خبرگزاري فارس- به نوشته القدس العربي، اسرائيل نميتواند چيزي را كه اعراب نميتوانند به سودان دهند، در اختيارش قرار دهد اما با اين وجود، انتخاب سودان، اسراييل بود كه اين گزينهاي اشتباه و خطرناك براي سودان به شمار ميرود.
به گزارش فارس، روزنامه "القدس العربي" چاپ لندن در سرمقالهاي با عنوان "سالواكر در اسراييل" آورده است: سفر سالواكر، رئيس جمهور جنوب سودان به اسراييل غافلگيركننده نيست بلكه از نظر زماني انتظار آن وجود داشت اما آنچه كه غافلگيركننده و پيشبيني نشده بود بيتوجهي كشورهاي عربي در قبال اين تحول اتحادبخش بود كه ميتواند تهديدي مستقيم عليه امنيت ملي كشورهاي عربي تلقي شود.
سالواكر از اين بابت اسراييل را بع عنوان برجستهترين دولت در منطقه براي گشت و گذارهايش انتخاب كرد و از آن كمك گرفت كه به گفته خودش "اسراييل نمونه و الگويي براي موفقيت" است.
وي اعلام كرد كه با اسراييل همكاري خواهد كرد و دست در دست آن براي تقويت روابط دو جانبه تلاش ميكند.
آنچه كه دردناك است حمايت كشورهاي عربي چون مصر، ليبي و عربستان از حركت جداييطلب در جنوب سودان است كه پول و سلاح در اختيار آن قرار دادند و چه بسا كه حمايتهايش از اين حركت بسيار بيشتر از حمايتها و كمكهاي اسراييل بوده باشد.
اما رئيس جمهور سودان به اين كشورها پشت كرده و به اسراييل روي آورده است همانطور كه رئيس جمهور اريتره بعد از تشكيل دولت انجام داد.
حمايت كشورهاي عربي كه به جان گارانگ، فرمانده شورشيان جنوب كمك كرده بودند، در راستاي شكست دادن نظام خارطوم در جريان اختلافاتشان با عمر البشير، رييس جمهور اين كشور بود چرا كه البشير مخالف نابودي عراق در جنگ با كويت در سال 1991 بود و يا از ماجراي ترور حسني مبارك، رئيس جمهور مصر در آديس آبابا حمايت كرد و علاوه بر آن مخالف آن بود كه سودان زير سلطه پادشاه آفريقا قرار گيرد.
در اين ميان، متاسفانه اسراييل زرنگتر از همه اعراب بود چرا كه در جهت جدا كردن سودان براي به دست آوردن منافع و خواستههاي استراتژيكش تلاش كرد و در اين راستا بر نفوذ به ساختار امنيت ملي كشورهاي عربي و مصر متمركز شد و سعي كرد تا به داخل قاره آفريقا نفوذ كند و دوستي نظامهاي موجود در اين قاره و ملتهايشان را به دست آورد كه البته اين تلاشهاي اسراييل اكنون بعد از وقوع انقلابهاي عربي كه مهمترين نظامهاي دارنده روابط با اسراييل يعني مصر و تونس را سرنگون كردند، افزايش يافته است.
نفوذ اسراييل براي دستيابي به منابع رودخانه عظيم نيل همچنان ادامه دارد و در حال گسترش است و آنها با ساخت سدها به دنبال سوق دادن آب اين رودخانه به اتيوپي، اوگاندا و جنوب سودان هستند تا سهم مصر و سودان را از آن كاهش دهند.
سالواكر با اين اقدام (سفر به سرزمينهاي اشغالي) ضربه محكمي را به همسايگان عرب خود كه تا ديروز از همه به آن نزديكتر بودند و كسي از حمايتش دست برنمي داشت، وارد كرد. راستي دليل اين كه او اسراييل را بر حمايت بيش از 20 كشور عربي ترجيح داده چيست؟
اسراييل نميتواند چيزي را كه اعراب نميتوانند به سودان دهند، در اختيارش قرار دهد اما با اين وجود، انتخاب سودان، اسراييل بود كه اين گزينهاي اشتباه و خطرناك براي سودان به شمار ميرود.