خبرگزاری قرآنی ایران- انقلاب تونس ضمن نمايان كردن اصالت فرهنگي و ديني مردم اين كشور، زمينه را براي روي كار آمدن اسلامگرايان در تونس فراهم كرد و حزب اسلامي النهضه توانست دولت جديد را تشكيل دهد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، «عبدالجليل سالم»، رئيس دانشگاه الزيتونه تونس، كه در رأس هيئتي علمي به جمهوري اسلامي ايران سفر كرده، در نشستي كه امروز، چهارم دي ماه، در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد، ضمن بيان اين مطلب گفت: انقلاب اخير تونس كه باعث سرنگوني ديكتاتوري زينالعابدين بن علي شد، اصالت فرهنگي و ديني مردم اين كشور را نمايان كرد.
وي افزود: ما از اين كه كسي مثل بن علي بر مردمي با اين سابقه فرهنگي و فكري حكومت ميكرد، شرمسار بوديم تا اين كه انقلاب مردمي تونس به اين وضعيت خاتمه داد.
عبدالجليل سالم گفت: انقلاب تونس زمينه را براي روي كار آمدن اسلامگرايان فراهم كرد و حزب اسلامي النهضه توانست دولت جديد را تشكيل دهد.
رئيس دانشگاه الزيتونه درباره نقش اين دانشگاه در وقايع انقلاب تونس گفت: اساتيد دانشگاه ضمن سخنراني براي دانشجويان، آنان را براي شركت در انقلاب تشويق ميكردند و خود نيز همراه مردم در تظاهرات عليه رژيم بن علي مشاركت داشتند.
وي در ادامه با اشاره به سفر هئيت تونسي به ايران گفت: ما به ايران بيدار و انقلابي سفر كردهايم. من از جواني با انقلاب ايران و رهبر آن آشنا شدم و قلبم را با اين انقلاب پيوند دادم.
عبدالجليل سالم با بيان اين كه روابط ايران و تونس در زمان رژيم بن علي روابطي خوب و موفقيتآميزي نبود، چرا كه حكومت سابق از انقلاب اسلامي ايران هراس داشت، تصريح كرد: ما وعده ميدهيم در بازگشت به تونس تصوير واقعي ايران را كه در اين سفر با آن آشنا شدهايم به مقامات تونسي انتقال دهيم و در زمينه بهبود روابط ميان دو كشور در همه زمينهها تلاش كنيم.
وي با تأكيد بر اين كه فرصتي تاريخي براي گسترش روابط ايران و تونس فراهم شده، گفت: دانشگاه الزيتونه نيز آمادگي دارد با دانشگاهها و حوزههاي علميه ايراني تعاملات علمي و فرهنگي داشته باشد و در زمينه برگزاري همايشهاي علمي و تبادل استاد و دانشجو با آنها همكاري كند.
رئيس دانشگاه الزيتونه در پايان با اشاره به تلاشهاي سلفليها و وهابيون براي جلوگيري از نزديكي ايران و تونس، بر ضرورت تقويت اين روابط تأكيد كرد و خواستار تقويت وحدت اسلامي با توجه به توصيههاي امام خميني (ره) شد.
در ابتداي اين نشست، «حسن عصمتي» رايزن فرهنگي سابق ايران در تونس، درباره اعضاي هيئت تونسي گفت: «عبدالجليل سالم»، رئيس دانشگاه زيتونه، «محمد الشتيوي»، رئيس دانشكده اصول دين اين دانشگاه، «علوي»، استاد فقه مالكي، «برهان النفاتي»، استاد فقه و كلام و «السهيلي»، استاد علم كلام، اعضاي هيئت تونسي هستند كه به ايران سفر كردهاند.
وي ضمن موفقيتآميز خواندن اين سفر گفت: اين هيئت تاكنون به شهرهاي اصفهان و قم سفر كرده و با دانشجويان، طلاب و اساتيد حوزه و دانشگاه ديدار داشتهاند. همچنين در قم ديداري با آيتالله العظمي سبحاني داشتند و از جامعة المصطفي (ص) العالميه نيز بازديد كردند كه قرار شد با اين دانشگاه تفاهمنامه همكاري امضا كنند.
عصمتي افزود: اعضاي هيئت تونسي در جريان اين سفرها از پيشرفتهاي جمهوري اسلامي در زمينههاي مختلف به ويژه پيشرفتهاي علمي بسيار خوشحال بودند. آنها همچنين از دستاوردهاي مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي استقبال زيادي كردند و خواستار آن شدند كه اقدامات اين مركز در تونس نيز پيگيري شود.
وي در پايان با اشاره به اين كه دانشگاه الزيتونه، قديميترين دانشگاه جهان اسلام است كه حتي از الازهر مصر هم قدمت بيشتري دارد، اظهار اميدواري كرد كه اين سفر به تقويت روابط علمي و دانشگاهي ميان ايران و تونس كمك كند.