به همت رايزني فرهنگي ايران و با مشارکت سازمان تبليغات نوين بين المللي نيجريه همايش"امام خميني (ره) و بيداري جوانان "در شهر ايلفه ايالت اوشون نيجريه و با حضور جوانان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،دراين همايش، عظيمي نصرآباد رايزن فرهنگي ايران در نيجريه گفت:انتخاب موضوع بيداري اسلامي آنهم در مورد جوانان و با عنايت به مدنظر قرار دادن نقش تفکرات و ايده هاي شخصيت بي نظيري چون امام خميني (ره) نشانه هوشمندي برگزار کنندگان همايش در خصوص انتخاب موضوع به ويژه در مقطع حساس کنوني است.
وي افزود: امام خميني (ره) که خود بزرگ ترين منادي بيداري اسلامي در عصر حاضر بودند نقش جوانان را در اين حرکت روشن گرانه بسيار مهم مي دانستند و همواره تأکيد مي کردند چشم اميد من به جوانان است.
رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در نيجريه با اشاره به انبوه ميليوني جوانان مسلمان و با استعداد در نيجريه از رهبران گروههاي اسلامي و اساتيد مسلمان دانشگاههاي نيجريه خواست براي تربيت ديني اين نسل پويا و روشنگري اسلامي آنان تمامي همت خود را به کار برند زيرا که آينده جامعه اسلامي نيجريه در دست اين جوانان مي باشد.
شيخ عبداللهي برنده از دانشگاه ايلورين با اشاره به شخصيت بي نظير امام خميني (ره) اظهار داشت : امام خميني شخصيتي بودند که علي رغم گذشت سالها از رحلتشان بايداذعان داشت هنوز شخصيت ايشان کاملا شناخته نشده است و سخن گفتن از ابعاد مختلف شخصيتي ايشان مانند برداشتن مشتي آب از اقيانوس است. وي افزود: ايشان نه تنها رهبري بي نظير بود که کمتر رهبري را در قرن حاضر مي توان با او مقايسه کرد بلکه اگر او را عالم ديني، فيلسوف ، عارف ، سياستمدار ، حقوق دان نيز بناميم سخني به دور از واقع نگفته ايم .
شيخ برنده همچنين اظهار داشت : در حاليکه بسياري از علماي دين و سياستمداران دين را از سياست جدا مي دانستند امام خميني همچون برخي از علماي مبارز اسلاف خود معتق بودند ديانت ما عين سياست ما و سياست ما عين ديانت ماست و بر همين بر پايه تعاليم ديني حکومت را پايه گذاري کردند که مبتني بر احکام الهي اسلام است و در عين حکومتي مقتدر و قوي .
وي توجه شايان توجه امام خميني به جوانان و تربيت و بيداري آنان را مورد تأکيد قرار داد و اظهار داشت : امام خميني (ره) همواره توجه خاصي به جوانان نشان مي دادند و همه را توصيه به تربيت صحيح آنان مبتني بر امور ديني و اخلاقي مي کردند .
در اين همايش همچنين دکتر محب از دانشگاه لاگوس طي سخنان مبسوطي با اشاره به مشکلات آموزشي در سيستم آموزشي نيجريه در تمام سطوح درسي اعم از مدارس و دانشگاهه عدم توجه کافي به آموزه هاي اسلامي در اين سيستم را يکي از مهم ترين چالش هاي امر آموزش در نيجريه دانسته و گستردگي آموزش هاي غربي را سبب پيدايش گروه افراط گراي معرفي کردند.