واحد مرکزی خبر- البیان نوشت تحویل دادن قدرت به نسل های جدید مصر که انقلاب را به وجود آوردند، راه حل بحران کنونی این کشور است.
روزنامه البیان چاپ امارات در نسخه اینترنتی امروز خود در مقاله ای به قلم جلال عارف با اشاره به انقلاب های عربی و به خصوص انقلاب مصر نوشت.
.
با وجود اینکه روند انتقال قدرت در مصر انجام شد و دو مرحله از سه مرحله انتخابات این کشور با موفقیت به پایان رسید، باید گفت که شاخص ها نشان میدهد انتخابات پارلمانی بحران این کشور را پایان نخواهد داد بلکه شاید آن را شعله ور تر نیز بکند.
درباره اشتباهات شورای نظامی مصر در دوره انتقالی، حرف های زیادی میتوانیم بزنیم اما انصاف این است که واقعیت هایی را ذکر کنیم که در رسیدن اوضاع به شرایط بحرانی موثر بوده است.
آمریکا و غرب خواستار انقلابی هستند، که با ارزش های غرب و منافع آمریکا و اروپا، ارتباط بیشتری داشته باشد و معاهده صلح با اسراییل را حفظ میکند و به این فکر نیست که نقش مصر را در میان کشورهای عربی بپذیرد که برای مدتی آن را از دست داده بود.
با آغاز انقلاب لیبی و دخالت ناتو و وجود نیروهای آن در مرزهای مصر، فعالیت های آمریکا به متشنج کردن روابط واشنگتن با شورای نظامی منجر شد.
بعد از سرنگونی حسنی مبارک و پیروزی انقلاب مردم مصر، آمریکا فهمید که در تغییر عقیده ارتش مصر مبنی بر اینکه اسراییل دشمن اصلی است، موفق نبوده است.
نویسنده ادامه داده است.
.
با وجود اینکه آمریکا در آغاز از انقلاب مصر استقبال کرد، واقعیت نشان می دهد که برای حمایت از آن هیچ اقدامی انجام نداد، بلکه تهدید کرد کمک های نظامی را به ارتش مصر کم یا متوقف خواهد کرد.
همزمان به موسسات و احزاب کمک میکرد و نمیپذیرفت که این کار با اطلاع دولت مصر یا نظارت آن انجام شود.
جلال عارف با اشاره به اقداماتی که برخی تاسیسات کانال سوئز را هدف قرار داده بود، نوشت.
.
کاملا مشخص بود که اقدامی سازمان یافته برای ضربه زدن به ائتلافی صورت می گیرد که دستاورد مرحله اول انقلاب مصر بود.
اما آنچه گفته شد اشتباهات شورای نظامی مصر را توجیه نمیکند.
اینگونه انتظار میرفت که دوره انتقالی با تحویل دادن قدرت به نیروهای انقلابی پایان پذیرد، آن هم بعد از اینکه همه پایه های سیاسی، اقتصادی و رسانه ای نظام قدیم ویران شد.
اما این اتفاق رخ نداد، بلکه بر عکس، شورای نظامی با نیروهای انقلابی برخورد کرد، که آنها نیز به نوبه خود اشتباه هایی مرتکب شدند.
در ادامه آمده است.
.
سالی که با شعار اتحاد ملت و ارتش در مصر شروع شد با درخواست ها برای کنار رفتن شورای نظامی به پایان رسید.
اما تحویل دادن قدرت به غیر نظامیان به معنی خروج شورای نظامی از معادله نیست.
در حال حاضر همه از به پایان رسیدن زودهنگام دوره انتقالی در مصر صحبت میکنند، در صورتی که واقعیت این است که این دوره هنوز آغاز نشده، بلکه زمانی شروع خواهد شد که تلاشی واقعی برای سرنگون کردن کامل رژیم سابق و ایجاد بنیان های نظام جدید، صورت گیرد.
دوره انتقالی زمانی تمام میشود که سیاست هایی که چندین دهه بر مصر حاکم بوده، تغییر کند و قانون اساسی واقعی تدوین شود که بر مدنی بودن کشور تاکید و مساوات را برای همه شهروندان تضمین میکند.
سال گذشته، سال آغاز بهار عربی بود که فقط با انتقال قدرت به نسل های جدید کامل میشود، نسل هایی که انقلاب را راه انداخت و برای پیروزی آن مبارزه را ادامه خواهد داد.
مهم این است که بهار عربی در برابر قدرت های ضد انقلاب مقاومت کنند و تسلیم ناامیدی نشوند.