خبرگزاري دانشجويان ايران - با شدت گرفتن اختلافات و درگيريهاي خونين ميان گردانهاي مختلف انقلابيون ليبي و عدم ثبات سياسي در اين كشور و نبود يكپارچگي ميان ديدگاههاي انقلابيون در سايه عدم حضور رهبري قدرتمند و كاريزماتيك، عوامل نظام سابق ليبي بار ديگر چشم خود را به تحولات اين كشور دوخته و آرزوهايشان را براي به قدرت رسيدن در سر ميپرورانند.
وجود اين شرايط در كشور نوپاي انقلابي ليبي ميطلبد تا گروههاي انقلابي با اتحاد و تلاش براي ساختن كشور عرصه را براي حضور عوامل سابق ديكتاتور ليبي خالي نكنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامه فرامنطقهاي القدس العربي در تحليلي تحت عنوان "ليبي و جنگ داخلي پيشرو" نوشت: «زماني كه مصطفي عبدالجليل، رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي نسبت به وقوع جنگ داخلي در كشور به دليل آشوبهاي موجود در سراسر ليبي و حضور شبهنظاميان مسلح هشدار ميدهد، اين هشدارها بايد كاملا جدي تلقي شود، چراكه مصطفي عبدالجليل يكي از بالاترين مسئولان حكومتي ليبي به شمار ميآيد و از تمام حوادث در جريان اين كشور اطلاع دارد.
اخبار جزيي و دقيقي درخصوص شرايط ليبي وجود ندارد، چراكه بعد از پيروزي شبهنظاميان و نيروهاي ناتو در براندازي نظام معمر قذافي، رهبر سابق ليبي و بازپسگيري پايتخت اين كشور و ديگر شهرها از چنگال قذافي، تمام شبكههاي بينالمللي كه در طرابلس يا بنغازي تجمع كرده بودند، به محض پايان يافتن عمليات ناتو اين كشور را ترك كردند و ديگر اهميتي به تحولات بعد از قذافي ندادند.
آنها حوادث صورت گرفته در ليبي در مرحله بعد از قذافي را تحت پوشش خبري قرار ندادند. درگيريهاي مسلحانه و خونبار كه اخيرا در شهر طرابلس ميان گروههاي مختلف انقلابيون اين كشور و گردانهاي وابسته به مصراته در گرفته، منجر به كشته شدن شش تن و زخمي شدن دهها تن ديگر شده است.
اين درگيريها بار ديگر بيانگر وجود آشوبهاي مسلحانه است كه امروزه تبديل به ويژگي اصلي پايتخت ليبي و برخي ديگر از شهرهاي اين كشور شده است.
در ليبي چهار گروه شبهنظامي اصلي وجود دارد كه عبارتند از گردانهاي الزنتان كه كنترل فرودگاه طرابلس و برخي مناطق آن را در دست دارد، گردانهاي شوراي نظامي طرابلس به رهبري عبدالحكيم بلحاج و گردانهاي مصراته و نيروهاي ارتش ملي ليبي.
ساكنان طرابلس از حضور نيروهاي شبهنظامي و ايستهاي بازرسي كه خودروها را تفتيش ميكنند، خسته شدند و چندين بار براي ابراز ناراحتي خود نسبت به اين بينظمي در طرابلس تظاهرات كردهاند، اما وعدههاي شوراي ملي انتقالي ليبي و عبدالرحيم الكيب، نخستوزير اين كشور درخصوص جمعآوري سلاح و افراد مسلح تاكنون اجرا نشده و هيچ نشانهاي مبني بر اينكه اين اقدامات در آينده نزديك اجرا ميشود، وجود ندارد، چراكه حاكميت مركزي در ليبي زياد قدرتمند نيست و شبهنظاميان در اين كشور تمايلي به تحويل دادن سلاحهاي خود ندارند.
بسياري از تحليلگران معتقدند كه شرايط در ليبي با اقدامات برخي عناصر وابسته به نظام سابق براي ايجاد ناامني و بيثباتي وخيمتر خواهد شد، چراكه نشانههايي در اين زمينه وجود دارد.
يكي از شاخصترين نشانه، ازسرگيري پخش برنامههاي شبكه "الجماهيريه" وابسته به نظام معمر قذافي از طريق ماهواره مصر به شمار ميآيد.
آنها با ديدن درگيريهاي مسلحانه و اختلافات ميان انقلابيون ليبي احساس كردند كه شرايط براي بازگشت به روند سياسي در ليبي مانند آنچه كه در عراق بعد از چند ماه از سرنگوني نظام صدام گذشت، فراهم شده است.
شرايط در ليبي جديد همچنان بيثبات است و اين كشور نياز به رهبري قدرتمند با محبوبيت بالا دارد تا بتواند همگان را زير پرچم خود جمع كند، البته مصطفي عبدالجليل داراي شخصيت خوب و شفافي است اما اين ويژگيها براي اداره كشور و ايجاد نهادها و همچنين تحقق امنيت در سراسر ليبي كفايت نميكند. بسياري از مردم اين كشور آمال و آرزوهاي بسيار زيادي در دوره جديد در خصوص بهبود شرايط معيشتي خود بعد از گذشت سالها از وجود فساد در كشور دارند. البته هنوز چند ماه از عمر آغاز دوره جديد در ليبي ميگذرد، اما شرايط در اين كشور نشان ميدهد كه حق داريم نسبت به بهوجود آمدن آشوب فراگير و جنگ داخلي ميان شبهنظاميان و مخالفان نظام جديد ليبي نگران باشيم.»