خبرگزاري فارس- روزنامه مصري الاهرام با بيان اينكه براي بازگرداندن پهپاد جاسوسي آمريكا راهي جز عذرخواهي رسمي براي كاخ سفيد از ايرانيها وجود ندارد، تاكيد كرد كه اين اقدام تفوق تكنولوژيكي ايراني ها در جنگ الكترونيك بر امريكا را ثابت كرد.
به گزارش فارس، به دنبال سرنگوني پهپاد جاسوسي آمريكا بواسطه پدافند هوايي جمهوري اسلامي ايران، تهران از آمريكا خواست به خاطر تجاوز به حريم هوايياش عذرخواهي كند، اين درحالي است كه "باراك اوباما"، رئيس جمهوري آمريكا نيز از ايران درخواست كرد، هواپيماي جاسوسي سرنگون شده را به اين كشور باز گرداند.
* درخواست ايران جهت عذرخواهي رسمي آمريكا
روزنامه مصري از الاهرام در اينباره مينويسد: به نظر ميرسد، آمريكاييها بار ديگر مجبور شوند، آشكارا و صريحا از ايران عذرخواهي خواهي كنند تا شايد ايرانيها راضي به بازگرداندن هواپيماي جاسوسي RQ-170 آمريكاييها شوند كه پدافند هوايي ايران آن را سرنگون كرد.
* اثبات تفوق تكنولوژيكي ايران
الاهرام در ادامه مينويسد: ايرانيها در واقع با سرنگون كردن اين هواپيما يا به عبارت بهتر بر زمين نشاندن آن بهگونهاي كه كمترين آسيب را به آن وارد كنند، عملا توانمندي و تفوق تكنولوژيكي خود را به اثبات رساندند، آن هم در شرايطي كه تهران به خاطر عدم صرف نظر كردن از برنامه هستهاي خود به شدت توسط آمريكا و اسرائيل تهديد به حمله نظامي ميشد.
به همين دليل اين روزنامه مصري تاكيد ميكند كه در اين شرايط بسيار سادهلوحانه است، اگر آمريكاييها تصور كنند كه ايران بدون عذرخواهي رسمي كاخ سفيد به دليل نقض حريم هوايي ايران و جاسوسي عليه تاسيسات هستهاي و نظامي اين كشور اقدام به تحويل هواپيما نمايند.
* حمايت روسيه و چين و تقويت موضع ايران
الاهرام در ادامه مينويسد: آنچه در اين ميان اين موضع ايران را تقويت ميكند، حمايت بيسابقه روسيه و چين از تهران است كه حتي با سياست تشديد مجازاتها عليه ايران مخالفت كردهاند، بگونهاي كه چين را واداشت تا رسما اعلام كند، سياست تحميل مجازات عليه ايران را رد ميكند، حتي اگر اين موضوع به جنگ جهاني سوم منجر شود.
* سقوط پهپاد جاسوسي آمريكا حدي براي عمليات جاسوسي آمريكا قائل شد
الاهرام در ادامه تاكيد ميكند كه سرنگوني پهپاد جاسوسي امريكا در خاك ايران و بواسطه پدافند هوايي ايران رويدادي بسيار مهم در جنگهاي تكنولوژيك است، بويژه آن كه آمريكا عادت كرده تا از نيروي دريايي خود آزادانه و هرگونه كه بخواهد، جهت جاسوسي و جمعآوري اطلاعات از كشورهاي ديگر جهان استفاده كند و در اين راه تنها و تنها بر تفوق تكنولوژيك خود استناد ميجويد تا با تكيه بر اين تكنولوژي تمام قوانين و عرفهاي بين المللي را زير پابگذارد و با استفاده از ماهوارهها و تلسكوبهاي و دوربينهاي بسيار دقيق و انواع هواپيماهاي جاسوسي از هر كشور و هر منطقه در جهان اطلاعات مورد نظر خود را به دست آورد و اقدام به جاسوسي عليه آن نمايد.
اين روزنامه مصري در ادامه تاكيدات خود مينويسد: سرنگوني پهپاد آمريكايي توسط پدافند هوايي جمهوري اسلامي ايران در واقع حد و حدودي براي ماموريتهاي جاسوسي و اطلاعاتي آمريكا در كشورهاي ديگر قائل شد و با قدرت بر اين نكته تاكيد كرد كه آمريكا حتي به صورت موقت هم شده مجبور است، در استفاده ماموريتهاي تجسسي و اطلاعاتي خود تجديد نظر كرده و حد و حدودي براي آنها قائل شود.
* تشابه حادثه با سرنگوني دو هواپيماي جاسوسي آمريكا در چين
الاهرام معتقد است: سرنگوني پهپاد جاسوسي آمريكا در ايران تداعي كننده واقعه سرنگوني دو هواپيماي جاسوسي EP-3E آمريكا در يكم آوريل 2001 در چين است كه با اينكه موجب بروز بحراني بزرگ ميان پكن و واشنگتن شد، اما با مذاكره دو طرف و عذرخواهي رسمي "جرج بوش" پسر و برخي از مقامات بلند پايه كاخ سفيد و وزارت خارجه آمريكا از چين همراه بود تا پكن راضي به بازگرداندن دو هواپيماي امريكايي پس از استفاده از اسرار تكنولوژيكي و اطلاعاتي آن شود.
الاهرام ميافزايد: با اين تفاوت كه در حادثه اول عرض اندام ميان دو قدرت بزرگ جهان به نام آمريكا و چين بود، در حاليكه در حادثه دوم اگرچه عرض اندام ميان يك قدرت جهاني به نام آمريكا و يك قدرت منطقهاي يزگ به نام ايران است، اما ايران موفق شد، پس از آنكه تفوق تكنولوژيكي خود را بر آمريكا تحميل نمايد، با سرنگون كردن پهپاد جاسوسي آمريكا شكست اين كشور در جنگ الكترونيك را رقم بزند.
* سرنگوني پهپاد جاسوسي آمريكا و دستاوردهاي آن براي ايران
اين درحالي است كه الاهرام مينويسد: روسيه و چين نيز تلاش بسيار ميكنند، تا از اطلاعات و تكنولوژي بكار رفته در پهپاد جاسوسي آمريكا استفاده كنند و اين عملا برگ برندهاي در دست تهران است تا از آن هر آنگونه كه بخواهد استفاده كند، افزون بر اينكه علاقه روسيه و چين براي دستيابي به اطلاعات و تكنولوژي بكار رفته در اين هواپيما موجب ميشود تا اين نزاع از نزاع ميان آمريكا و ايران فراتر رفته و به نزاعي بين المللي تبديل شود كه شايد تغيير موازانه قواي بين المللي و تجديد نظر در نظام بين المللي و بازگرداندن مجدد نظام چند قطبي به جاي نظام يك قبطي در جهان را به همراه داشته باشد.
اما روزنامه مصري الاهرام در پايان تاكيد ميكند ك