دیپلماسی ایرانی-با اين حال دولت الجزاير همچنان ميترسد. كشوري كه خاطرات ناخوشايندي از دوران حضور اسلامگرايان افراطي داشته و مزاحمتهاي آنان جان صدها شهروند الجزايري را گرفته از اين كه در محيط پيرامونياش اسلامگرايان به تصاحب قدرت ميانديشند و به اركان قدرت نزديك شدهاند به شدت واهمه دارد.
الجزاير از جمله كشورهاي عربي است كه به رغم مجاورت با كشورهاي متاثر از بهار عربي همچنان تندباد بهار عربي به آن وزيدن نگرفته است. اگر چه اين كشور خود يكي از مهمترين كشورهاي عربي در زمينه فعاليتهاي مدني بوده، از سابقه طولاني انتخابات برخوردار بوده و در اين راه توانسته است دستاوردهاي بسياري به دست آورد اگرچه هزينههاي مالي و انساني بسياري نيز پرداخت كرده است اما با اين حال در سالهاي اخير نارضايتي مدني در اين كشور افزايش يافته است. همزمان با اوجگيري بهار عربي در جهان عرب نارضايتيهاي مدني در اين كشور بزرگ عرب شمال آفريقا نيز آغاز شد. اما عمر اين نارضايتيها كوتاه بود. عبدالعزيز بوتفليقه، رئيس جمهوري الجزاير نمايندگان مشت آهنين خود را به خيابانها فرستاد و آنها نيز فورا آتش اعتراضها را خاموش كردند. در عين حال دستور به انجام يك سري اصلاحات به ويژه در بخشهاي اقتصادي داد تا بدين ترتيب رضايت اجتماعي را نيز كسب كند. كارشناسان بر اين اعتقادند كه به دليل وجود درآمدهاي نفتي الجزاير ميتواند بخش گستردهاي از نارضايتيهاي عمومي را كنترل كند.
با اين حال دولت الجزاير همچنان ميترسد. كشوري كه خاطرات ناخوشايندي از دوران حضور اسلامگرايان افراطي داشته و مزاحمتهاي آنان جان صدها شهروند الجزايري را گرفته از اين كه در محيط پيرامونياش اسلامگرايان به تصاحب قدرت ميانديشند و به اركان قدرت نزديك شدهاند به شدت واهمه دارد. به همين دليل است كه به فكر تدابير شديد امنيتي عليه اسلامگرايان افراطي افتاده است. اسلامگراياني كه پيروز ميدانهاي انتخابات و سياست در مغرب، مصر و ليبي شدهاند.
در همين رابطه روزنامه الجزايري الوطن اعلام كرد، دولت الجزاير ژنرال عثمان طرطاق، مدير مبارزه با تجسس در سازمان امنيت الجزاير را مسئول مبارزه با عناصر القاعده كرده است.
اين در حالي است كه پايگاه خبري تحليلي ميدلايست آنلاين به نقل از منابع آگاه خود نوشت كه طرطاق مامور مبارزه با اسلامگرايان و سركوب شديد آنها با هدف جلوگيري از كسب دستاوردهاي سياسي همانند آنچه در مغرب، مصر و تونس رخ داد، است. ماموريت او به ويژه با نزديك شدن به انتخابات سراسري مجلس نمايندگان الجزاير كه قرار است در فصل بهار برگزار شود، سختتر و حساستر ميشود.
خبر انتصاب طرطاق از سوي دفتر رئيس جمهوري الجزاير به عنوان فرمانده كل نيروهاي مسلح اعلام شد. در بيانيه دفتر رياست جمهوري الجزاير تاكيد شده است كه كنارهگيري ژنرال احمد عبدالقادر خرفي، مسئول سابق مبارزه با عناصر القاعده از منصبش به دليل بيماري بوده است. اگر چه منابع آگاه ميگويند كه او از سمتش بركنار شده است. وي از ابتداي دهه نود و همزمان با بازگشت آرامش به الجزاير و كاهش فعاليتهاي تروريستي جريانهاي افراطگراي اسلامي به اين سمت انتخاب شد اما تا كنون نتوانسته است فعاليت آنها را به طور كامل مهار كند. جريان موسوم به القاعده در كشورهاي غرب اسلامي كه عموما در نوار شمالي آفريقا از جمله شمال الجزاير فعال هستند، همچنان براي پايتختهاي عربي مزاحمت ايجاد ميكنند.
سازمان امنيت الجزاير ميگويد، اطلاعاتي در اختيار دارد كه نشان ميدهد اسلامگرايان اين كشور از هممسلكان خود در تونس، ليبي، مصر و مغرب كمك خواستهاند تا حلقه بهار عربي را در شمال آفريقا تكميل كنند.