خبرگزاري دانشجويان ايران - اسماعيل هنيه از اتحاديه عرب خواست كه تصميمات اين اتحاديه را در زمينه لغو محاصره نوار غزه به اجرا بگذارد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اسماعيل هنيه پس از ديدار با نبيل العربي، دبيركل اتحاديه عرب در قاهره در يك نشست مطبوعاتي با تاكيد بر اين كه قدس در خطر است، درباره طرحهاي رژيم صهيونيستي براي جدا كردن اين شهر از محيط عربي و اسلامي هشدار داد.
وي افزود: دفاع از قدس مستلزم تهيه طرحي رسمي و مردمي از سوي كشورهاي عربي و اسلامي است، نه اينكه فقط به سخنراني و برگزاري كنفرانس اكتفا كنيم.
هنيه در ادامه افزود: بايد دو مساله مهم درباره قدس را مدنظر قرار دهيم؛ نخست، حمايت مالي براي تقويت پايداري ساكنين اين شهر و دوم تاكيد در مجامع بينالمللي بر اين مساله كه قدس پايتخت فلسطين است.
وي با تاكيد بر اينكه موضوع آشتي بين فلسطينيان گزينهاي راهبردي است، گفت: ما در جهت اجراي موارد توافق شده تاكيد ميكنيم و نظر خود را براي اين مهم بيان داشتيم تا راه را بر دخالتهاي آمريكا و اسرائيل ببنديم.
هنيه درپاسخ به سوالي درباره بازداشتها در نوار غزه و اينكه اين مساله چگونه با وجود تلاشها براي برقراري آشتي ملي فلسطيني صورت ميگيرد، خاطرنشان كرد: هيچ بازداشت سياسي در غزه وجود ندارد ولي درخصوص كرانه باختري، وضعيت متفاوت است.
هنيه افزود: ما درباره همه مسائل با جنبش فتح بحث و گفتوگو كرديم و اكنون در فضاي آشتي قرار داريم و براي تحقق آن در آمادگي به سر ميبريم.
وي ديدار خود با دبيركل اتحاديه عرب را مثبت و اميدواركننده خواند و گفت: اين ديدار در شرايطي صورت گرفته كه اوضاع در منطقه عربي دگرگون شده است و نتيجه آن مثبت خواهد بود.
هنيه همچنين تصريح كرد كه با دبيركل اتحاديه عرب درخصوص موضوع اسيران فلسطيني گفتوگو كرده و ليستي شامل اسامي 55 اسير فلسطيني را كه بيش از 25 سال است، در زندانهاي رژيم اشغالگر اسير هستند، به وي داده است.
از سوي ديگر، هنيه در ديدار با محمد بديع، دبيركل گروه اخوانالمسلمين مصر بر تقويت روابط دوجانبه تاكيد كرد.
منابع آگاه در گفتوگو با شبكه الجزيره، اعلام كردند كه هنيه در اين ديدار عنوان داشت: من براي تبريك گفتن به ملت مصر به ويژه گروه اخوانالمسلمين در خصوص پيروزي انقلاب اين كشور به قاهره آمدم.
وي در ادامه افزود: جنبش حماس جنبشي جهادي است و گرچه اين جنبش فلسطيني است اما برخواسته از دين اسلام است.
هنيه همچنين تاكيد كرد: حماس امتداد جنبش اصلي خود (اخوانالمسلمين) در مصر است و بنيانگذار حماس يعني شيخ احمد ياسين حلقهاي از سلسله حلقههاي اخوانالمسلمين و بنيانگذارش يعني حسن البنا به شمار ميآيد.
وي در ادامه افزود: حضور حماس در كنار اخوانالمسلمين مصر ترس و وحشت را در قلب اسرائيليها ايجاد ميكند و رژيم آنها را در معرض تهديد قرار ميدهد.
هنيه همچنين عنوان داشت: شرايط تغيير كرده و اسرائيل در حال حاضر تلاش ميكند تا از موجوديت خود محافظت كند و كمتر به دنبال گسترش نفوذ خود است.
وي در ادامه افزود: نظام سابق مصر به رياست حسني مبارك بخشي از سه عامل اصلي براي محاصره نوار غزه در كنار عوامل نظامي و اقتصادي بود.
بديع نيز در اين ديدار عنوان داشت: نظام مبارك ميان اخوانالمسلمين و قلب آنها يعني جنبش حماس فاصله انداخت. اخوانالمسلمين مصر همواره از مساله فلسطين حمايت كرده است.
وي در ادامه عنوان داشت: ما از جنبش حماس قدرداني ميكنيم چرا كه اين جنبش الگوي اعجابانگيزي را در تمام زمينهها به ويژه آزادسازي اسيران فلسطيني از زندانهاي اسرائيلي ارائه داده است.
بديع همچنين عنوان داشت: جنبش حماس روند آشتي ملي فلسطين با جنبش فتح را تكميل كرد. اين روند در نظام سابق به حالت ركود درآمده بود.
در ديدار هنيه و بديع در خصوص مسائل مختلف و تحولات منطقه از جمله اجراي توافقنامه آشتي ملي فلسطين بحث و تبادل نظر شد.
هنيه همچنين در گفتوگو با روزنامه عكاظ -چاپ عربستان- عنوان داشت: هدف از سفرهاي من به كشورهاي منطقه نشان دادن دردها و رنجهاي ملت فلسطين به اين كشورها است؛ رنجهايي كه عامل اصلي آن اشغالگريهاي اسرائيل به شمار ميآيد.
وي در ادامه افزود: من در اين سفرها از كشورهاي عربي ميخواهم تا از پايداري ملت فلسطين و تحقق درخواستهاي مشروع آنها حمايت كنند.
هنيه همچنين عنوان داشت: سفرهاي خارجي من در شرايط حساس كنوني در سايه ادامه يافتن اشغالگريهاي اسرائيل و محاصره نوار غزه صورت ميپذيرد. آشتي ملي فلسطين در مسير درست خود قرار گرفته است.
وي در ادامه افزود: مشاركت جنبش حماس و جهاد در نشست سازمان آزاديبخش فلسطين گامي مثبت براي تقويت آشتي ملي به شمار ميآيد.
هنيه همچنين تاكيد كرد: حماس خواهان تحقق آشتي ملي فلسطين بوده و همچنان است. دشمن اسرائيلي تنها طرفي است كه از شكافهاي داخلي ما سود ميبرد.
هنيه قرار است بعد از مصر به قطر، تركيه، تونس و بحرين سفر كند.