واحد مركزي خبر' تحليلگر مستقل امور افريقا و مدير اجرايي سابق سازمان اقدام افريقا ، فساد اداري را يكي از علل افزايش قيمت هاي سوخت در نيجريه ذكر كرد.
به گزارش شبكه خبري الجزيره انگليسي ، ني اكويتي در گفتگو با اين شبكه گفت پالايشگاههاي نفت نيجريه بازدهي خوبي ندارند و گفته مي شود برخي مقامات در اين كشور پول خرج مي كنند كه پالايشگاههاي اين كشور با تمام ظرفيت كار نكنند تا آنها اين فرصت را داشته باشند كه نفت پالايش شده به داخل نيجريه وارد كنند و از يارانه هاي دولتي كه اينك حذف شده است برخوردار شوند.
محصولات نفتي يارانه اي نيجريه بطور گسترده به خارج از اين كشور قاچاق مي شد و دولت اينك مي خواهد جلوي قاچاق سوخت به خارج از اين كشور را بگيرد. اين تحليلگر در پاسخ به اين سوال كه ايا حذف يارانه هاي سوخت در نيجريه و صرفه جويي ناشي از آن به بالا رفتن بازدهي پالايشگاههاي اين كشور كمكي خواهد كرد يا خير گفت ، بعيد مي داند كه اين اتفاق بيافتد.
وي در اين باره گفت پول ناشي از صرفه جويي در قيمت سوخت مي تواند به سادگي به جاي اينكه در پالايشگاهها خرج شود به جاهاي ديگر برود.
اين همان حرف اتحاديه هاي كارگري و مردم نيجريه است.
انها مي گويند دولت پيش از انكه يارانه هاي سوخت را حذف كند بايد به وضع پالايشگاهها سر و سامان بدهد.
اين تحليلگر فشار جامعه بين المللي و نهادهايي مانند صندوق بين المللي پول و بانك جهاني را نيز در حذف يارانه هاي سوخت در نيجريه موثر دانست. گفتني است در پي حذف يارانه هاي سوخت در نيجريه قيمت سوخت در اين كشور تقريبا دو برابر شده كه اين مسئله به برپايي تظاهرات خشونت اميزي در ابوجا پايتخت نيجريه انجاميده است.