ایرنا-افكار عمومي از دير باز براي بيان عقايد و نظرات خود به فكر ايجاد راهكاري بود تا بتواند از طريق آن باديگران ارتباط برقرار و نيازهاي خود را برطرف كند.
به گزارش خبرنگاران اعزامي ايرنا به طرابلس ، هر چند انسان براي رسيدن به اين منظور ابتدايي ترين روش هاي ارتباطي را ابداع كرد ولي همان رويكرد، پايه هاي راه اندازي ابر رسانه هاي امروزي شد كه جهان را به تسخير خود گرفته است.
بازرگانان ايتاليايي در گذشته دور با نصب آگهي هايي بر روي ستونها و ديوارهاي شهر رم آمادگي خود را براي فروش كالاهاي مورد نياز مردم اعلام مي كردند و از اين طريق با افكار عمومي ارتباط داشتند كه اين پايه هاي ارتباط جمعي زندگي را براي مردم آسان تر كرد.
شعار نويسي بر روي ديوارهاي شهر نيز يكي از ابزارهاي اظهار نظر و ابراز عقيده است كه بيشتر مخالفان در برابر زمامداران وقت بكار مي گيرند.
اينك در شهرهاي مختلف ليبي نيز شاهد شعار نويسي بر در و ديوار عليه حكومت معمر قذافي هستيم كه اين كشور را به سرزمين شعارهاي ديواري تبديل كرده است.
هر مسافري يه محض ورود به فرودگاه طرابلس پايتخت ليبي حتي قبل از نشستن هواپيما بر زمين ،شعارها را بر ديوارهاي فرودگاه مشاهده مي كند.
بر ديوارها و تابلوهاي راهنمايي و رانندگي شهرهاي مختلف ليبي شعارها و تصاويري عليه معمر قذافي و نيز پيروزي مردم بر حكومت ديكتاتوري وي ديده مي شود.
' معمر قذافي در زباله تاريخ'، 'قذافي رقاصه بيگانه '، ' قهرمانان ليبي قذافي ديكتاتور را به زباله دان تاريخ فرستادند' از جمله هزاران شعار و فريادي است كه از دست و زبان مردم اين كشور بر ديوار ها نوشته شده است.
اگر تا ديروز ليبي را با عمر مختار و ديكتاتوري معمر قذافي شناخته مي شد امروز بايد اين كشور را كشور شعار ديواري ناميد .