واحد مركزي خبر- الشرق در مقاله اي امكان وجود ارتباط بين شيطنت هاي سلفي ها و مرحله سوم از انتخابات پارلماني مصر را بررسي كرد.
روزنامه الشرق چاپ قطر در پايگاه اينترنتي امروز خود در مقاله اي به قلم فهمي هويدي با طرح اين پرسش كه آيا بين شيطنت سلفي ها و سومين مرحله از انتخابات پارلماني مصر ارتباطي وجود دارد، نوشت..
پاسخ به اين پرسش مستلزم بررسي چند رويدادي است كه ده روز پيش از برگزاري اين مرحله از انتخابات رخ داد.
رويدادهاي مذكور به طورخلاصه بدين شرح اند: در روز بيست و پنجم دسامبر به نحو غيرمنتظره اي به بيانيه اي در اينترنت برخورديم كه از تشكيل نهادي به نام امر به معروف و نهي از منكر خبر داده بود.
منتشر كنندگان اين بيانيه نامشان را ذكر نكرده بودند اما اعلام كرده بودند كه به حزب سلفي النور وابسته هستند.
هنوز از انتشار اين بيانيه مدت زماني نگذشته بود كه يسري حماد سخنگوي حزب النور هرگونه ارتباط با اين گروه را تكذيب كرد و گفت اين اقدام بخشي از طرح ها براي بي اعتبار كردن اين حزب و لكه دار كردن وجهه آن پيش از مرحله سوم انتخابات است.
پس از آن اين هيئت، براي انتخابات طراحي آرمي براي خود را به مسابقه گذاشت و شروط عضويت را اعلام كرد.
اين اطلاعات عماد عبدالغفور رئيس حزب النور را برافروخت و گفت اين گروه ناشناس اگر شجاعت دارد خود را معرفي كند.
البته تنها اين مسئله حيرت آور نبود؛ بلكه پس از آن نيز اتفاقاتي افتاد كه اين حيرت را چند برابر كرد.
بامداد اولين روز ژانويه خبري منتشر شد مبني بر اين كه چند سلفي داراي ريش و دشداشه سفيد يك مرد را مجبور كرده اند از يك ماشين پياده شود به اين دليل كه آن ماشين متعلق به خانم ها است.
مرد تلاش كرده آن ها را متقاعد كند به اين كه زنش در ميان مسافران است و اگر او را در ماشين رها كند، راه را گم خواهد كرد اما آن ها با اصرار او را از ماشين پياده كردند.
در نتيجه اين امر بين دو طرف درگيري رخ داد و مرد با همسرش ماشين را ترك كرد.
بعد از ظهر همان روز يكي از روزنامه ها در پايگاه اينترنتي خود نوشت چند سلفي با ريش و دشداشه هاي سفيد در شهر بنها مركز استان قليوبيه ظاهر شدند، به چند مركز تجاري، فروشگاه پوشاك و آرايشگاه يورش بردند و از آنها خواستند تعهد بدهند لباس هاي مناسب مي فروشند و از كارمندان آرايشگاه ها نيز خواستند كه كارشان را رها كنند و دنبال كسب حلال بروند.
گروهي ديگر از سلفي ها نيز درخت هاي كريسمس را در خيابان ها و در مقابل مراكز تجاري از بين بردند.
زماني كه از يكي از معروف ترين خبرنگاران درباره صحت اين خبرها پرسيدم همه آن ها را رد كرد و به نقل از يكي از مقامات دستگاه امنيت ملي در بنها گفت: از كي تا حالا در خيابان هاي اين شهر درخت كريسمس وجود دارد.
همه اين ها موجب شد در ابتداي مقاله بپرسم كه آيا بين شيطنت هاي سلفي ها و مرحله سوم از انتخابات ارتباطي وجود دارد يا خير.
روز شنبه هفته گذشته با انتشار مقاله اي نوشتم هركس فكر كند مي تواند رفتار مردم را تغيير دهد، احمق است.
هركس هم كه باور كند مي تواند در اين زمينه موفق شود، احمق است.
اكنون مي گويم فردي كه چنين اكاذيبي را منتشر كند و ترويج دهد، او هم سومين احمق است.