خبرگزاري دانشجويان ايران - مردم مصر با تجمع در ميدان التحرير خواهان وحدت ميان انقلابيون اين كشور شدند و هرگونه مداخله بيگانگان در امور داخلي مصر را محكوم كردند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از راديو سواي آمريكا، تظاهركنندگان مصري با حضور در ميدان التحرير در جمعه موسوم به "جمعه وحدت" و بنا به درخواست گروههاي مصري از جمله احزاب سياسي خواهان وحدت ميان انقلابيون اين كشور، تظاهركنندگان در ميدان العباسية و تحصنكنندگان در ميدان التحرير شدند.
تظاهركنندگان مصري همچنين اعلام كردند كه اين وحدت بايد با هدف ممانعت از وقوع درگيري ميان گروههاي انقلابي در آينده صورت پذيرد.
آنها در ادامه تاكيد كردند: اهداف انقلاب مصر از جمله ايجاد دولت مدني بايد محقق شود و ما مخالف هرگونه مداخله بيگانگان در امور داخلي كشورمان هستيم.
تظاهركنندگان مصري همچنين بر حق خود مبني بر برگزاري تظاهرات مسالمتآميز، عدم استفاده از خشونت عليه شهروندان اين كشور و لزوم احترام به افكار عمومي تاكيد كردند.
آنها همچنين خواهان همكاري ميان مردم مصر در زمينههاي اقتصادي، اجتماعي، صنعتي، سرمايهگذاري و پيشبرد كشور و حركت به سمت پيشرفت شدند.
تظاهركنندگان در "جمعه وحدت" بر ضرورت اعطاي حقوق خانواده شهدا و مجروحان انقلاب مصر و ارائه هزينههاي درمان به آنها و همچنين تشكيل كميته حقيقتياب تاكيد كردند.
اين در حالي است كه روزنامه اماراتي دارالخليج، در خبري نوشت كه اكثر گروههاي جوانان و احزاب سياسي مصر در "جمعه وحدت" مشاركت نكردند.
ائتلاف "صداي اكثريت سكوتكنندگان مصر" با صدور بيانيهاي اعلام كرد كه اكثر كساني كه در ميدان التحرير حاضر شدند، از هواداران حسني مبارك بودند.
از سوي ديگر، احمد شفيق، نخست وزير دوره حسني مبارك، رئيس جمهوري سابق مصر رسما نامزدي خود را در انتخابات رياست جمهوري اين كشور اعلام كرد.
وي در كنفرانس خبري در شهر قويسنا با حضور گروههاي سياسي مختلف عنوان داشت: تحقق امنيت و ثبات در آينده در كشور بسيار مهم است.
شفيق همچنين عنوان داشت: در مصر شاهد حضور مرداني هستيم كه ميتوانند در مسير ساختن كشور با اخلاص و عشق گام بردارند.
وي در ادامه عنوان داشت: همه مردم مصر به من احترام ميگذارند.
از سوي ديگر، سامح شكري، سفير مصر در آمريكا عنوان داشت: قاهره از واشنگتن خواسته است تا اموال نزديك به 100 تن از مسئولان نظام سابق مصر را به اتهام فساد و سوءاستفاده از قدرت بلوكه كند.
وي در ادامه عنوان داشت: طرف آمريكايي نيز اعلام كرد كه به اين درخواستها توجه ميكند و سفارت مصر در آمريكا به تلاشها و همكاريهايش با طرف آمريكايي در اين زمينه ادامه ميدهد.
عمرو موسي، دبيركل سابق اتحاديه عرب و نامزد احتمالي انتخابات رياست جمهوري مصر نيز عنوان داشت: اميدواريم كه سال 2012 سال آغاز بازسازي كشور باشد.
وي در ادامه افزود: پيشبيني ميكنيم توافقي ميان گروههاي سياسي و ملت مصر به وجود آيد و در سال جديد ميلادي اميدواريم انقلاب به اهداف خود دست يابد.
عمرو موسي همچنين تاكيد كرد: ساختن آينده مصر نياز دارد تا ما در كنار يكديگر به دور از فساد همكاري كنيم تا بتوانيم اهداف خود را محقق كنيم.
وي در ادامه افزود: مطمئنم كه حوادث اخير مصر و خشونتها بار ديگر تكرار نخواهد شد و ديگر شاهد شهادت و زخمي شدن صدها تن نخواهيم بود.
ويكتوريا نولاند، سخنگوي وزارت خارجه آمريكا نيز عنوان داشت: مسئولان مصري به دولت آمريكا اطمينان دادند كه تمام حملات عليه نهادهاي آمريكايي و ديگر نهادها در مصر را متوقف خواهند كرد و تمام تجهيزات مصادره شده از اين نهادها را باز ميگردانند.
پيشتر، وكيلان مصري كه از سوي نيروهاي امنيتي حمايت ميشدند به 17 ساختمان نهادهاي داخلي و بينالمللي وارد شده و كامپيوترها و اسناد موجود در اين نهادها را به دليل اينكه اين نهادها به صورت غيرقانوني از خارج از كشور حمايت مالي ميشدند، مصادره كردند.
آن پترسون، سفير آمريكا در مصر نيزعنوان داشت: ما به مسئولان مصري اعلام كرديم كه اميدواريم تمام تجهيزات اين نهادها از جمله نهادهايي كه از سوي دولت آمريكا حمايت ميشوند، به آنها بازگردانده شود.
گفته ميشود، دو نهاد آمريكايي از جمله پژوهشكده دموكراتيك آمريكا جزء نهادهايي بودند كه به آنها حمله شده است.
جرمي براون، نماينده وزارت امور خارجه انگليس در امور حقوق بشر نيزعنوان داشت: ما حمله به دفاتر نهادهاي غيردولتي در مصر را محكوم ميكنيم. اين نهادها حامي روند انتقالي در اين كشور به شمار ميآيند.