تهران - رييس شوراي ملي انتقالي ليبي اعلام كرد كه اين كشور ممكن است به ورطه جنگ داخلي كشيده شود، مگر اينكه فعاليت نيروهاي شبه نظامي رقيب كه خلاء به جا مانده از سقوط معمر قذافي ديكتاتور ليبي را پر كرده اند، تحت كنترل درآيد.
به گزارش خبرگزاري رويترز از طرابلس، مصطفي عبدالجليل اين هشدار را روز چهارشنبه در پاسخ به نبرد مسلحانه بين نيروهاي شبه نظامي در يكي از خيابان هاي پر رفت و آمد شهر طرابلس كه منجر به كشته شدن 4 نفر شد، داد.
با گذشت بيش از دو ماه از زمان بازداشت و كشته شدن معمر قذافي، حاكمان جديد ليبي همچنان براي اعمال قدرت خود تلاش مي كنند و اين در حالي است كه رهبران گروه هاي شبه نظامي رقيب از واگذاري كنترل به نيروهاي خود و تحويل سلاح شان خودداري كرده اند.
عبدالجليل شامگاه سه شنبه در مراسمي در شهر بنغازي واقع در شرق ليبي گفت: در حال حاضر بين دو گزينه سخت قرار داريم. زيرا
يا بايد با اين تخلفات (درگيري بين شبه نظاميان) به شدت برخورد كنيم و ليبيايي ها را در يك رويارويي نظامي كه اعتقادي به آن نداريم، قرار دهيم و يا اينكه دچار دو دستگي شويم كه در اين صورت جنگي داخلي صورت مي گيرد.
وي ادامه داد: اگر امنيت نباشد، قانون، توسعه و انتخاباتي نيز نخواهد بود. مردم قانون را در دست خود مي گيرند.
نيروهاي شبه نظامي برآمده از شهرهاي مختلف و با مكاتب عقيدتي متفاوت، رهبري نبردي 9 ماهه عليه حكومت قذافي را با حمايت حملات هوايي جنگنده هاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) برعهده داشتند. اما اين نيروها در حال حاضر تمايلي به منحل شدن و به زمين گذاشتن سلاح خود ندارند.
نيروهاي شبه نظامي براي نفوذ در ليبي جديد با هم رقابت مي كنند و معتقدند كه براي تضمين داشتن سهمي در قدرت سياسي اين كشور، بايد حضور مسلحانه خود را در طرابلس حفظ كنند.
اين در حالي است كه شوراي ملي انتقالي گام هايي را در جهت تشكيل يك ارتش كاملا كارآمد و نيروي پليس آغاز كرده است، تا وظيفه تامين امنيت در ليبي از شبه نظاميان به اين نيروها واگذار شود. با اين حال عبدالجليل تصديق كرد كه پيشرفت در اين زمينه بسيار كند بوده است.
وي گفت: امنيت نداريم، زيرا مبارزان سلاح هايثشان را تحويل نداده اند و اين در حالي است كه شانس انجام اين كار از طريق شوراي هاي محلي به آنها داده شده است.
وي افزود: پاسخ ها به اين قضيه تاكنون ضعيف بوده است و مردم هنوز سلاح هايشان را حفظ كرده اند.