واحد مرکزی خبر- خبرگزاری آلمان در گزارشی از کیپ تاون و آدیس آبابا نوشت: طوفان دموکراسی در شمال آفریقا رژیم های دیکتاتوری را در تونس ، مصر و لیبی درنوردید.
سیاری از مردم آفریقا اکنون امیدوارند بهار آفریقایی دولت های سرکوبگر آنها را سرنگون کند.
برخی از دولت های مستبد و فاسد در کشورهای جنوب صحرای آفریقا نگران اوضاع در سال دو هزار و دوازده میلادی هستند.
میلیون ها نفر در فقر زندگی می کنند در حالیکه که دولت های فاسد از سوی مقاماتی اداره می شوند که اغلب در رفاه زندگی می کنند.
نشانه هایی درباره سالی پر از تغییر و تحول در قاره آفریقا وجود دارد و حدود سی انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری قرار است برگزار شود.
تجربیات گذشته درگیری های شدیدی را در کشورهایی نظیر کنیا ، زیمبابوه ، آنگولا و ماداگاسکار پیش بینی می کند.
زیمباوه در حال حاضر نیز دستخوش ناآرامی است و احتمال می رود انتخابات به چند دهه حاکمیت رابرت موگابه پایان دهد.
این کشور تقریبا همه روزه صحنه ناآرامی و خشونت است و مورگان چانگرای رهبر هشتاد و هفت ساله مخالفان به نقض مکرر حقوق بشر اعتراض کرده است.
بسیاری از کشورهای سراسر این قاره نیز داستان مشابهی دارند.
برخی معتقدند صلح و آرامش به سرعت در کشورهای بحران زده سودان ، سومالی و جمهوری دموکراتیک کنگو کمرنگ می شود و گروههای تروریستی مانند شاخه القاعده در مغرب و نیجریه فعال باقی می مانند.
خطر جدی جنگ بین شمال و جنوب سودان وجود دارد و به گفته ناتالی هافمن کارشناس مسائل آفریقا در موسسه مطالعه مناقشات و درگیری های بین المللی در هایدلبرگ آلمان گفت درگیری های خونین در دارفور واقع در غرب سودان ادامه می یابد.
سومالی که بیش از بیست سال بدون وجود دولت مرکزی اداره شده است احتمالا کانون ناآرامی باقی می ماند.
مردم این کشور در فقر و جنگ داخلی زندگی خواهند کرد که خطرناکترین در جهان توصیف خواهد شد.
مداخله نیروهای کنیا در جنوب سومالی تاثیر چندانی در کاهش نفوذ گروه شبه نظامی الشباب نداشته است و احتمال می رود تنش بیشتر شود.
گروه بحران بین المللی ، یک سازمان غیر دولتی مستقر در بروکسل ابراز نگرانی کرد اوضاع در بروندی که دولت به شدت مخالفان را سرکوب می کند ، وخیم تر شود.
هیچ نشانه ای از پایان ناآرامی ها در جمهوری دموکراتیک کنگو به چشم نمی خورد و پیروزی جنجال برانگیز ژوزف کابیلا در انتخابات اخیر صلح را برای این کشور بزرگ در آفریقای مرکزی به ارمغان نیاورده است.
مشکلات اجتماعی بزرگ همچنان در نیجریه پر جمعیت ترین کشور آفریقایی ادامه می یابد.
برخی موسسات و نهادها از جمله گروه کنترل خطر در لندن مشکلات پیش رو را برای کشورهای آفریقایی مانند بورکینافاسو و کامرون پیش بینی می کنند که در گذشته آرامش نسبی داشته اند اما مشکلات اجتماعی در آنجا رو به افزایش است و جوانان به شدت ناشکیبا شده اند.
کشورهایی که رشد سریع اقتصادی دارند اما سود و مزایای آنها فقط در میان گروههای اقلیت حاکم بر این کشورها توزیع می شود احتمالا با ناآرامی های جدی روبرو می شوند.
این کشورها شامل آنگولا ، نیجریه و گینه استوایی می شوند.
در کل آفریقا کانون نارضایتی های گسترده ایست و تنها یک جرقه برای به آتش کشیدن شهرهای به سرعت در حال رشد این قاره کافیست.
شباهت های مهمی بین کشورهای جنوب صحرای آفریقا و همسایگان عرب آنها در شمال این قاره وجود دارد که رشد سریع جمعیت و رکود اقتصادی موجب افزایش بیکاری و شمار جوانان نا امید شده است.