسلط شدن بر اوضاع مصر، بعد از اعلام حمایت آشکار از عمرو موسی دبیر کل سابق اتحادیه عرب که یکی از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری سال آتی به شمار می رود، است.
این در حالی است محمد البرادعی دبیر کل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز یکی از برجسته ترین نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری مصر به شمار می رود.
اما نظرسنجی های ابتدایی حاکی از آن است که عمرو موسی در بین مردم مصر از جایگاه و محبوبیت بیشتری برخوردار است.
این تماس های آمریکایی ها در زمانی انجام شد که گروه های سیاسی مصر تاکید می کنند که عمرو موسی از حمایت غیر آشکار آمریکا برخوردار است و دیدارهایی که مقامات وزارت امورخارجه آمریکا با فعالان مصری و روسای انقلاب مصر که موجب براندازی رژيم حسنی مبارک شده اند، انجام داده اند؛ همه و همه دعوت غیر مستقیم برای رسیدن به توافقی ملی در قبال نامزدی عمرو موسی در انتخابات آتی ریاست جمهوری مصر به عنوان اولین رئیس جمهور غیر نظامی این کشور از سال 1952 به شمار می رود.
این منابع همچنین تصریح کردند که آمریکایی ها در خلال دیدارهایشان با فعالان مصری بر این موضوع تمرکز داشتند که عمرو موسی از جایگاه بین المللی خوبی برخوردار است و اگر رئیس جمهور شود می تواند قدرت نفوذ و تاثیر گذاری مصر را در منطقه به وضعیت سابقش باز گرداند.
از سوی دیگر پایگاه خبری محیط امروز سه شنبه در خبری نوشت: عمرو موسی در گفتگویی مطبوعاتی با اشاره به اینکه وضعیت این روزهای مصر به حد بسیار بدی رسیده است، بر ضرورت اداره بحران موجود در کشورش به گونه ای که مانع به وجود آمدن نتایج فاجعه بار شود، تاکید کرد.
دبیر کل سابق اتحادیه عرب همچنین از برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری به گونه ای که هدف از آن انتقال قدرت از نظامیان به غیر نظامیان منتخب باشد، حمایت کرد.