خبرگزاري دانشجويان ايران - نشست تخصصي «تونس، تحولات و چشمانداز آينده» با حضور رئيس دانشگاه زيتونه تونس و هياتي از اساتيد اين دانشگاه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در نشست تخصصي «تونس، تحولات و چشمانداز آينده» كه با همكاري مركز مطالعات فرهنگي بينالمللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شده بود، دكتر عبدالجليل سالم رييس دانشگاه الزيتونه تونس درباره روابط علمي و فرهنگي تونس و ايران صحبت كرد.
عبدالجليل سالم با بيان اين كه كشور تونس امروز نيازمند جمهوري اسلامي ايران در حوزههاي مختلف است، گفت: انقلاب اسلامي در ايران و قيام مردم تونس نشان دهنده نزديكي اين دوكشور است و امروز شاهد پيشرفتهاي همه جانبه ايران به ويژه در عرصه علمي هستيم.
وي خاطر نشان كرد: در ارتباط با روابط دانشگاهي ايران و تونس بايد بگويم كه اين ارتباطات در گذشته به دليل نگاه حكومت سابق موفق نبوده است.
رييس دانشگاه زيتونه با بيان اينكه انقلاب تونس مردمي و سبب آن ظلم اجتماعي بوده است، گفت: امروز فرصتها به گونهاي شده كه اسلامگراها موفق هستند و فرصت براي روي كار آمدن اسلامگراها فراهم شده است وحكومت تشكيل گرديده است.
وي تصريح كرد: از آنجا كه ما جزو جوانان حركت انقلابي مردم تونس هستيم وعده ميدهيم كه تصويري كه از ايران در اين سفر به دست آوريدم به رهبران تونس انتقال دهيم و آنها به ارتباط با ايران در همه عرصهها تشويق كنيم.
عبدالجليل سالم با اشاره به اين كه دانشگاه زيتونه آماده همكاري با دانشگاههاي ايران است، گفت: با توجه به وجود مباحث ايدئولوژي و حساسيتهاي مذهبي بايد مراقب باشيم كه در روابط علمي اين مقوله دخالت داده نشود زيرا آن كسي كه از اختلافات مذهبي بهرهبرداري ميكند غرب و امريكا است كه اميدواريم اين چالش مد نظر ديپلماسي ايران قرار گيرد.
رييس دانشگاه الزيتونه با تاكيد بر اين كه با تمام وجود دست همكاري به سوي ايران دراز ميكنيم، افزود: با توجه به فشار وهابيها براي ايجاد اختلاف و قطع رابطه تونس و ايران بايد با توسل به وحدت اسلامي اين توطئهها را خنثي كنيم.
اين استاد دانشگاه همچنين با اشاره به نقش دانشگاه زيتونه در انقلاب تونس و مشاركت دانشجويان و اساتيد در آن گفت: حضور دانشجويان و اساتيد در تظاهرات، پاسداري از دانشگاه، سخنراني براي دانشجويان و تشويق آنان براي حضور و تظاهرات و همراهي مردم در استقبال از مردم ليبي از جمله اقدامات دانشجويان اين دانشگاه بوده است.
عبدالجليل سالم با بيان اينكه پس از انقلاب ريشهدار بودن مردم تونس در اسلام را به خوبي مشاهده كرديم،گفت: اصالت ديني و فرهنگي ما پس از انقلاب ظاهر شد، ما از اين انقلاب خجالت ميكشيدم كه چنين حاكمي داريم اما امروز متفكران تونس نظريههاي تفكر جهان عرب را به چالش كشيدند و در اصلاحات كنوني نقش دانشگاه زيتونه را نميتوان منكر شد.
به گزارش ايسنا، در اين نشست دكتر فرهاد پاليزدار، رييس مركز مطالعات فرهنگي و بينالملل، هادي تسخيري رئيس كارشناس اداره آفريقا عربي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و جمعي از كارشناس ديگر اين مركز حضور داشتند.
دكتر حسن عصمتي به عنوان همراه اين هيأت با اشاره به سفر هيأت تونسي به شهرهاي قم و اصفهان يادآور شد: رييس دانشگاه زيتونه و هيأت همراه، كه نخستين سفرشان به ايران است، در بازديد از مراكز علمي و فرهنگي قم و اصفهان به پيشرفتهاي ايران در عرصههاي مختلف اذعان كردند. آنها در بازديد از مراكز علمي، دانشگاهي و حوزوي شاهد پيشرفتهاي علمي ايران بودند.
وي افزود: اين هيأت همچنين ديداري با آيتالله سبحاني داشتند و از نظرات ايشان در زمينهها مختلف استفاده كردند و بازديدي نيز از جامعةالمصطفي(ص) العالميه داشتند كه قرار شد تفاهمنامهاي بين طرفين منعقد شود.
عصمتي گفت: هيأت تونسي اين سفر را بسيار خوب ارزيابي كرده و معتقدند تونس در زمينههاي مختلف نيازمند همكاري با ايران است.