دبیر كل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاكید كرد: دانشگاه الزیتونه دانشمندان بزرگی را به جهان اسلام معرفی كرد كه نه تنها مردم تونس بلكه همه مسلمانان در اقصی نقاط جهان اسلام به آن می بالند.
به گزارش خبرنگار تقریب(تنا)، آیت الله محمد علی تسخیری ظهر روز چهارشنبه 30 اذر با هیئتی متشكل از رئیس و اساتید دانشگاه تونس در هتل اسپیناس تهران دیدار و پیرامون مسائل مختلف جهان اسلام از جمله بیداری اسلامی در امت های اسلامی خصوصا تونس بحث و تبادل نظر كرد.
دبیر كل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ضمن خوشامدگویی به هیئت تونسی و آرزوی اقامتی خوش در ایران، اظهار داشت:شما از كشور انقلابی تونس به كشوری آمده اید كه مركزی برای مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و طرح های استعماری غرب و امریكاست.
وی افزود:انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) سرمنشاء تحولات عمده در كشورمان شد؛ به عنوان مثال قوانین كشور از مدل غربی به اسلامی مبدل گردید.
آیت الله تسخیری در ادامه گفت: حیات اجتماعی مردم ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران دستخوش تغییر گردید و انحرافات از جامعه زدوده شد؛ رسانه ها نیز تغییر كردند و هر چه با اسلام مخالف بود از آن حذف گردید؛ در زمینه اقتصادی نیز بانكداری اسلامی در كشور نهادینه شد و ربا از اقتصاد كشور رخت بربست.
مشاور مقام معظم رهبری در امور فرهنگی با بیان اینكه اراده ملت ایران بازگشت به اسلام بود، خاطرنشان كرد:این اراده را می توان در وجدان دانشگاهیان مشاهده كرد كه با انقلاب اسلامی دانشگاهها نیز به اسلامی شدن روی آورد.
وی در این دیدار كه با حضور رئیس و اساتید دانشگاه الزیتونه تونس برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای تاریخی این دانشگاه مهم جهان اسلام، بیان داشت: دانشگاه الزیتونه دانشمندان بزرگی را به جهان اسلام معرفی كرد و حركت علمی بسیار گسترده ای در این دانشگاه به وجود آمد كه نه تنها مردم تونس بلكه همه مسلمانان در اقصی نقاط جهان اسلام به آن می بالند.
دبیركل مجمع تقریب با اشاره به تربیت اساتید بزرگی از جمله ابن عاشور(احیاگر فقه المقاصد)، صالح النیفر، شیخ الحبیب و ...تصریح نمود:این علما باعث افتخار جهان اسلام هستند و تونس باید نقش خود را در احیای علوم اسلامی احیا كرده و استمرار بخشد.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به انقلاب مردمی تونس اشاره كرد و گفت: انقلاب تونس كه برگرفته از آموزه های احیاگران جهان اسلام از جمله سید جمال الدین اسدآبادی و... بود، آغازگر جریان بیداری اسلامی در عصر حاضر است و پس از این كشور به دیگر كشورها نیز منتقل گردید.
آیت الله تسخیری با بیان اینكه غرب در طرح های استعماری خود برای از هم گسیختن جهان اسلام و عقب افتادگی علمی آن تلاش زیادی به خرج داده است، تصریح نمود:آنها تلاش می كنند نام "بهار عربی" كه برای مقابله با استبداد داخلی و استعمار خارجی صورت گرفت را برای قیام های ملتهای مسلمان بنامند در حالی كه بیداری اسلامی كه ناشی از حركتی مبارك است، در این كشورها به وجود آمد.
وی در پایان سخنان خود به تاریخچه و اهداف تاسیس مجمع تقریب اشاره كرد و اظهار داشت:مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در واقع ادامه دهنده راه دارالتقریب در مصر است كه در دهه چهارم قرن گذشته برای وحدت بین مسلمانان تلاش می كرد.
دبیر كل مجمع تقریب افزود:تاسیس این مجمع در ضمن تلاشهای وحدت گرایانه جمهوری اسلامی ایران در راستای نهادینه كردن وحدت اسلامی،به دستور مقام معظم رهبری در كشورمان تاسیس گردید و ما تلاش داریم در این مجمع مشتركات مذاهب اسلامی كه بیش از ۹۰درصد است را مطرح كرده و سعی در گسترش آن داشته باشیم.